• klasik bir meyhane olmasının dışında, tutkumuz olan yer.
    10 yıldır hemen hemen her hedehödö için gittiğimiz salaş meyhane.
    üst katta daha çok ytü öğrencilerinin (ve biz eski öğrencilerinin) takıldığı, beşiktaş'ta dgm'nin hemen karşısındaki kutsal mekan.
    işletmecilerinden mehmet abi'mizin ve abisinin, bize her gittiğimizde abilik yaptığı güzel yerleşke.
    aşağı katta oturan palabıyıklı sert görünümlü orta yaşın üzerindeki ancak hoşsohbet (muhtemelen çevre esnafı) müdavimlerinin olduğu yer.
    tüm güzelliklerine karşın içeride dişi kuş bulunmaması, bulunduğunda ortamın havasının değiştiği alkolhane.
  • ıstanbul'un orta yerinde güzel bir sığınak.
  • 2 milyona ketçap ve acı hardalla servis edilen patates tava yiyebildiğiniz meyhane. içtikten sonra kör olmamak için rakıyı kapalı şişede istemekte fayda vardır, zira rakıyı kendileri dolduruyorlarmış, orayı çalıştıran abi söyledi. kötü bir yanı 12de kapanıyor olması
  • ortaköy'e doğru giderken sol tarafta kalan, ışıkların 50-100 metre ilerisinde bulunan, ev yapımı tadında patates kızartması bulabileceğiniz biralarının da şahane olduğu mekan. ayrıca rakı balık keyfi de yapmak mümkündür. alt katı klasik akşamcıları ağırlarken, üst katlarda gençler takılır.
  • (bkz: çırayan)
  • ilginc mudavimleri vardir-hos, mudavimler genelde ilginc olurlar zaten- kimilerine kisisel lakaplar koymuslugumuz vardir..yani onlarin aslinda oyle lakaplari yoktur ama bize gore ne olabilirdinin yanitlaridir bunlar..ornegin suzme bir kizilderiliye benzeyen biri vardir ki malum ona kizilderili diyoruz..yuruyusu zipkin gibi olan ve kimi kisisel tikleri olan kahramanimizi kimse meyhaneden iceri girerken saclarini duzeltmeden goremez..bir de yapisi topuklu ayakkabi giymeye uyumlu olmasindan dolayi duz tabanli bir sey giydiginde aci cekerek yurumesi de ayrica ozgun bir ozelligidir..artik ramazan aylarinda da acik olmaya baslayan bir meyhanedir ama kandillerde hala kapali olma gelenegini surdurmektedir..
  • kızılderili müdaviminin adı bekir olan, orada kendisine genellikle "bekir abi" diye hitap edilen meyhane.
  • istanbul'un tüm meyhaneleri mc donald's'laşırken (fix menü, berbat yemek, dondurulmuş patates kıtzartması, limitli içki, kulağa klarnet, yavşak gürültüleri vs...), eskinin ağırlığıyla kalabilmiş, kendini korumuş, kurtarılmış bölge gibi bir meyhanedir.
    yanılmıyorsam tabelasında restoran yazar, ama meyhanedir.
    aslında sadece, patates kızartması taze patatestendir, dondurulmuş değildir desek bile anlatmaya yeter bu günlerde bu meyhaneyi.
    kendi halinde, ağır müdavimleri vardır. zaman biraz daha farklı akar sanki orada.
    halen arka planda sanat müziği çalar. müdavimler kısık sesle konuştuklarında bile birbirlerini duyabilirler.
    bir keresinde elektirikler kesilince yakılan tüp lambası (hala bi tek orada var galiba) alev almıştı da masaların ortasında, bir allah'ın kulu bile tırsıp yerinden kalmkmamıştı, hatta dönüp bakmamıştı bile.
    öşte böyle müstesna bir yerdir bura.
    sanmıyorum ki çok uzun yaşasın.
    ama orada olduğu sürece oraya gitmek lazım.
    tabi eğer derdiniz meyhane gibi meyhaneye gitmekse.
    yoise buyrun sizi mc donald's'a alalım.
hesabın var mı? giriş yap