• 2005 kanada yapımı, tam yazılımı c.r.a.z.y şeklinde olan film. bir ailenin 5 erkek çocuğuyla bebekliklerinden orta yaşlılıklarına kadar uzanan süreci çok gerçekçi ve samimi bir dille anlatan başarılı bir yapım.

    --- spoiler ---
    filmin ismi hem patsy cline'ın filmde sürekli çalan şarkısından hem de 5 erkeğin isimlerinin baş harflerinin yaşlısından gencine doğru sıralanışından (christian, raymond, antoine, zachary, yvan) gelmekte.

    baş kahraman zac'in gözünden anlatılan hikayede bir erkek çocuğunun bebekliğinden başlayarak ailesiyle nasıl sıkı ilişkiler, nasıl gel-gitler ve anlaşmazlıklar yaşadığı çok yalın bir dille anlatılmış. izledikten sonra insanın ailesiyle yaptığı saçma sapan tartışmalar, gereksiz gurur tabloları ve ailenin yanlış anlamaları insanın gözünde canlanıyor ve gidip "baba zamanında ben sana şöyle şöyle bir şey yüzünden kızmıştım ya kusura bakmayıver" diyesi geliyor.
    --- spoiler ---
  • hayatimda izledigim en keyifli "aile oykusu/drami/komedisi" filmlerinden (http://us.imdb.com/title/tt0401085/combined)

    hikayenin ve anlatimin yanina bonus olarak, basroldeki iki erkek oyuncunun (kucuk kardes rolunde marc-andré grondin ve sorunlu abi rolunde pierre-luc brillant) yakisikliligi eklenmis.. filmin muzikleri, 60'lardan 80'lere uzanan bir film olmasindan mutevellit, cok sahane, jefferson airplane, david bowie ve pink floyd, verebilecegim ornekler.
  • hayatımda izlediğim en orjinal senaryolardan birine sahip kanada yapımı film.. yer yer hollanda yapımı simon dan , yer yer everything is illuminated yer yer de wes anderson filmlerinden esintiler görsem de la meglio gioventù vari "baştan sona bir yaşam hikayesi" esintileri hissetsem de, orjinal hissi veren bir film..
  • yirmibesinci uluslararasi istanbul film festivali kapsaminda, akbank galalari basligi altinda gosterilecek filmlerden..
  • kanada sinemasının iftiharlarından olacağa benziyor..
    bir yerinden tutup bağlanabilecek bir çok ayrıntı var.. vurucu değil, süper eğlenceli de değil, ama sıcak güzel bir film.. kalabalık ailede büyüyenler daha çok sevecek.. festivalin* eli yüzü düzgün 3-4 filminden biri..

    toronto festivalinde en iyi film seçildi.

    müziği de iyi oturmu$..(bkz: #5914691)
  • kanada yapimi filmde bire bir buffalo 66 den esinlenilmis bir mizansende yer alan charles aznavour sarkisi icin (bkz: emmenez moi) ayrica diger muzikler icinse:
    (bkz: shine on you crazy diamond) (bkz: the great gig in the sky) (bkz: space oddity) (bkz: sympathy for the devil) (bkz: white rabbit)
  • kanımca festivalin en keyifli filmlerinden biri,soundtrack de ayrıca başarılı olmuş.
    ".and we've never mentioned our differences. nor patsy cline."
    (bkz: jerusalem)
    (bkz: patsy cline)
  • eşcinsellik kavramının sıradan huzurlu bi aile içinde nasıl içselleştirilebileceğini anlatan hoş film.

    hoş bir aile filmi, hoş bir öteki filmi...
    müzikleri ile de tarzı sevenlere kulak ziyafeti çektirmesi de bonusu.

    `
    --- spoiler ---
    rexx`teki gece seansında gebzeden son anda yetişip yanımda oturan genç iş adamı tiplemesinin (ki bu zat, muhtemelen arkadaşlarının bilet aldığı bir seansa gelmiş, festival kitapçığına göz atmak aklından geçmemiştir; çocuğun annesinin entarisini giydiği sahneyi gördüğünde "hayırr, hayırr" şeklinde ünlemiştir ki bu "hayır"ların alt metni kuşkusuz: "yine mi i.ne filmine denk geldim"dir) kaçırıdıklarını söyleyelim:

    1-jenerik akmaya başladığında apar topar kaçmaya meraklı yurdum insanından olmayaydı babanın en sevdiği plağın* yüzündeki c r a z y harflerinin açılımının eşcinsel oğulun adlarının ilk harfleri olduğunu görecek, aslında babanın en sevdiği oğulun o olduğunu anlayacaktı.

    2-biraz daha seçici bir müzik dinleyicisi olsaydı bi yandan cep telefonu ile oynarken bi yandan yan taraftaki ekürisine dönüp "bu müzik çok kötü abi yaa" dediği parçanın white rabbit olduğunu ve filmde döneme ve duruma dair sağlam ipucu verdiğini anlayacaktı.
    --- spoiler ---
  • filmin mukemmel olmasi yaninda shine on you crazy diamond gibi bir guzellige ve pink floyd'a duvar deseniyle bile yer vermesi, space odditynin fon muzigi oldugu siirsel guzellikteki sahnesiyle pozitif onyargiyla dolu oldugum film.
  • kanadalilar babam ve oglum filmini izleyip bir film cekecek olsalar bu filmi cekerlerdi iste. babayi tatmin edememe yuzunden baglarin kopmasi, baba evine gidip gelmeler, herseye ragmen sizi seven anne, herseye ragmen kendi dogrulari boyunca ilerleme disinda bir secenegin olmadigini gorme... film icin secilen 60 larin sonu - 70 ler fonu da donemin muzikleriyle beraber duygusalligi arttiran bir oge oluyor. son yillarda yasanan nostaljinin bas aktorlerinden olan bu donemle maco baba meyilli ogul iliskisini anlatan konu birbirine cok guzel kenetlenmis.

    c.r.a.z.y. 2 haziranda 'cilgin' ismiyle ulkemizde gosterime girecek.
hesabın var mı? giriş yap