• korkmayın birim para hesabı yapmaya gelmedim.

    8 ay önce viyana'ya gelen ricky gervais'in armageddon gösterisine viyana'nın en büyük salonlarından biri olan (en büyüğü de olabilir) wien stadhalle'de kategori c'ye denk gelen bir bileti 60 euro'ya almıştım. bilet

    şu an ise 11 ay sonra aynı salonda olacak cem yılmaz'ın gösterisinin aynı kategori bileti 125 euro kategori c, sıra 11.

    yıllık enflasyonu %20 alsan bile neredeyse 1.5 katından fazla pahalı.

    sanırım bir şeylerin türklere pahalı olması için türkiye'de olması gerekmiyor.

    hangi komedyenin daha iyi olduğunu ise takdirinize bırakıyorum.

    edit: klavye hassasları için rick, ricky olarak değiştirildi. ne çok ruh hastası varmış, sanki bunu konuşuyoruz. müptelaları için, başlıkta cmylmz yazdığım da cem yılmaz aslında. sığmadı da, ondan öyle açtım başlığı.

    edit 2: bilet alıp almadığımı yazmamama rağmen “paran yoksa gitme”ciler ile “alma o zaman bak gör nasıl düşüyor fiyatlar”cılar dolmuş başlığa. konu para olup olmamasından ziyade, o gösterinin ederi. 60€’luk herhangi başka bir şeye 125€ ödemeyi sorun etmiyorsanız zengin değilsiniz enayisinizdir. ya da size göre 125€ da ediyordur, ona da söyleyecek bir şey yoktur.

    işbu entarinin amacı yukarıda belirttiğim kıyası tartışmaya açmaktır. ama bayılıyorum cağnım ülkemin fikir yobazlarına. bizde “bence” diye bir şey yok. “ya benim gibi düşünüyorsundur ya da malsındır” var.
  • hadi o cem yilmaz, deniz goktas da gecen ay bir gosteriye 40 euro istiyordu. 40'a neler neler izliyoruz bilmiyor sanirim.
  • adam smith pp'li bir arkadaş serbest piyasa, görünmez el, arz-talep vb. bir şeyler demişti yanlış hatırlamıyorsam. liberal dünyada bir şey yok oyna devam.
  • avrupa'da yaşayan türkleri kazıklama amaçlı cem yılmaz eylemi.
  • sözlükte belli başlı tabular var arkadaşlar. migros gibi, apple gibi, amazon gibi, dyson gibi... bunlara laf ederseniz veya eleştirirseniz sizi dövmekten beter hale getirirler. cem yılmaz da bunlardan biridir. bu tabulara (aka sözlük kutsallarına) laf edemezsiniz, ettiğinizde ne olacağını buyrun bu başlık altında görün.

    bir olay.
  • evet satması.
  • komik olmaya çalışan bir komedyen için iddialı bir rakam
  • ricky gervais severim ama cem yılmaz bana göre daha iyi bir komedyen. ikisi arasında kalsam cem’e 125 avro vermeyi tercih ederim.
  • ricky gervais dünyaca ünlü, sahne aldığında her miletten adam gider izler. o sebepten ötürü ederi bellidir. avrupalı'nın parası değerli, ederinden fazla vermez. ricky pahalı gelirse jimmy carr gelir, dave chappele gelir, jimmy yang gelir. gelir de gelir.

    cem yılmaz ise sadec niş bir kitleye, türklere hitap ediyor. başka da bir alternatifi yok türkler için. o yüzden bizimkilerden koparabileceği paranın bir limiti yok. 200€ olsa da sold out olur muhtemelen.

    saçma mı? kesinlikle saçma. fakat gerçek ederi 10€ da olsa adam kitlesinin vereceği paranın farkında, ederinin 10 katına çakabiliyor.

    aynı şey türk gruplarında da var. mor ve ötesi geliyor 100€ fiyat çekiyor, aynı paraya 3 konaklamalı metal festivalleri var dünyanın en ünlü gruplarının geldiği... olay kitle yani.

    talep olduğu sürece arz da ona göre...
hesabın var mı? giriş yap