• ağzının tadını bilen insandır. ambalaj üzerinde son kullanma tarihinin önünde büyük puntolarla üç harfli kod var. bunlar ürününüzün hangi fabrikadan çıktığını belirtiyor.

    ank - ankara
    elz - elazığ
    mrs - mersin
    brs - bursa
    crl - çorlu
    kmp - izmir

    denediklerim arasında en güzeli elazığ fabrikasından çıkan kolalardı. asit/aroma güzel oluyor. ankara fabrikası da bazen güzel denk getiriyor fakat tatlandırıcı tadı hissediyorum.

    arkadaşlarla kola alırken elz olmasına dikkat ediyoruz. daha iyisini bulana kadar en iyisi bu

    not : inşaatçı mısın, pamuk tarlasında ırgat mısın ne kolası içiyorsun diyeceklere peşinen not düşelim. evet rezalet zararlı bir içecek biliyorum. arada bir kaçamak yapıyorum sadece. eskiden çok içerdim…
  • kullanılan su kaynaklı değişen tatları vardır, doğrudur.
    aynı durum bira için de geçerli.
  • gördüğünüz gibi izmirliler nasıl ki simit icin "gevrek" çekirdek icin "çiğdem" diyorsa; burada da her ilin sessiz harfleri ile devam eden kod kmpkemalpaşaolarak başlamış. yani illa burada da bir değişiklik olmuş. *
  • üretim yerine göre hiç almadığım ama her zaman üretim tarihine göre aldığım ve her defasında büfeci dayıların cins gözlerle baktığı, kola daha iki gün önce geldi açıklamasını yaptığı olaydır. özellikle tatlış marketimiz migros, kolaları stok yaptığından, yedi ay önce üretilmiş kolaları sattığı zaman oluyor, o zaman kola değil, jelibon ve şekerli su karışımı tada sahip bir karışım içiyorsunuz.
  • alla alla hiç farketmedim hatta üretim tarihine bile bakmadım. çok içen bir insan olmama rağmen ilk alışverişimde bu tadım testine gireceğim.
  • gerçekten kutsal bilgi kaynağına yakışan bir başlık olmuş. entry sahibine teşekkürler.
  • malatya'da katıldığım taziyede aylar sonra içtiğim ikram kola ile bugünkü bilgiyi birleştirince teyit ettiğim gerçeklik. kola çok zararlı bir içecek olduğu için aylardır ağzıma sürmüyordum. bu kadar rahat bırakabilmemin sebebi de tadını eskiye göre net kötüleşmesi.

    lise zamanında mezuniyetime yazılacak kadar bağımlısı olduğum içeceği "galiba yaşlanıyorum artık" diye bırakabilmiştim.

    evvelsi gün malatya'da ikram edilen kola büyük ihtimalle elazığ tesislerinde üretilmiş çünkü ilk yudumu aldığımda "uzun süredir içmediğim için bu kadar lezzetli geldi" demiştim içimden.

    yine kolayı içmeyi düşünmüyorum ama bu bilgi ile arada kaçamak yaparsam mutlaka üretim yerine bakacağım.
  • pepsi varken coca cola'yi icmek ameleliktir.
  • vay anasını, alkolün fahiş vergilerle neredeyse yasaklandığı ülkemde millet kola gurmesi olmuş dediğim başlık ve insandır.

    yahu şarap tadımı, bira tadımı falan yapılır da kola tadımını ilk defa duyuyorum. vallahi kutsal bilgi kaynağı şu sözlük, bugün de bir şeyler öğrendim.

    hangi şehirde üretilen kolanın hangi tür çekirdekle iyi gideceğine dair eşleştirme tavsiyesi vermek isteyen bu işin uzmanı yazarların mesaj kutumu yeşillendirmesini bekliyorum.
  • yalnuzca cola'nın değil tüm aldıklarını üretim yerine göre belirleyen insandır
hesabın var mı? giriş yap