• fast food olayinin meksika halkalarindan biri.. dehset guzel burritolari var.. ozellikle hamburgercilerle kiyaslayinca super bir mekan; yiyecekler daha besleyici doyurucu vs.. yalniz ortam surekli buz gibi (sicaklik cinsinden)..
  • bir tur aci meksika biberi adi olur ayrica. kallavi burritolari dikkate degerdir bu meksika durumcusunun.
  • bu elemanlarin bir de icecek bardaklarina yazdiklari yazilar var.. oldukca orjinal, hatta ustune milliyetcilik bile yapiyorlar caktirmadan.. hepsi aklima gelmez ama biberlerin acilik derecesi ile ilgili bir yazi vardi (evet aynen sayilarla olculuyormus).. barbecue kelimesinin kokeni hakkinda bi yazi vardi.. burritolarin icine koyduklari iki cesit fasulye var: siyah fasulye ve pinto fasulyesi diye; onlarin farklari yaziyordu.. ben ilk orda gordum boyle adam gibi yazilar, takdir ettim adamlari..
  • bagimlilik derecesinde lezzetli, kesin icine bisey koyuyolar da ondan hergun yemek istiyoruz dedirtecek derecede cekici burrito yapan yer. bi de ucuz, en azindan kismen ucuz. butun universite olarak hastayiz, daha sevmeyen bi kisi gormedim.
  • cogu subesinin icki satma izni vardir ki bir fast food restorani icin buyuk bir avantajdir bu.
  • son 3-4 yıldır amerika'yi lezzetli burrito'larıyla kasıp kavuran restoranlar zinciri. öğle yemeklerinde kapısında oluşan kuyrukların kimi zaman restoranın dışına taşmakla kalmayıp neredeyse bütün bir manhattan ara sokağını kapladığı görülmüştür.

    "guakamole'lerimizin avokadolarını yumuşasınlar diye bilmemne suyunda beklettik", "domateslerimizi söyle güzel doğradık ellerimizle", "keseceğimiz sığırları muntazaman besledik çayırlarda otlaklarda" diye sloganlar atmaktadır sürekli menülerinde ve duvar afişlerinde. kafasında "sağlıklı bir şeyler yiyeyim ben" arzusu olan ama gönlünden de miş gibi bir burrito yemeyi geçiren amerikalı tüketici tipini can damarından vurmayı hedeflemiş, pek de başarılı olmuştur.

    hatta bu sağlıklı olma imajına halel gelmesin diye aslında mc donalds'a ait olduğunu pek duyurmamaktadır, hatta resmi websitesinde bile mc donalds ile ilgili tek satıra yer vermemektedir.

    zira mc donalds'ın amerika'daki genelgeçer imaji 1500 kalorilik big mac'lerden ibaret, super size me'lere konu olmuş bir imajdır ve bu imaj chipotle gibi afacan sloganlar atıp hip olmaya, bilinçli tüketiciyi can damarından vurmaya çalışan restoran markaları için pek zararlıdır. ne de olsa imaj hiç birşeydir, burritosuzluk her şey... aman demek lazımdır.

    zaten mc donalds biraz da bu uyumsuz imajlar yüzünden chipotle markasını geçen ocak ayında borsada yatırımcılara satarak* yollarını ayırmış, nakit parayı cebine koymuştur.

    bütün bu sağlıklı olma imajı tamamen fostur tabi: burrito'larının enerji değeri 1200 ila 1600 kalori arasında değişmekte, her biri yaklaşık 15 ila 30 gram arası doymuş yağ içermektedir. en güdük vejeteryan menüleri bile 600 kalori'den aşağı değildir.
  • meksika'da, tutsulenerek kurutulmus chili biberine (genelde jalapeno) verilen isim.
  • yemeklerini gercek, dogal ve kaliteli malzemeden yapan ve bu ozelligiyle one cikmaya calisan burritocu. burritolari gercekten de cok lezzetlidir. tek kotu yani porsiyonlar buyuk oldugu ve yuksek miktarda nisastali malzemeler icerdigi icin burritolarinin cok kalorili olmasi. daha az kalori almak isteyenler tacolari deneyebilir.
  • isterseniz, taco ya da tortilla'ya sarilmadan, koca bir tabak icinde burritonun sadece icini de yiyebilirsiniz bu restoranlarda. icindekiler de soyle: once pilav konuyor, bezelyeli, maydanozlu falan guzel bir sey, ustune fasulye, ki siyah ve barbunya secenekleri var, ustune et, ustune istediginiz cesit acilik derecesi farkli sos, istiyorsaniz sour cream, guacamole. iki dilim lime da sikinca ustune, bir guzel karistiriyor ve afiyetle yiyoruz. oyle mutlu oluyoruz ki, aldigimiz kalorileri hic dert etmiyoruz.
  • genelde uc cesit et sunarlar. bunlar barbacoa,biftek ve tavuk olur. gordugum kadari ile bir cok insan barbacoa tercih ediyor. salsa cesiti de acilik derecesine gore uctur. guacamole de burritoya ayri bir kisilik kazandirir. burritolari oldukca doyurucu ve tatmin edicidir.
hesabın var mı? giriş yap