• şeker sigorta'nın sunduğu cep telefonu sigortası. 2.437.000 cep telefonu sigortalamışlar bu güne kadar.
  • gerek yaşadığım tecrübe, gerekse şikayetvar com'daki yorumlar ile hiç bir işe yaramadığını anladığım kasko. yeni cep telefonları alırkan telefona oranla çok düşük miktarlara telefonu bir yıllığına her türlü tehlikeye karşı sigortaladığınızı sanıyorsunuz ama boş bir uygulama olduğunu anlamanız acı oluyor.* ayrıca cep telefonları haricindeki diğer teknolojik sigorta için (bkz: teknokask)
  • yankesicilik; kamuya açık alanlarda (toplu taşıma araçları, pazar, alışveriş merkezleri, cafe, restaurant, konser alanları vb. gibi) sigortalının farkına varmadığı hırsızlıklar'ı kapsamadığı bir cep telefonu sigortasıdır. hırsızlıgın gecerli olabilmesi için birinin sizden zorla telefonu alması gerekiyormuş. çok akıllı insanlar gercekten.
  • vaadettikleri hizmetleri yerine getirmeyen, yazılı hiç bir bildirimde bulunmayan, hatta cep telefonunun kovuşturması sürerken hiç geri bildirimde bulunmayan, ne olup bittiğini öğrenmek için sürekli meşgul olan call centerı aramanız gereken ceğ teleofnu sigorta şirketi. sigortaladığı falan yok, safi para tuzağı.
  • allah belasını versindir.telefonum elimden düşünce ekranında ufak bir kararma olmuştu.cepkask'a yolladım 1.5 hafta boyunca kurula girmesini ardından da kuruldan karar çıkmasını bekledim.sonunda bana telefonu yapamayacaklarını çünkü faturada adı geçen şirketle bağlantım olmadığını söylediler.kesinlikle yaptırmayın.yazık oldu o paraya üstüne biraz daha koyar ekranını tamir ettirirdim.
  • görüldüğü kadarıyla sigorta şirketlerince dolandırılmaya karşı bir tür sigorta hizmeti konusunda piyasada büyük bir boşluk var.
  • sitelerine iyice baktım, o küçük puntolarla yazılan sözleşmelerini koymamışlar, ya da bulunamayacak bir yerde. utanıyorlar sanırım başka yerden buldum:

    1. teminat kapsamı
    elektronik cihaz sigortası genel ve özel şartları uygulanmak koşuluyla;
    0-1000 € satış bedeli arasındaki muhtelif marka ve modeldeki cep telefonları için; sigortalının kusuru, hatası ve dikkatsizliği sonucu;
    1.1. sıvı teması sonucu doğan korozyon hasarları,
    1.2. çarpma, düşme sonucu oluşacak kırılmalar,
    1.3. hırsızlık, gasp, kapkaç
    ...
    ...
    ...
    vs.vs. teminat kapsamına alınmıştır.
    <-------------------------------------------------
    (yankesicilik dahil değil onu anlarım, bazen hiç farkında olunmayan bir unutma mı yoksa hırsızlık mı bilinemiyor, adam da unutma sigortası vermek istemiyor)
    -------------------------------------------------->

    şimdi 1.1 ve 1.2 nolu maddeleri göz önünde bulundurarak, "2. teminat dışı kalan haller (istisnalar)" kısmındaki 2.12'ye bakalım:
    2.12. ağır ihmal, kasıtlı zarar vermek,
    ağır ihmalden maksat; cep telefonunun lavaboya, denize, ve binaların yüksek katlarından düşmesi gibi sigortalının gerekli koruma ve önlemi almadığı hasarlardır.
    2.6. cep telefonunun, normal kullanımından doğan aşınma, yıpranma,
    çürüme, paslanma, oksidasyon hasarları
    <----------------------------------------------------
    şimdi çarpma düşme dahil ama 3. katın balkonun kenarına koydun çarptın düştü, sana ağır ihmal var diyebilir. lavaboya düştü sıvı teması garantisi yok. elin çok terliyorsa cihaz bundan bozuldu ise bu da dahil değli (allahtan ben tiyrlemem), bu kapsam nasıl kapsam anlamadım ben.
  • 25 mayıs'ta 2011 telefonumun bozulmasının ardından 3 haziran'da ulaştığım poliçesini 31 mayıs 2010 tarihinde yapmış olduğumu öğrenince asabımı bozum bozum eden şey. neyse ki yazılanları okudum. artık daha mutluyum.

    özetle, anlaşılan bir halta yaramıyormuş bu.
  • az önce ekranındaki bir çizik için kendilerine telefonumu kargoladığım kurum... hiç güvenim yok kendilerine ama verdik parayı bakalım netice alacak mıyız diye merakımdan kendilerine gönderdim... neticelerini an be an buraya aktaracağım konusunda emin olabilirsin ey suser...

    *sonuç: 11 ağustosta ellerine geçen telefonu 1 aydan daha fazla bir sürede 14 eylül tarihinde tamir olmuş şekilde geri göndermişlerdir... biraz dişi sıkmak gerekiyor... bu arada ekranını kırmışım telefonun ve onlar değiştirmişler oeeh mk...
  • kullanıcı hatalarından dolayı oluşacak hasarları tamir eden; edemzse para iadesi yapan ilk elektronik cihaz kasko firması.

    telefonumu buraya gönderişimin üzerinden bir ay 25 gün geçti ve bugün ne yapsalar tamir olmadığını o yüzden de cihazın piyasa fiyatını bana geri ödeyeceklerini söylediler.

    pek hızlı çalıştıkları söylenemez, size kesinlikle mesajla bilgi vermek gibi bir huyları da yok. ama aradığınızda bilgilendirme yapıyorlar ve dürüstler. "haftaya olur" demiyorlar yani eğer bir ay sonra olacaksa. o yüzden eğer sabırlı biriyseniz ve ekstra para ödemeden taahhüt edilen hizmeti almak istiyorsanız bence kullanılabilir. ama hız ve ilgi beklemeyin.
hesabın var mı? giriş yap