• allah'ı korku yerine, sevgiye dönüşmesini hedef alan, kitapları ücretsiz olarak indirilebilen, nihat beyden kat kat verimli profesör.
  • "falancanin delili" diye yazdigi çizdiği söylediği her şeyi felsefi anlamda sakat bir düzlemde işleyen felsefeci, ilahiyatçı ve bir çok şey.

    bir kişide deniyor ki felsefi arenada olsun, inancın mahiyetinde olsun delil olmaz babam. inanmak psikolojik ve içsel bir süreçtir. en basidinden kuranın allahtan geldiğinin delili olarak sunduğu şeyler birer argumandir. argumanla delili esitleyen kaç felsefeci var acaba dünyada. ayrıca delil olarak sunduğu şeylerde kendi postmodernist yorumlarından ibaret. çünkü bu kar kuranı değil, kafalarında uydurdukları şeyleri okuyorlar.
  • egosu tavan bir felsefeci. her şeyi biliyorum tavrı beni geriyor lakin saptamaları, kitapları, üslubu vs keşke bütün müslümanlar bu şekilde tartışabilse dedirtecek cinsten. evet bütün insanlar düşünür olamaz bu realiteden sapılmaması gerek lakin islam'a akılcı yaklaşım, müslümanlara aşılanabilir. bu adamın bunu yaptığını gördüm. taslaman'ı seven insanlarla girdiğim tartışmalar çok keyifli geçti bugüne kadar. o yüzden reyizi şukularım (çoğu konuda hem fikir olmasam da)
  • nihat hatipoğlu ile karşılaştırılması büyük terbiyesizliktir. nihat hatipoğlu, egosu olmayan, kendi çapında ramazan programı sunan fevzi bir iş adamıdır. caner taslaman ise, yobaz bir allah savunucusudur. tipik yobaz davanışlarını, dini kullanarak değil bilim ile gerçekleştirir. söz konusu bilim ise özellikle -fizik- ise; hiç şüphesiz nihat hatipoğlu ya da türkiyedeki insanların %95' inden daha fazla bilgisi vardır.

    ancak şu tavırlar yok mu şu tavırlar, ben bilirim. ben bilirim. b-e-n b-i-l-i-r-i-m. ben! ben ! ben! ben! ben! ben!!!!!!11

    tamam dayı sen bilirsin. yeter ki kendini bu kadar hırpalama.
  • surekli populer bilim insanlarina saldiriyor. amaci polemik baslatip, mahalle agizi yaparak oradan nemalanmak.

    saygin bilim insanlarindan bir tanesi bile bunu muhattab alip, adam yerine koyup tartismiyor. zavalli adam.
  • tatlı su müslümanları kendisini pek sever.
  • ingilizcede jack of all trades master of none diye bir deyim vardır. her şeyin ehli hiçbir şeyin ustası anlamına gelir. sanki ilk defa caner taslaman için söylenmiş gibi. rte bile bu kadar geniş bir konu spektrumunda görüş beyan etmiyor.
    hocamdan ispanya 4.ligi ve siber saldırılar hakkındaki değerli görüşlerini de bizlerle paylaşmasını rica ediyorum...

    edit: ayrıca pirinç pilavının tartışmalı su ölçeği mes'elesi hakkında da bir kitap yazarsa ümmet ona olan hakkını 858 senede ödeyemez:(
  • kitaplarını sitesinden ücretsiz yayınlatmasının gerçekten çok eli açık bir insan olduğuna beni ikna eden şarlatan.
  • sevgili ekşiciler övmek ve yermek yerine anladığınız bir konuşmasının sizce doğru ve yanlış taraflarını açıklasanız süper olurdu.şu başlığı okuyan adam caner taslaman konusunda hiç bir bilgiye sahip olmayacak, nasıl kutsal bilgi kaynağı bu ?

    kendisinin ateistlerin insanlar kendi evrensel ahlak yasalarını oluşturabilir tezi hakkında ki konuşması oldukça açıklayıcı ve güzeldir.

    dinsiz bir insanın ahlaki dayanak noktası nedir ? cevapları hep aynı ; vicdan.
    peki vicdan nedir ?
    dogmatik midir?süreçli bir kazanım mıdır?
    bilinçli midir ?yoksa belli bir sistematiğe mi sahiptir ?vicdan neyden oluşur ?doğadaki hangi element vicdanı oluşturur ?
    toplumsal deneyimlerin olmadığı veya farklılık gösterdiği toplumlarda vicdan reaksiyonları nedir veya tüm bu farklılıklar evrensel ahlak yasasını oluşturmaya engel değil mi ?
    vicdan dediğimiz nedir nasıl çalışır ?
    bilimsel bir temelle açıklanabilir mi?
    yoksa metafizik bişey midir ?
    ahlak dogmatik midir ,ateistlerin ahlaki dayanak noktası nedir konulu konuşmasında güzel cevaplar vermiştir.
  • yukarıda cambridge ile ilgili entryi giren susere ithafen,

    caner taslaman, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan istanbul'da bitirdi. kimya mühendisi bir annenin ve doktor bir babanın oğlu olarak küçük yaşlardan itibaren doğa bilimleri ile ilgilendi. boğaziçi üniversitesi sosyoloji bölümü'nde üniversite eğitimini tamamladı. üniversite eğitimi sırasında antropoloji, din sosyolojisi, bilgi sosyolojisi gibi alanlarla ilgilendi. marmara üniversitesi felsefe ve din bilimleri bölümünde, big bang teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle yüksek lisans, evrim teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yaptığı teziyle doktora derecesini kazandı. daha sonra ise kuantum teorisi'nin felsefe ve teoloji ile bağlantısı üzerine yazdığı kitapla doçent oldu, yine bilim-felsefe-din üçgenindeki çalışmalarıyla profesörlük derecesini de aldı. ayrıca "küreselleşme sürecinde türkiye'deki islam" çalışmasıyla ikinci doktorasını istanbul üniversitesi siyasi bilimler fakultesi'nde tamamladı. ilk olarak tokyo üniversitesi'nde daha sonra oxford üniversitesi'nde post doktora çalışmaları yaptı. harvard üniversitesi'nde ve cambridge üniversitesi'nde misafir akademisyen olarak bulundu. son dönemdeki çalışmalarında ve yurtdışında bulunduğu üniversitelerde en çok odaklandığı konu modern bilim-felsefe-din ilişkisi olmuştur. yıldız teknik üniversitesi felsefe bölümü'nde profesör öğretim üyesidir.

    (bkz: okuduğumuzu anladık mı)
hesabın var mı? giriş yap