• bunun hiç bir mütevazi yolu yoktur. mecburen olmuyooo, bi kere bizimkiler saksı. etrafta da "bunlar boğaziçili abi,tip bunlar" mantığı hakim.
    konuşurken araya bol bol "güney, manzara, shuttle, schedule, sylabus, sosteye, orta kantin" filan yani jargon attırmak, ingilizce-türkçe karşımı boğaziçice konuşmak 'filan', enso tişörtleri giymek, boğaziçi şapkaları takmak ve bi de haftasonu partilerinden dem vurmak...
  • -nerede okuyorsun?
    +eee, kem, küm, bogazicinde, ayiptir söylemesi
    -ismi bogaziciyse o zaman kesin istanbul’dadir, öyle degil mi?
    +(hönk??) buralarin yabancisisin galiba... sen nerede okuyorsun, bakiim?
    -harvard
    +peki
    (bkz: karsi cinsle tanisma denemesi replikleri)
    (bkz: rezil olmak)
  • bogazicinde okuyorum demenin neden mutevazi yollari gerektirdigi anlasildiktan sonra aranmasi gereken (ya da gerekmeyen) yollar.
  • baazicinde akiyorm.
  • haddim olmayarak boğaziçi namlı mektebde talebelik etmekteyim.
  • yoktur, havadan sudan bahseder gibi konusmaya serpistirilmelidir ve ortamdaki bir anlık sessizlik göz ardı edilmelidir.en acıklısı begendiginiz bir cocukla tanıstıgınızda , tam elektrigi aldım deyip hayallere dalmaya basladiginizda bu okul muhabbetinin acilip karsinizdaki yakisiklinin kısa devre yapmasidir ...
  • - nerede okuyorsun?
    - ne sen sor ne ben söyleyeyim..
  • - nerde okuyosun?
    - rumeli hisarüstü'nde oturuyorum.
  • bildiğim kadarıyla bu yollar, "boğaziçi'nde okuyorum"u mütevazi bir şekilde söyleyemeyen insanlar nedeniyle üretilmiş.
    (bkz: anladın sen onu)

    dayanamadım bir dayalogla örnekliyciim:

    - nerede okuyorsun?
    - abi boşver ya.
    - ??? niye ki?
    - ya abi ne gerek var, ağzımızın tadıyla oturuyoruz burada.
    - niye abi bi şey mi oldu?
    - ya yok, söylenmez böyle şeyler.
    - allah allah, manyak mısın olm söylesene?
    - abi boğaziçi'nde okuyorum ben.
    - ee, evet?
    - yani öyle.
    - o halde eşşeğin siki.

    önemli uyarı: bu entry, boğaziçi veya herhangi bir okulda okumayı dünyanın en önemli şeyi gibi görenlere ithafen yazılmıştır, bu gibi mevzularda adam gibi insanlarla iletişebilenleri tenzih ediyoruz elbet.
  • gerçekten de boğaziçinde okuyanların en büyük sorunlarından biridir; hatta seneye buna yönelik bir ders açılması gündemdedir. hasta mısın arkadaşım; neyin peşindesin? senin gibi o okulda okuyan 10 binden fazla insan olduğu gibi, odtü, bilkent, koç, sabancı vs. gibi iyi okullarda okuyan 10 binlerce, uluslararası alanda boğaziçinden öndeki yüzlerce okulda okuyan yüzbinlerce ademoğlu bulunmakta. nedir bu sadrazamın sol taşağı havasına girme çabası?
hesabın var mı? giriş yap