• italya'nın kuzeyinde, valtellina bölgesinde yer alan ve türk milli basketbol takımının her yıl kamp yapmak için tercih ettiği kayak merkezi, küçük kasaba.
  • kayak, bisiklet, trekking, yüzme, buz pateni, okçuluk başta olmak üzere birçok spor branşının önemli aktivitelerine ev sahipliği yapan 4500 nüfuslu italya şehri.
  • avrupa basketbolunun kamp noktası.
    avrupa'nın kalburüstü bütün klüp takımları ve milli takımlarının tercih ettiği yerdir bormio.
    kent sakinleride bu değerlerinin farkına varmış ve ellerindeki bütün olanakları maksimum seviyede sunmuşlar. aynı şekilde italya'da bu kentinin değerini biliyor ve u-15, u-18 gibi turnuvalara ev sahipliğini bu şehirde yapıyor.

    ahanda burası:
    http://www.laricebianco.it/…io/bormio_da_reit_g.jpg
    http://www.laricebianco.it/…miche_bormio/da_oga.jpg
  • fenerbahcenin son senelerde oldugu gibi bu senede sezon oncesi hazirlik kampini gecirdigi kucuk italyan kasabasi
  • türk milli basketbol takımı bu yılı da es geçmemiş ve bormio kampı'na başlamıştır.
  • kaplicasi ile de bilinen kucuk koy..kayak sporu icin epey meshurdur.koy olarak içinde ortacağdan kalma yerler bile vardır. bormio'ya defalarca gittim ve kayakta yaptım ama en son sefer oranın kaplıcalarını kesfettim.haftasonu sauna, sipa bol olsijen masaj icin gidilebilecek bohem bir anlayisla isletilen isletmeleri ile sizi sasirtabilir...eski kantinden bozma lokantadalardan uzun aperatifler, bol kırmızı şarap ve bol prosciutto/salame/bresaola/speck e ve yöre peynirleri alabilir aksam yemegi yiyebilirsiniz ya da ille resturant isteyenler icin il filo adlı resteurant da allternatif olabilir.bu resturantta yorenin meshur makarnası pizzocheri yiyebilirsiniz.karabugday unundan yapılan bu makarna sonra kıvırcık lahana,kup halinde patates ve o yorenin valtellina casera peyniri ve tereyag ile karıştırılıyor. tabii lahana ve patatesler makarnanın suyu ile pisiyor.inanılmaz lezzetli bir makarna.. neyse kaplıcalara doneyim...bu kaplıcalarda çok guzel saunalar var. muhakkak ucretsiz aromatik sauna event dedikleri aktiviteler oluyor..onbeş kisi saunaya giriyorsun. saunalar buyukk zaten. sonra bu konuda uzman görevli esliginde bir suru concon efenime terabi seanslari ve en sonunda da istege bagli masaj ile gun tamamlanabiliyor.
  • kaplıca arayanlar, kayakçılar, bisikletçiler, motosikletlileri için on numara bir yer.

    ter temiz hava, yer her yemyeşil. güzide karadenizimizde bulunan yayların kayak için upgrade edilmiş hali. avrupa basketbolunun da kamp merkezi.

    tüm binaların mimarisine özenilmiş, çevre düzenlemesi on numara olan bir kasaba burası. tüm evlerin pencere ve balkonlarında otomatik sulama sistemli güzel çiçekler de standart haline gelmiş.
  • şu organizasyon sebebiyle geçtiğimiz ay bulunduğum şehir.

    fakat ben değil eşim katıldı yarışa. ben psikolojik destek ekibindeydim* bisikletçi bir grup ve eşleri/arkadaşları şeklinde kalabalık bir grup bormio'da müstakil bir evde kaldık. aslen kayak merkeziymiş.

    çok temiz, insanları çok güler yüzlü ve yardımseverdi. hayran kaldım diyebilirim. kafamı nereye çevirsem sanki gerçek değil de, o an için özellikle ayarlanmış bir film karesine bakıyormuşum hissinden hiç kurtulamadım. her yer çiçekler ve ağaçlarla bezeli bir şehir. dağlık bir bölge ve isviçre sınırına yakın bir yer olduğundan dolayı da insan içinden, "bak şimmdi heidi koşarak inecek şu yamaçtan..."diye geçiriyor.

    haziran'da çok yüksek tepelerde kar vardı fakat asıl kar sezonunda eminim tadından yenmiyordur. kayakseverler için güzel bir tercih olabilir.

    kaldığımız evi airbnb'den seçtik. çok memnun kaldık, bir ana oğul işletiyordu. ev gerçekten tertemizdi. eşyaların büyük bölümü ve ev de yeniydi sanırım. grup olarak tek bir problem yaşamadık. tavsiye almak isteyen olursa kaldığımız evi de gönderebilirim.

    yarış günü farklı noktalarda bekleyip bir yandan içkilerimizi tokuşturup bir yandan geçenlere tezahürat ederek müthiş keyifli bir gün geçirdik. zaten şehir küçük olduğu için başka bir aksiyon da yoktu. 3-4 gün kalmak yetti bize. elbette italya'nın büyük bölümünde olduğu gibi çalışma saatlerini yakalamak için, özellikle eğer alışveriş yapacaksanız, saatinizi iyi ayarlamanız lazım.

    bol oksijen, bol güleryüz, ve bol enerji depoladık. dünyada bir yer daha tanımış, görmüş oldum. bir de bonus olarak yarıştan bir gün önce şu meşhur kel hakemi gördük; pierluigi collina. o da ayrı bir hoşluk oldu.

    bir daha gidemem büyük ihtimalle, kayıtlara geçsin diye buradan sesleneyim dedim; bormio sevdim seni.
  • türkiye a milli basketbol takımı'nın yine bir başka şampiyona öncesi boş geçirmeden, gideceği kamp yeri.
hesabın var mı? giriş yap