• alayı iş arkadaşıdır ve kendilerine gazeteci demektedirler. lan adam alt tarafı bir gözlük takıp çıkartıyor daha sen buradan bile adamı afişe edemiyorsun değil metropolis'teki rüşvetleri, hırsızlıkları ortaya çıkaracaksın. bütün metropolis kim bu superman diye çalkalanıyor, bir taneniz de lan bu gözlüksüz clark kent diyemiyor. hele superman'le aşne fişne yapan gözlerinin içine derin derin bakıp da bu işe uyanamayan lois lanee pes diyorum. bu hödüklerin şahitliği de sayılmamalı, tanık oldukları olaydaki sanıkları nasıl tarif edecekler.
  • clark kent, superman'den iyidir.

    bu yüzden "sen superman misin?" demek kimsenin işine gelmez.

    not: ironi bir yana, özel güçleri tanınmamasına yardımcı oluyor ve bir tür perdeleme yapıyor. çizgi romanda bir sayıda bahsedilmişti.
  • laf olsun diye açılmış bir başlık olduğu belli olsa da konuya bir açıklama getirelim bari. zira her ortamda klark kent'in gözlük takınca nasıl oluyor da süperman olduğu anlaşılmıyor muhabbeti döner.

    olayın aslında gayet basit 2 sebebi var.

    1-öncelikle vatandaş süperman'i yere konduğu nadir anlarda yüz yüze görmekte. bunun haricinde vatandaş süperman'i genel olarak gökyüzünde yüksek süratle uçan bir siluet olarak görmekte. dolayısı ile süperman vatandaşın arasına karışırken kılık değiştirdikten sonra gözlük takmasa bile onu kimse tanıyamaz.

    2-süperman vatandaşın arasına karışırken sadece gözlük takmıyor. üzerindeki tüm o pelerini, taytı, donu, çizmeyi her şeyi çıkartıp sıradan bir insan gibi giyiniyor. yani olay sadece gözlükte değil. örnek vermek gerekirse siz sürekli olarak sahnede ışıltılı elbiseler ve yüklü makyajlarla gördüğünüz bir şarkıcıyı sokakta sıradan kıyafetlerle gördüğünüzde hemen tanıyamazsınız. acaba o mu dersiniz.

    not: madem öyle louise lane nasıl tanıyamıyor diye gayet doğru bir eleştiri geldi. filmlerden aşina olduğumuzun tersine orjinal hikayede louise lane aslında süperman'ın klark kent olduğunu bilmez. gayet yakından tanıdığı halde bile ikisinin aynı kişi olduğunu bir türlü fark edemez. evet, bu doğrudur. lakin işin bu kısmına da artık suspension of disbelief diyoruz.
  • alıntı : "bunun haricinde vatandaş süpermen'i genel olarak gökyüzünde yüksek süratle uçan bir siluet olarak görmekte."

    ulan adamın gazetelerde boy boy resimleri yayınlanmakta, luis lane kezosu ile paso demeç, roportaj ayağına donunun rengine kadar konuşmakta `:bakınız: superman 2`, daha en başta luis lane andavalı bile anlayamıyor kim olduğunu, bu nasıl argüman?? süperman sürekli havada olduğu için kimse tanımıyormuş!!

    hikayedeki saçma sapan bir boşluk işte. zamanında çizgi romanlar küçük birer girişimken kimse siklememiş sonradan işler büyüyünce de düzeltmek için çok geç kalınmış.

    yok neymiş süperman kılık değiştirince insanların gözüne perde indirecek bir süper gücü daha varmışmış da ondan anlaşılmıyormuşmuş da, çizgi romanda bahsedilmiş de . ulan adam zaten süper kahraman evreninin bütün süper güçlerini bünyesinde toplamış en tembel işi süper kahraman, barı bu adam allah deyin de gidip tapınalım.. tövbe estağfurullah..

    hikaye o kadar boktan ki, b v s filminde superman'ın evine falan haciz geliyor, sonra batman gidip bankayı satın alıp superman'ın borcunu siliyor. ne komik şaka di mi? hani sen superman'din? gözünden ateş saçıyordun, iş faturaları ödemeye gelince bize hep clark kent amk!! bulsana bir yerden kazılmamış bir altın madeni o x-ray gözlerinle, kazsana o "steel fist" ellerinle. varsa yoksa yıkıp dökmeyi bilirsin ama şurada faydalı bir iş olsa, hoop al sana clark kent.. gözlüğü de taktık bak kimse anlamadı. ulan bari bıyık falan bıraksaydın. yok mu şöyle süper uzayan bıyık gibi bir süper güç.

