• herşey hotiç mağzasının önünden geçerken başladı. bir ayakkabı alıyım dedim vitrine bakarken bir model gözüme çarptı içeri giridim neyse ayakkabı güzel, tabanı rahat neyse satış danışmanı arkadaşda ayakkabıyı öve öve bitiremedi fiyatı 197.40 tl birsz pahalı geldi ama aldım ayakkabıyı.

    hotiç iyi markadır falan diye düşünürken ayakkabı 35 gün sonra yanlardan açıldı baya da büyük bir açılma yani 5-6 cm kadar taban ayakkabıdan ayrıldı. neyse tabi ayakkabıyı fişi ile birlikte hotiçe götürdüm istanbula incelemeye yollayacağoz dediler. tamam dedim gönderin.

    buraya kadar herşey normal 1 ay sonra hotiç bana mesaj attı ayakkabının iadesini yapabilirsiniz diye, bende mağzanın yolunu tuttum hızlıca mağazaya girip kasada ki bayan arkadaşa durumu izah ettim tabi hemen birilerini falan aradı iade olmuyo değişim ya da hediye çeki verebiliriz dedi bende değişim istemediğimi söyledim. ben biraz bastırınca merkezi aramam gerek diyip arka tarafa geçti tabi bu sırada mağzada çalışan sakallı bir delikanlı da uzaktan bizi dinliyor bir yandan da avına kısık gözlerle bakan her an olaya müdahil olmak için beni kesiyor ve beklenen oluyor konuşmanın için pat diye dalıp "bizde sistem böyle işliyor " falan demeye başlıyor bende tabi doğal olarak görevini sordum arkadaşın sonuçta mağza müdürü falansa derdimi tekrar anlatırım bir çözüm bulur diye

    satış danışmanıyım ben dedi arkadaş neyse dedim müdürünüzle görüşmek istiyorum diyince müdürü aradılar neyse müdür geldi dedim ki ben para iadesi hakkımı kullanmak istiyorum paramı verirseniz sevinirim dedim. nakit olarak para veremiyolarmış çünkü daha önceki müdürler bu nakit para verme işini suistimal etmişler. (iyi de bana ne suistimal etmeselermiş müşterinin suçu ne burda) e nasıl yapıcaz dedim kartınıza pos makinasından iade yapıcaz dedi iyi dedim verdim kartı ayakkabının ücretini garanti bankası postundan çekmişler ama iade yapamıyorlarmış sebebi de "garanti bankası pos cihazında iade menüsü aktif değilmiş" ( e benim ne suçum var burda beni neden mağdur ediyosun arkadaş)

    neye muhasebeye mail attı hesabıma parayı yatırıcaklarmış iyi tamam ne zaman geçer para hesaba diyince 25 gün dedi müdür evet tam 25 gün!!! ben ayakkabıyo alırken size parasını 1 hafta içinde bırakırım mı dedim yo çatır çatır parayı aldınız ama geri vermeye gelince 25 günü bulur diyor sayın hotiç mağzası

    altı üstü 197.40 tl iade et işte piyasadaki mağzalar müşteri memnuniyeti ve mevcut müşterilerine yeni müşteriler eklemek için bin bir türlü müşteri memnuniyeti için çabakarken hotiç tam tersini yapıyor.

    kesinlikle hotiçten ayakkabı almam arkadaşlarıma ve çevreme de aldırmam.
  • başlığa destek olursanız sevinirim arkadaşlar.
  • parayı yatıracaklar da 25 gün bekletmek nedir ben onu anlamadım
  • cardinental bey/hanım ne yapıyosunuz? sakin olun, flood yapmayın. forum kurallarına saygılı olun lütfen!! 11!!1!11kıps

    tanım: rezalet puanı ortalama olan bir rezalettir. 6/10.
  • içinde bursa olan kötü bir şey yazmayın nolur! içim bir tuhaf oluyor.
  • ayakkabının, markayı da göz önünde bulundurursak nisbeten f/p ürünü olması, mağaza çalışanlarının içgüdüsel sağlıklı sınırlardaki tepkileri, mağdurun kredi kartıyla alıp nakit iade istemesi ve yırtıcı tavrı göz önüne alınırsa 2/10 verebileceğim rezalet.
    ele alınması gereken şey, şirketin tutumu değil,
    ihtiyacı tartmadan, mağaza önünden geçerken görüp, pazarlama stratejisi kurbanı olup ürünü alan zihniyettir.
  • 2/10 puanlık rezalet.

    tamam iade almamak için direnmeleri ve 25 günde paranın iade edileceğini söylemeleri kötü. 2 puanı buradan verdim.

    ama parayı vermeyi kabul etmişler, üründeki kusur üstlenilmiş.

    bu arada en son kamil koç 15 günde paramın iade edileceğini söylemişti. ertesi gün iade gerçekleşmişti. yani muhtemelen 25 gün sürmez.

    ayrıca bu kadar önemsiz bir başlığın gündeme gelmesi için flood yapılması 5/10luk bir rezalet.
  • 2/10 puanlik rezalet, vakit kaybetmeyin.
  • son dönemlerde bitmek bilmeyen rezalet başlıklarından. . .

    eskiden bu başlıklar toplumun tamamen genelini ilgilendiren ve firmaları halkla ilişkiler ve garanti konusunda ciddi adımlar atmaya zorlayan türdendi. ancak artık,

    istanbul ili beşiktaş ilçesi barbaros bulvarı ahmet bakkal isimli rezalet başlığını da ben açıcam yakında az kaldı.

    merak edenler için her yerde 10 kuruşa satılan sakızı 25 kuruşa satıyor. ağır dolandırıcı. gereğini arz ederim.
  • hotiç pişmanlıktır. istanbulda oturuyorum, internet üzerinden aldığım ayakkabıyı, mağazadan teslim almak istiyorum işaretini tıkladığım halde adresime gönderdiler evde yoktum haliyle. sonra siparişiniz izmir şubemizde gelin alın dediler. dedim ne izmiri yüzüme kapadılar telefonu * he bi de bunların çağrı merkezi var ama asla açmıyolar telefonlarını... açmadıkları için istanbulda bi şubelerine gittim dedim benim ayakkabı gelmiş ben evde yoktum ordan izmire gitmiş izmirden almam gerekiyomuş ayakkabıyı ben vazgeçtim almaktan iptal etmek istiyorum. dediler ki kaydınızı oluşturdum tamam sizi arayacaklar .. tabi ki aramadılar.. neyse fazla uzadı 2 ay sonra bi şekilde iptal ettim ayakkabıyı aldım parayı. hotiç pişmanlıktır.
hesabın var mı? giriş yap