• izlerken insanin aklina david lynch gelmiyor degil...
  • çok nefis, insanı hop hop oynatan, ritimleriyle rahatlatan bir şarkıdır...antonio carlos jobim, pink martini, frank sinatra versiyonlarının hepsi de çok şıktır.
  • kadınlardaki futbol modasının önderidir brazil.erkekler yıllardır giyiyor giymeye de devam edecek brezilya italya ingiltere arjantin t-shirtlerini.kadınlarda bu modanın tezahürü ise yeşil üzeri sarı renkli brazil yazılı kısa şort oldu.nefis de oldu.iki gün önce böyle bir şort giymiş bir hatunun aslında alman olduğunu izleyince dün de maltepe stadının çevresinde müthiş şortuyla vespasının çekilip çekilmeyeceğini polise soran hatunu görünce futbolu bir kere daha seviyorsunuz.
  • melodisi çok hoşuma giden elefant şarkısı.the black magic show no:7
    sözleri:

    i saw her standing there
    red fire in her half
    she knows i can't resist
    the poison from her lips

    i never wanted it
    i tried to run from it
    temptation stares me down

    she sings when she is sad
    she laughs when she is mad
    the lonely heart club cry
    i hear them through the night

    i never wanted it
    i tried to run from it
    temptation wears me down

    heaven can wait
    heaven can wait for me now
    leave open the gate
    hell is the game i want now
    i'm coming down

    she leaves me wanting more
    white flowers on the shore
    she knows i can't resit
    the poison from her lips
    the poison from her lips
    she knows i can't resit
  • izlemek için binbir badire atlattığım, 3 kez dvd'nin bozuk çıkması, sağlam dvd'yi bulunca tv'nin bozulması (ciddiyim) vs. vs. filme aç kaldığım şu günlerde ilaç gibi gelen şaheser, başyapıt, başucu şeysi. gilliam sisteme, teknolojiye, bürokrasiye çok güzel saydırmış.

    --- spoiler ---

    bir dolu göndermesi, aynı anda hem iyi hem de kötü algılanabilecek efsane bir sonu var.

    --- spoiler ---
  • terry gilliam'in sistem elestirileri tasiyan 1985 tarihli filmidir. gilliam bu filme o denli onem vermistir ki yasadigi stres ve beklentilerinin yuksekligi nedeniyle film sonunda yurume kabiliyetini gecici olarak kaybetmistir. ustanin beklentilerine yanit verdi mi bilinmez ama film iki dalda oscar adayligi olmasinin yani sira los angeles film elestirmenleri tarafindan en iyi film, en iyi senaryo ve en iyi yonetmen odullerine layik gorulmustur.

    jonathan pryce, bob hoskins ve robert de niro gibi isimlerin rol aldigi film, burokrasi ve teknoloji cenderesinde yasayan sam lowry*'nin uyanisini konu aliyor. kacisi ve mutlulugu hayallerde bulan sam, asik olmasinin ardindan farkli bir algi duzeyine geciyor. mitolojik gondermeler tasiyan ve ikarus ile ozdeslestirilen sam lowry karakterinin yani sira yan karakterler de oldukca dikkat cekici. anti kahraman harry tuttle*, mario bros turevi devlet tesisatcilari spoor* ve spiro*, gençlik ve guzellik sevdalisi anne*, her biri birbirine benzeyen ve birbirinden gri olan devlet calisanlari filmi oldukca izlenir kiliyor. orwell ve kafka esintileri tasiyan filmi, distopya ve mitoloji sevenler mutlaka sevecekler..
  • harika bir film. film boyunca suren tempo hic dusmuyor, film bittiginde agizlarda bir tebessum kaliyor. otoriter devlet, ask icin gozu kararan adam, rusvet, adam kayirma, torpil allahim bu film bu ulkede hemen yasaklanmali.

    --- spoiler ---
    yanlislikla alinan ve iskence sirasinda oluveren adama fazla fatura cikarilmasi dusuncesi de nasil insanin aklina gelir yahu*
    --- spoiler ---
  • aynı anda hem bulutların üzerinde uçuyormuş gibi hissettiren, hem de mayışık mayışık dans etme isteği uyandıran bir şarkıdır. en kasvetli zamanınızda içinizden (ya da ortama göre dışınızdan) söylediğinizde ne dert bırakır ne tasa.

    şarknın terry gilliam filmine isim babalığı yapmasının hikayesi ise şöyledir: terry gilliam bir gün ingiltere'nin en kokuşmuş, en endüstriyel sevimsizliğe sahip liman semtlerinden birinde oturmaktadır. yakınlarda bir yerlerde brazil şarkısı çalmaya başlar. gilliam içinde bulunduğu ortamla ve dinlediği şarkının zıtlığına, kontrastına şaşakalır ve oracıkta filminin adını koyverir.
  • rüyamsı+kabusumsu acayip olaylar ve karakterle bezeli, acayip mekanlarda acayip olayların olduğu bol simgeli imgeli yaklaşık 2.5 saatlik garip "bilimkurgu" yapımı.
  • ustune bir de enki bilalin 32 aralık'ı okunursa tadından yenmeyecek film. matrix ve turevleri gibi aksiyon ve ucuz romantizmi felsefeyle baharatlandırmak yerine kara mizahın dibine vurmus, mutlu sonları es gecmis, sistemi elestirmenin otesinde onunla dalga gecmis bir yapımdır.
hesabın var mı? giriş yap