• 24 eylül'de gösterime girecek olan yeni abc dizisi. başrollerde rachel griffithsdahil olmak üzere (calista flockhart, sally field) bir çok ünlü oyuncu var. 5 kardeşin babalarının ölümünden sonra aile olarak kalabilme hikayesi denmiş kısaca..
  • reunion dizisinden tanıdığımız (biz kimsek burda artık) dave annable'in de rol aldığı modern pembe dizi. calista flockhart'ın dudakları dışında gayet izlencelik(oha?).
  • zaman gectikce guzellesen dizilerden.. ve calista flockhart'in sag burun deligi ile solu arasindaki fark disinda gayet izlencelik.(ohaa?)
  • aralarında ne kadar fitne fücur dönerse dönsün, her seyrettiğimde bana "keşke koccaman bir ailem olsaydı" dedirten dizidir.
  • rob lowe un kadroya katilmasiyla bana daha onceki bolumlerini de izleten sicacik dizi. kevin walker (matthew rhysoynuyor) kisisine bitmekteyim kesinlikle izledigim en eglenceli gay karakterlerden biri. ayriyeten calista flockhart yine yeni yeniden ally mcbeal gibi ortalarda salinmaktadir ve de artik temcit pilavi tadi vermektedir.
  • ilerledikce guzellesen goofy bir soap. zaten kamera arkasinda marti noxon, ken olin, craig wright, sarah caplan, michael schultz var, iyi olmamasi mumkun mu. yarisi alias'dan diger yarisi da ally mcbeal'den devsirilmis cast'i de basarili buldum, o irritasyon timsali (ilk bolumlerde er'daki rolune yakinligini farkedip iyy diyorsunuz evet) sally field de cok iyi secim olmus. yalniz tam yaz sezonunda izlenmek icin yapilmis bir dizi, sezon acilinca her hafta bir bolum seklinde izlemek bayabilir. (bkz: patricia wettig)
  • seyrettikçe insanın daha da ilgisini çeken dizi.
  • simsicak bir duygu birakiyor insanda bu dizi her izleyisinizde. kavgalari, aralarinda asla sir tutamamalari, annelerine bagliliklari herseylerine gipta ile bakiyorsunuz bu kalabalik ailenin. evlenince benimde boyle kalabalik bir ailem olsun istiyorsunuz. kitty karakterini ally mcbeal'den bildigimiz calista flockhart canlandirmakta. yalniz nedense bu ailenin bir ezik dayisi var saul *, o her dislandiginda, ezildiginde benim de icim burkuluyor. azicik aile baglari, azicik politika harmanli guzel izlenesi bir komedi - drama soap.

    --- spoiler ---

    son bolumu 2x15 ile bir gayin sevgilisine yaptigi evlenmenme teklifine sahit oluyoruz.
    yalniz bir gay evlenme teklifi bu kadar mi sicak, bu kadar mi duygusal olur arkadasim az kalsin aglicaktim ***

    kevin'in * sevgilisi scotty'ye * evlenme teklifi etigi sahne bitirdi beni,

    kevin : '' .. and i realize how lucky i am, because i get to come home to someone who is kind and careing and who changes the light bulbs .. and .. marry me ? ''

    scotty : '' what !? ''

    k : " i mean it, i dont wanna wait i wanna make this offical "

    s : " because i changed the light bulbs ?! "

    --- spoiler ---

    (bkz: balthazar getty)

    (bkz: rob lowe)

    dip not : scotty karakterini canlandiran luke macfarlane gercek hayatta da gay oldugunu aciklamistir yakin bir tarihte. hatta prison break'in yakisiklisi wentworth miller'in adi luke ile anilmistir son zamanlarda.
  • özellikle, kardeşim olmadığı için her bölümünü içten içe bir hüzünle ve kalabalık bir aile hayali kurarak izlediğim dizi. ne kadar kavga ederlerse etsinler, birbirlerine laf soksunlar, sırlarını ortaya çıkarsalar ve bitmek bilmeyen problemlerle baş etseler de sonunda bir an gelip bütün aile fertlerinin birbirlerine kenetlenmeleri, böyle kalabalık ve deli bir aileye sahip olmayanlarda ister istemez bir burukluk yaratıyor. aile bağlarıyla ilgili çok güzel ayrıntılara sahip. ilk bölümünden itibaren kendine bağlayan ve gittikçe güzelleşen bir dizi. 2. sezon ne alemde şu anda bilmiyorum, yalnızca ilk sezonu izleyebildim ama eminim ki 2. sezon da aynı hızla ve güzellikte sürüyordur. hani oyunculara tek tek girmeyeyim dedim ama ayrı ayrı yazmazsam içim rahat etmez. bir tanesinin de oyunculuğu aksasın bir yerde, yok. hepsi inanılmaz başarılı.

    sally field: nora walker rolünde inanılmaz. oldum olası zaten bayıldığım bir oyuncudur ama gözümde daha da devleşti. daha ne kadar kendini aşabilir bilmiyorum.
    calista flockhart: yer yer yapmacık dudak bükmeleri olmasa daha da beğeneceğim ama o da cumhuriyetçi abla rolünde başarılı. onca liberal aile ferdi arasına çıkıntı bir muhafazakar koymaları şahsen hoş bir ayrıntı olmuş. diğer karakterlerle yaptığı siyasi tartışmalar oldukça eğlenceli. karakteri kitty walker sayesinde alttan alttan verilen eleştirel mesajlar da gayet dozajında.
    rachel griffiths: six feet under'da sen zaten aday gösterilip ödül al, o bitsin buraya gir. bu dizi ayrı tutsun, burdaki rolünle de ayrı aday ol. daha ne diyeyim ki. brenda olarak ayrı sevmiştim, sarah olarak ayrı sevdim. harika bir aktris kesinlikle.
    matthew rhys: ilk başta kevin walker karakteri için gene sokuşturdular herhalde klişe bir gay karakter desem de, daha ilk bölümden bütün ön yargılarımı yerle yeksan eden bir performans gösterdi. gördüğüm en komik gay karakterlerden biri. repliklerinin çok başarılı olmasının yanı sıra mathew rhys bunları olabilecek en eğlenceli şekilde önümüze sunuyor. feci ukala olmasına rağmen garip bir şekilde kendisini sevdiriyor.

    bunlar dışında rob lowe, justin rolündeki dave annable ayrı başarılılar. yalnızca tommy'nin eşi julia, dizinin en başından beri fazla geri planda bırakılan bir karakter. pek hikayeye dahil etmek istemiyorlar kendisini gibi halleri var. amcaları saul de diğer aile fertlerinin biraz dışında kalıyor sanki. gerçi hikaye de anne ve çocuklarıyla ilgili temelde. ondan diğerlerinin dışarıda kalması normal sanırım. genel olarak çok keyifli, aynı zamanda da çok hüzünlü başarılı bir abc dizisi. son olarak rebecca rolündeki emily vancamp'e de dikkat çekmek istiyorum ayrıca. ciddi anlamda hoş bir hatun. biraz prison break'teki sara'yı hatırlatıyor yüzü ya neyse.
  • tipik bir aile dizisi gibi dursa da, yanıltmasın... enfes diyalogları, aile içi ilişkilerin derinliği, oyuncuların performansları öyle inandırıcı ki...
    sally field oyunculuğunun zirvesinde, rachel griffiths artık kendi döneminin diğer oyuncularıyla değil meryl streep ile boy ölçüşebilecek bir yetenek...

    t.v için yapılmış en kaliteli dizilerden biri...
hesabın var mı? giriş yap