• 5 mayıs'ta izmir arena’da düzenlenecek, 70’den fazla farklı ev birası arasından dilediğiniz 10 tanesini tatma imkanı bulabileceğiniz harika etkinlik.

    ingiliz bira üstadı roger protz’un konuşma yapacağı, evde bira yapımına ilişkin atölyelerin yapılacağı, çeşitli yarışmaların düzenleneceği, evde bira yapan, evde bira yapmayı düşünen veya birayı seven herkesin mutlaka katılması gereken bir organizasyon.
  • efes pilsen ve anadolu grubu boykotu -tüm uyduruk boykotlar gibi- unutulmuş olacak ki, efes sponsorluğunda yapılan ev biracılığı etkinliği. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! bu herifler değil miydi evde bira üretenleri hükumete şikayet eden? millet evde bira ürettiği için bira satışlarımız düştü demediler mi? bu ne absürd bir etkinlik farkında değil misiniz? bir de 70 lira verip etkinliğe gireceksin bak bak bak.. ulan 80 lira verir evde iki kasa bira yaparım!
  • inanılmaz bir organizasyon oldu. dünyadaki ünlü ev birası festivallerinden aşağı kalmamasını geçtim, fazlası bile vardı. hala boykot diyerek kızanları anlamak imkansız, izevbir ile birlikte ülkemizdeki bira kültürünün ve ev biracılığının gelişmesinde milat sayılabilecek bir organizsyon yapıldı.

    yok yoktu; tüm ev biracılarının ve ülkemizdeki kraft bira üreticilerinin her birinin kendi standı, uzman isimlerden atolyeler, konuşmalar, eğlenceli yarışmalar, konserler ve uluslararası bira hakemlerinin jüri olduğu ev birası turnuvası... hatta dünyanın en büyük bira yazarı roger protz bile vardı! teoman hunal, ogul turkkan gibi isimlerin yanında birçok önemli gurme ve bira uzmanı isim katıldı.

    herkesin mutluluğunun yüzünden okunduğu bir gündü. protz'un ve diğer yurtdışı misafirlerinin yazacağı yazılar sadece bira kültürümüze değil, ülke turizmine bile katkıda bulunacaktır. emeği geçen herkesin gurur duyması gerek.
  • 28 nisan günü izmir arena’da üçüncüsü düzenlenecek olan yaklaşık olarak 1 ton ev birasının sunulacağı türkiye’nin en büyük ev birası festivali. festivalin en büyük paydaşı ise izevbir (izmir ev biracıları kulübü) olacak. festival hakkında detaylı bilgiyi instagram üzerinde @izevbir hesabında bulabilirsiniz.
  • geçen yıl ben nereye geldim demiştim, evden çıkıp karşıyaka'dan 10 dakikalık dolmuş yolculuğu ile bir anda kendimi avrupanın en gözde bira merkezlerine taş çıkaran bir ortamda bulmuştum. ustalarından değişik değişik ev ve kraft biraları tadıp, üzerine dünyaca ünlü konuşmacılardan bedavadan eğitim almıştım. müziklere, yarışmalara ve kitlenin güzelliğine değinmiyorum bile. bu kez kuzenlerime bile bilet aldım, bekle bizi brewstival!
  • yarışmasına benim de evde yaptığım mütevazi biramla katılacağım festival. sertifikalı yabancı bira hakemleri nasıl daha iyi olabilir diye her biraya bedavadan yorum yazıyormuş *. sonuncu da olsam merakımdan göndericem artık. bakalım ne eyyorlayacaklar.
  • yarışmasında 1.lik ödülünü izevbir yönetim kurulu başkanının birasına veren kolpa fest. hani evbiracılığı ruhu falan diye güzel keman çalıyorlar ama daha ne diyelim. sanırım izevbir ile elele vermişler bizi skiyorlar.
    bi daha da davos'a gelmem.
  • yarışmasını uluslararası sertifikalı bira hakemlerinin yaptığı festivaldir, bu konuda da türkiyede tektir, ayrıca izevbir başkanı da kazanmamıştır, bilmeden sallamayalım dediğim festival.
  • bir ev biracisi perspektifinden 4.suyle alakali yaziyi buradanokuyabilirsiniz.
  • etkinliğe katılan butik bira üreticilerinin farklı biralarını denedim. mikkeller net açık ara öndeydi.
hesabın var mı? giriş yap