    10 yaşını geçtikten sonra superman'ı izleyip mantık arayan adamı koruma altına almak lazım. bir yerlerde dolandırırlar bunları, paralarını alırlar. pul koleksiyonu göstereceğim deyip saflığından falan yararlanırlar. akasya durağı ne kadar mantıklı ise superman da o kadar mantıklı işte..
  • evet arkadaşlar bravo!
    1930'lardan beri yayınlanan çizgiroman kahramanının gözlük takıca neden tanınmadığı sorusu ilk sizin aklınıza geldi. bir dahi olmalısınız.
  • sayın kent günlük hayatta çok da becerikli bir vatandaş olmadığından süpermen gibi bir adam olabileceğine ihtimal verilmediğinden dolayı tanınmıyor. sıradan düz bir adam nasıl süpermen olsun.
  • tabi oğlum orada olan her şey mantık çerçevesinde bir superman'in tanınamaması mantıksız... o da olsa...
  • 2016'da henry cavill, batman v superman filminin tanıtımı için times meydanında içine superman tshirti giymiş bir şekilde bir müddet vakit geçirdi. lakin, kimse onun henry cavill olduğunu dahi anlamadı.

    bu meselenin birkaç cevabı var. en teknik olanı, clark kent'in kriptonit malzeme bulunan gözlüğünün karşıdaki insanlar üzerinde yarattığı etki yüzünden, insanların onun superman olduğunu fark edememesi. bu etki, eski filmlerde de kullanıldı. clark bir şey itiraf etmek istediği zaman gözlüğünü çıkartırdı, lois de bir an afallar ama gözlük takılınca iş eskiye dönerdi. en yakın zamanda da gözlüklerin göz rengini değiştiren özellikleri olduğu meydana çıktı.

    görsel

    işin diğer boyutları ise psikolojik, fizyolojik, sosyolojik etmenlerle alakalı. insanlar superman'i zaten kal-el olarak biliyor. üçüncü bir kimliği olduğunu düşünmüyorlar. iron man'in tony stark dışında başka bir kimliği daha olsa, alayımız şaşırmaz mıyız? fazlasıyla hem de. üstelik, insanlar kal-el'i zeus gibi thor gibi bir varlık olarak görüyorlar. yaşantısını uzayda ya da dünyada özel bir yerde sanıyorlar. yani, üstteki videoda olduğu gibi normal hayatta yanlarında hiç beklemiyorlar.

    yakın çevresi kısmına gelince, clark'ın bu insanlara karşı hiçbir falsosu da olmuyor. hatta bazı çizgiromanlarda clark'ın yüz kaslarını bile bir miktar değiştirdiği, superman'in fotoğraf çekilirken de farklı bir şekilde yüzünü oynattığı geçmektedir. ayrıca, clark kent aynı zamanda martha ve jonathan kent'in oğlu olarak büyümüş, ufak bir kasabada bir çevresi olan bir çocuk. smallville diye dizisini bile yaptılar. yani, bildiğin geçmişi dünyada olan sıradan bir insan var clark olarak.

    yüz farklı, üstünde etki yapan kocaman bir gözlük, saçlar farklı, duruşu kambur, oldukça sakar, günlük mesai ile hayatını yaşamaya çalışan gazeteci bir adam. küçüklüğünden itibaren de hayatı belli. geçmişini birisi araştırsa okulu, kayıtları dahil her şeyi meydanda. başkasının hayatını almamış. maaşını bile bruce wayne veriyor. bu adamın aynı zamanda kal-el olduğunu düşünmek, superman gibi sağa sola uçtuğunu, dünyayı kurtardığına ihtimal vermek zaten pek mümkün olmuyor.
hesabın var mı? giriş yap