• çocukluğu 80'lerin başına denk gelen koca bir nesil için geçerli olan durumdur.

    sol kültürün, bilinçlenmenin ve işçi hareketlerinin yükselişe geçtiği 70'li yılların son dönemi, patronların ve kapitalist ülkelerin (en çok da abd) müdahaleleriyle, kanlı bir şekilde bitirilir.
    soğuk savaşın tüm propaganda unsurlarıyla devam ettiği dönemlerde, türkiye bir darbe ile sarsılır ve amerika'nın uydusu haline getirilir.
    bir daha böyle bir hatanın (halkın bilinçlenmesi) tekrarlanmaması için bir taraftan harıl harıl imam hatipler açılırken, çok daha kolay kontrol edilecek, muhafazakar tabanlı yeşil kuşak oluşturulur. aynı dönemin önemli icraatlarından biri de tek kanalımız olan trt'nin yayın politikalarıdır.
    dört bir taraftan amerikan film ve dizileri etrafımızı sarar. dönemi anlatan bütün filmlerde amerikalılar iyi adam, ruslar ise sürekli arkadan bıçaklayan, şerefsiz, sapkın insanlardır.
    hepimiz amerikalıların muhteşem yaşantısına özendiriliriz. sanki bütün amerikalı gençler liseye porsche ile gidiyor, hepsi çılgınca bir lüks içinde yaşıyordur. (elbette şehirlerin varoşları, siyahların yoğun yaşadığı ve ortadoğu'dan beter arka sokaklar ve evsizler hiç gösterilmez)
    yine bütün amerikan vatandaşları dünyanın iyiliği için çalışıyor, adeta karşılıksızca dünyayı kurtarmaya çabalıyorlardır.
    bizlerin de hayalleri ister istemez bu politika doğrultusunda şekillenmişti. adorno'nun kültür endüstrisi kavramının en iyi gözlemlenebileceği ülkelerden biriydik.
    rocky, ivan drago'yu indirdiğinde yaşadığım sevinç, sanki yakının kaybetmiş birinin hasımlarından intikamını alması gibiydi.
    amerikan hava kuvvetleri sahneye çıktığında, gurbette bir yakınımızı görmüş gibi olurduk.
    oysa bize hiç söylenmezdi ki aynı dönemde sovyetler birliği'nde hiç evsiz yoktu, her mahallede büyük bir kütüphane ve tiyatro bulunur, her gelire sahip insan dilediği sanatsal aktiviteye ücretsiz katılır. sağlıktan eşit faydalanır, istediği üniversiteye gidebilirdi.
    bir nesil böyle uyutulduk.
    neyse, en azından bir kısmımız uyandık.
    darısı bugünkü çocukların başına. bakalım onlar kendi dönemlerinin uykusundan ne zaman uyanacaklar ve biz bu süreci hızlandırmak için neler yapabiliriz?
  • (bkz: rocky iv)
  • çocukken düşündüğüm bu düşünce hala devam etmektedir, abd için iyi şeyler düşünmüyorum tabii o ayrı ama amerikalılar olarak değil ülke olarak, ruslar için fikrim aynı kötüler çoğu, savaş isteyenlerin çoğu, ülkelerinde kütüphaneler, tiyatrolar olması, yasayislari, insanlarına sadece kendi insanlarına verdikleri değer fikrimi değiştirmez, hele ki kafkas kökenli biri olduğumdan bize yaptıkları zulmü düşününce rus adı bile nefret sebebidir bende.
  • amerikanın başarılı propagandalarından biridir. amerikan yardımı verip de rusları sevdirecek değillerdi herhalde
  • öyle öğretilmiştir. bunun ispatı bir arkadşım var.varlıklı karadenizli bir ailenin evladı.ruslardan nefret ediyor. sebebi amerika rusya ilişkilleri.amerikaya inanılmaz bir sevgisi ve saplantısı var.çocukluğundan beri amerikanın dost rusyanın düşman olduğu öğretilmiş.anlatamıyorsun dost ülke düşman ülke yoktur diye. çıkarları kesişen ülkeler vardır.
  • çocukken zannedilen en doğru şey olabilir
  • hep amerikanın oyunlarıdır (bkz: call of duty)
  • yerini, büyüyünce ikisinin de kötü olduğunu anlamaya bırakır.
  • son 20 senede, cecenistani isgal etmis, guney osetya'yi isgal etmis, kirim'i isgal etmis, ukrayna'nin dogusundaki ayrilikcilari destekleyen, azerbaycan'in dogusunu isgal eden ermenistan'i destekleyen, suriye'de yuz binlerin olumunden sorumlu esed rejimini destekleyen, desteklemekle kalmayip bizzat rejim yaninda savasa giren rusya'nin gercekten de kotu olmasindan kaynakli bir durumdur.

    amerikalilarin iyi oldugunu iddia etmiyorum ancak rusya ile amerika, diger halklara aci cektirmek konusunda ancak yarisirlar.
  • rocky iv'te ivan drago dayağı yiyince keyif almış nesilin içinde bulunduğu zan hali.
hesabın var mı? giriş yap