• film orta okulda zorla ögretilen blok flütü yaymak için çekilmistir. 1978 yilinda spielberg tarafindan çekilen film dönemin uzaylilarinin müzik sevgisini anlatmaktadir.
  • hiç bir şey anlatmayan, doğru dürüst bir senaryosu hatta diyalogu dahi olmayan bomboş, spielberg'ün pozitif, uzaylı "we are not alone" filmi.
    fransız unsurunun varlığı hatta onun bi sahnede "monsieur, c'est sociologique" demesi fransızları pek yakından tanıyan ben de pek bir imalı* gülümseme yaratmıştır o kadar.
  • uzaylilarin koca kafali anoreksikler olarak tasvir edildigi spielberg filmi. spielberg uzaylilarin koca kafasi konusunda derin bir inanca sahip olmalidir ki sonradan e.t.'yi cekmis, uzayli elemani yine lolipop seklinde tasarlamistir.
  • steven spielberg'un iyi science fiction cektigi donemlerden kalan, bilim kurgu filmlerinin en onemlilerinden biri. (yok bu adam son yillarda gercekten sicik bilim kurgu filmleri yapmaya basladi, ne olduysa artik?!. bir minority report, ai *, war of the worlds gibi filmlerine bakiyorum, bir de bu eski donem cektigi e t, close encounters of the third kind gibi filmlere "lan ayni yonetmen mi bu, nasil olur ya ?!" diyorum.)

    filmin en ilginc yani tabii ki uzaylilarla iletisimin muzik ve isik yontemiyle yapilmasi. (bu unlu melodiyi steve vai'de ilk albumu flex able da bir sarkida kullanmistir ayrica -acilis sarksindaydi yanilmiyorsam)
  • zamanının çok ötesinde bir film. '77 senesi futuristik ve önemli bir sene olmuştur bilimkurgu açısından, ilk etkili görsel efektler bu sene kullanılmıştır.. (bkz: star wars)
    ayrıca (bkz: mato tipila)
  • rivayete göre, filmin özel bir gösterimi sonrasında o dönemin amerikan başkanı ronald reagan, spielberg' e filmde anlatılan hikayeyi kastederek "bunun ne kadar gerçek olduğunu bilmiyorsun." demiş.

    (bkz: project serpo)
  • star wars ile birlikte, sonrasında çekilecek neredeyse bütün bilim kurgu filmlerini etkilemişlerdir. 1977 yılında eğer woody allen'ın muhteşem klasiği annie hall çekilmemiş olsaydı, halihazırda almış olduğu en iyi sinematografi oscar'ının yanında steven spielberg'e en iyi yönetmen oscar'ını kazandırabilirdi. günümüzde izlendiği zaman çok etkileyici gelmiyor olabilir, fakat, zamanının teknolojisine ve anlayışına göre değerlendirmek lazım. görselliği ve seslendirmeleri close encounters of the third kind'ın hemen öncesinde çekilmiş diğer bilim kurgu filmleri (mesela, the man who fell to earth ('76), logan's run (76') ve hatta westworld ('73)) ile kıyaslanırsa ne demek istediğim anlaşılır. ha, tabi star wars ile boy ölçüşemez o ayrı...
  • ara sıra bayağı bir güldürmeyi de başaran film!
  • remaster edilmiş bir kopyası blue-ray formatında satışa sunulmuş ve steven spielberg'in high definition bir media'da yayımlanan ilk filmi olmuştur.
hesabın var mı? giriş yap