• halen kullanmakta oldugum, zenit den sonrakı ılk adam akıllı makınam olup her fotografcının makına parkında bır adet mevcuttur.pozometresi tas gıbıdır yanılması cok zordur,cekım sırasındakı sesı bıle bır baskadır, hasselblad almak ıcın 100$ eksık olsa genede satılmaması gereken bır makınadır.
  • babadan kalma 1978 model , özel günlerde kullandığım makinam . fotoğraf çekmek bu makinayla başka bir anlam kazanıyor . perde sesi , görüntü kalitesi muhteşem . orjinal f\1.4 50mm objektifi ile kullanıldığında zamanın nasıl geçtiğini hissettirmeyen makina . şu sıralarda ikinci el piyasalarda 250-300 milyona bulunabilir (satan aptaldır)
  • dijital'in gelişmesiyle bir kenara bırakılan efsanelerdendir. dijital gelişti masraflar düştü eyvallah, bir 30d kullanıcısı olarak makinemden de memnunum ama a1'im başka a1 68 kuşağından bir görmüş geçirmiş, 30d mojo'da hayal kahvesi'nde takılan toy delikanlı.
  • 1978 modeline sahip olduğum, yaşına rağmen torunu, hatta bastonu sayılabilecek 400d ile neredeyse kafa kafaya ölçüm yapabilen alet. daha kaç sene çalışacak pozometresi merak ediyorum.
  • bu aralar aklımda soru işaretleri uyandıran iki fotoğraf makinesinden birisidir. analog fotoğrafçılığa merak saldığım şu günlerde bana daha iyi yoldaş olacak makine kendisi midir yoksa canon ae-1 program mıdır merak etmekteyim. bilgisi olan sözlük tayfasının yardımlarına müteşekkir kalırım.
  • dün gece uykumda... yok uyumadan önce hakkında şöyle şeyler düşünüyordum;

    a-1'in aslında öyle çok fazla şahaneliği yok. bu kadar kült olmasının tek sebebi çıkış tarihi.
    elektronik tabanlı ve modları olan bu cihazın çıkışı '978. benzer konforu sağlayan nikon'un çıkışı ki kendisi fa'dır '982.

    tam 4 yıl boyunca nikon cephesi canon'un konforuna erişememiş. fotoğrafsal keskinliği neyimi es geçiyorum.

    bu nedenle özellikle hız arayanları modları sayesinde kendisine çekmiş. böylece özellikle fotoğrafçılıkta hızır olmak zorunda olan gazeteciler, foto-muhabirler canon a-1'i tercih ediyorlar. bu da bir objektif külliyatı edinmek demek.

    bir sürü fd bayonete sahip canon lensi olanlar isteseler de maliyet kısıtlaması nedeniyle nikon'a dönememişlerdir. bu yüzden de canon a-1 bir efsane olarak kalmıştır.

    rakipleri;
    nikon fa 1982
    minolta x-700 1982
    pentax super a 1983
    olympus om-2s 1984
  • kesinlikle kültürü olan bir fotoğraf makinesidir, insan kendini önemli zanneder onunla foto çekerken, öyle ya da böyle a1 ile çekilmiş karelerde daha özel anlar yakaladığına inanır...
  • kesinlikle ruhu olan bir fotoğraf makinası.kendinizi birden onunla konuşurken yakalayabilirsiniz,geceleri sarıllıp uyumak falan istersiniz.şöyle de bir görünüşe sahiptir;
    `http://www.canon.com/…a/1976-1986/data/1978_a1.html`
  • analog fotoğrafçılığa olan merakımdan ötürü seneler evvel satın aldığım ae-1'den sonraki gövdem oluyor kendileri. shutter sesinin ciyaklaması insanı bir hoş eder. ibreli pozometreden sonra elektronik pozometreye geçmek ferrari'ye binmiş bir his verir. altına takılan ma motor drive ile babayani bir görüntü oluşturur. bencecanon'un new f-1'den sonraki en kral gövdesidir.
  • sadece deklanşör sesi bile insanı kendisine hayran bırakır. diğer makinelerin aksine pili yalnızca pozometrenin çalışmasını sağlamıyor, pil bittiğinde direkt fotoğraf çekemiyorsunuz. pili sirkeci'de kolaylıkla bulunabilir.
hesabın var mı? giriş yap