• mersin ili, çamlıyayla ilçesi sınırlarında, bolkar dağlarında* yeralan doğa harikası buzul gölü. 2650 metre yükseklikte, büyüklüğü 25 hektar, derinliği yaklaşık 100 metredir.

    suyu o kadar berraktır ki ışık tabandaki taşlara kadar ulaşır ve üzerinde hareketli bir yansıma oluşturur. bu sebepten yörede adına çinili göl denilmektedir.

    koordinatları: 37° 23' 54" n 34° 33' 14.78" e
  • hayatımda yüzdüğüm en güzel su birikintisidir. 2650 metrelik rakımına rağmen yazın yüzülebilecek sıcaklıktadır. çobanların söylediğine göre de içilebilecek kadar temizdir.
    yaz kış seviyesi değişmediği, kışın tam olarak donmadığı için dipten beslendiğini söylerler.
    http://i1.trekearth.com/…hotos/63941/cinili-gol.jpg
  • çinili göl ve pilot tepe zirvesi neredeyse her sene gittiğim bölgenin en güzel manzarasını sunan, eşi olmayan bir yerdir. normalde kar ve buzul çözüldüğünde gider bölgede kamp yaparız ama şu an ki o beyaz manzara ayrı bir güzel oluyor. gelecek hafta için bir plan yaptım. müsait olan varsa rehberlik yaparım. lokasyon adana.
  • kışın kamp yapılmaya gidilse ne gibi zorluklarla karşılaşılacağını merak ettiğim yerdir.
    soğuk olacak o kesin ama ne kadar soğuk? gece donarak ölür müyüz? kar olur mu( olsun) hayatta kalabilmek mümkünse kesinlikle kar vakti gidip kamp yapmak istiyorum. bilgisi olanlar yeşillendirebilir.
  • bolkar dağlarında yer alan buzul göllerinden en bilineni.
    niğde ulukışla darboğaz köyü'ne yaklaşık 30-40 dakikalık mesafedeki meydan yaylasına araçla gelebilirsiniz. göle araçla ulaşım yok. yaklaşık 40-50 dakikalık bir tırmanışla muhteşem bir manzaraya kavuşabiliyorsunuz.
    öncesinde diğer bir buzul gölü olan (bkz: karagöl)'e ulaşırsınız.
    kamp için malzemelerin taşınmasını ve çevrede ağaç ve yakacak malzeme olmamasını dert etmiyorsanız sorun yok. bugünlerde öğle vakti havanın 5-6 derece civarında olduğunu da eklemeliyim.görsel
hesabın var mı? giriş yap