• (bkz: caveman kav)
  • gözü ekrandan ayırmadan izlenen,diyalosuz, çok eğlenceli, çok başarılı, 1981 yapımı olduğunu hatırlandıkça her sahnesi takdir edilesi film.
  • askın iki kahramanını-kadın ile erkegi- birbirine keyifle tanıtan bir komedi.
    ama gercekler bu kadar keyifli olamaz tabiki....
  • tek kişilik bir gösteri için oldukça hareketli olan ve iyi bir performans ortaya koyulan oyun.
    oyunda çok fazla ses efekti yapmaya çalışan oyuncumuz belli dönemlerde izleyiciyi sıksada oyun sonunda izleyenlerin büyük bir kısmının beğendiği açıkca gözlemlenmekteydi.

    özellikle 2. perdede cinsel konulara daha çok yer verildiği için insanların bu kısmı daha çok beğendiği dikkatimi çekti.
    kadın erkek arasında yaşanan cinsel mevzuların konu alındığı esnada etrafta herkesden fazla gülen çiftlerin ortaya çıkması kendi kendilerini deşifre ettiklerinden ayrı bir komedi unsuru taşımaktaydı.
  • olağanüstü bir oyun.
    35 ülkede 17 dilde oynanmış*.
    broadway tarihinin en uzun soluklu tek kişilik oyunu olarak da rekor kırmış.

    alper kul'un muhteşem oyunculuğu ile 1,5 saat kesintisiz güldürüyor*.
  • " erkekler avcıdır, kadınlar toplayıcıdır! diyen caveman yeniden aramızda! geçen sezon bkm'de seyirciyle buluşan ve kadın-erkek ilişkilerine dair pekçok tartışmayı yeniden gündeme getiren caveman - mağara adamı sezonu açtı. alper kul'un canlandırdığın caveman, perşembe, cuma ve cumartesi akşamları 21:00'de bkm'de; pazarları 15:30'da kadıköy halk eğitim merkezi'nde.

    rob becker'ın erkeklerin ilk çağdan bu yana hiç değişmeyen özelliklerini çok eğlenceli bir dil ile anlatan oyunu, broadway tarihinin en uzun soluklu tek kişilik oyunu ünvanını elinde bulunduruyor.

    insanlık tarihi kadar eski "cinsiyetler çatışmasını" eğlenceli bir dille sahneye taşıyan oyun, kapının önüne konduktan sonra, eşine karşı savunmasını " erkekler avcıdır, kadınlar toplayıcıdır" diye yapan bir adamın hikayesi.

    caveman - mağara adamı, 1991 yılından bu yana 35 ülkede, 17 ayrı dilde sahnelendi ve seyirci sayısı 15 milyona yaklaştı. new york times'ın bir komedi fenomeni olarak nitelediği caveman "kadınlarla erkekleri bu kadar farklı kılan nedir?" sorusunun cevabını arıyor. dünya varolduğundan bu yana yaşanan kadın- erkek çekişmesi caveman ile erkeklerin gözünden tüm dünyada milyonlarca insanı güldürüyor. oyun arjantin'de de, finlandiya'da da, japonya'da da, güney afrika'da da, londra'da da, abd'de de aynı kahkahalar ve benzer tepkiler ile izleniyor.

    3 yıl süren bir çalışma ile yazılan oyun pek çok ülkede farklı bölgelerde farklı oyuncularla aynı anda sahnelenmeye devam ediyor. örneğin abd'de de 9 farklı eyalette 9 mağara adamı aynı sorunlarla sahnede! ülkelerin coğrafyalarına göre küçük değişiklikler eklenen oyun metni, taş devrinden bu yana güncelliğini koruyor! "

    "

    şeklinde tanımlanmış olan oyun.

    http://www.paragaranti.com/…vdevam_alan6244841.html
  • izleyicilerinin bazilarinin hakkaten kesintisiz gulebildigi gosteri. ilginc...

    cuma gunu seyrettim. arkadaslarim; ya okuduk bi kose yazisinda iste soyleymis boyleymis, gulmekten olmus millet tadinda yorumlarla geldikleri icin hadi gidelim oluyorsun haliyle meraktan, su kadar ulkede, su kadar dilde oynanmis ustelik tek kisilik bir gosteri, nasil olmaliydi ki?
    yarisinda ciktig.... oeeghh.

    yarisinda cikmadim tabii ki ama sanki bi ara yeltensem mi diye dusunmedim degil cunku cok bayikti gosteri.
    oyunun ilk perdesi bir saat, ikinci perdesi yarim saatten olusuyor. o kadar tanidik espriler, o kadar artik klasiklesmis mizahi ogeleri duyuyorsun ki oyuncudan erkek-kadin iliskileri uzerine, hatta ozellikle de "turk erkegi ve kadini" uzerine; "bu mu lan" diyorsun milletin cenesini agritan gulduru? ya ben artik hakkaten bi boku begenmeyen eksi sozluk yazari olmus cikmisim, ya da yine ben de bi sorun var arkadas. yahu bu tespitleri, esprileri artik ana haber bultenlerinde bile duymuyor muyuz biz ya?

    bakin bu oyun farkli hicbir sey anlatmiyor, artik yillardir kaniksadigimiz seyleri tekrar tekrar duymak istiyorsaniz gidin, cunku sahnedeki oyuncu parmak issirtacak cinsten iyi oynuyor zaten, benim derdim oyunla. ben zaten gosteri boyunca "yahu bu tek kisilik gosteriler de ne zor a.q ya, adam nasil beceriyor valla, zor is falan" diye dusunce balonlarinda debelenirken gecirdim 1 bucuk saati. eglenen yok muydu tabii ki vardi, bi ara anirarak gulen bi kadin oturdugunu farkettim onumde misal.

    neyse, guzel vakit gecirmek, haftasonu degerlendirmek icin gidilebilir mi? elbette.
    lakin bana sorarsaniz evden cikmayip, 3 bolum pespese 1 kadin - 1 erkek izleyerek daha cok eglenilebilecegini salik verebilirim sadece.

    iyi seyirler...
  • klişe konu, klişe espriler ama tek kelimeyle harika oyunculuk. alper kul çok daha fazlasını hak ediyor.
  • ilk yarısında bazen sıkıcı olabilen ama kesinlikle herkesin hayatından bir kesit barındıran oyundur. ancak ikinci yarısında, zaten bildiğimiz ve kendi kendimize söylediğimiz şeyleri o kadar güzel anlattı ki benim gülmekten çenem ağrıdı gerçekten. konu klişe olabilir biraz elbette ama oyunculuk kesinlikle değil...
hesabın var mı? giriş yap