• 4 ocak 2018 gratis rezaleti diye başlık açmak isterdim aslında ama herkesin rezaleti kendine olduğundan ve mağdur olan amcanın son sözlerini daha çarpıcı bulduğumdan böyle açtım başlığı.

    bugün gratis mağazalarından birinde, ben kasada ürün değiştirme işlemi için beklerken, mağazadan içeri kasketli bir amca girdi. kasadaki kıza biraz yaklaşıp "yüz lira bozabilir misin kızım?" diye sordu ve bunun akabinde şöyle bir diyaloğa şahit olduk:

    - iki ellilik mi yapılacak?
    + evet, iki ellilik olur.
    - yalnız yetkili kişinin kasaya gelmesi gerekiyor. ben yapamıyorum bunu. onun yapması lazım.
    + yetkili kişi mi? sen yetkili değil misin yani?
    - değilim maalesef. bunu yapmak için...
    + (kızcağız daha sözünü bitiremeden hışımla kapıya yönelirken bağıran amca) bu ne biçim türkiye oldu böyle yav! bir para bile bozmuyorlar, ne biç......

    sesi giderek uzaklaştığı için duyulmaz oldu bu noktada. amcanın sesini de ekşi'de duyurmak bana düştü haliyle.

    adam haklı: bu ne biçim türkiye oldu böyle yav?

    amca hayatında karşılaştığı, kendine dokunan ya da başkalarına dokunan tüm haksızlıklara, birtakım toplumsal adaletsizliklere de mutlaka bundan daha beter tepkiler vermiş bir adalet savaşçısıdır eminim ki.. fakat maalesef, böyle insanların sayısı giderek azalırken bizleri epey karanlık ve bozuk parasız günler bekliyor olacak.

    düzenleme:

    - ironiden anlamayan nesle aşina değilim.
    - amca kasketli olduğu kadar bıyıklıydı da, evet. ama bıyığın tipine göre yorum yapmak isteyenler olacakmış: bıyık böyle bildiğin anadolu amcası bıyığıydı. eski solcu bıyığı da değil, akp'li bıyığı da değil yani. ecevitçi olabileceğini söyleyenler oldu, bilemiyorum, eheh..
  • kasketli amca haklı, cidden huzurumuz kalmadı.

    bu arada amca bıyıklı mıydı? bu önemli.
  • amcaya hak vermemek elde değil.
    insanlar mutsuz, insanların gelirlerindeki farklar uçurum olmuş, insanlar güvende hissetmiyor.
    sistematik bir şekilde cahilleştiriliyoruz.
    yazık ki ne yazık.
    'bu ne biçim türkiye oldu böyle yav?!'
  • amcanın partisini öğren de ona göre tepki verelim.
  • amca burada haklı değil. ama sözü doğrudur. kimse size para bozmak zorunda değil kaldı ki ne amcalar gördü bu gözler tırnakçılıkla geçinen ne malum tırnakçılık yapıp kıza 100 lira geçirmeyeceği. ya bazen düşünüyorum da siz benim yaşadığım toplumdan daha farklı bir yerde mi yaşıyorunuz anlamadım ki.
hesabın var mı? giriş yap