• yazılım problemleri çözmenizi sağlayan bir site. bazı büyük yazılım şirketleri screening kısmını burdan oluşturdukları problemlerle yapıyorlar.

    kendinizi test etmek için de hiç fena değil. her problemin sonunda size ayrıntılı bir test sonucu sunuyor.

    https://codility.com/
  • işverenlerin aday yazılımcılarının temel programlama yeteneklerini ölçmesini sağlayan site. verilen soruyu kendi editörü içinde cevaplayıp örnek input ile test edebiliyorsunuz. submit ettikten sonra ise değerlendirme kriterlerinin epey çeşitli olduğunu görmek mümkün "ya benim kodum çalışıyordu düzgün neden bu kadar düşük puan gelmiş" diye ilk soruda düşünebilirsiniz zira yazdığınız kodun complexity'si, bozuk inputların handle edilip edilmediği, ekstrem büyüklükteki inputlardaki performansı vs pek çok kriter mevcut. bu testi yapmadn önce muhakkak demo soruların çözülmesini tavsiye etmekteyim. çok iyi bir yazılımcı olsanız dahi ilk denemelerinizde (kriterleri bilmediğinizden) yamulma ihtimaliniz yüksektir.
  • hackerrank'te daha önce iş için teste girmiş bir insan olarak burada girdiğim 2 test sonucunda yapacağım yorum son derece negatif.

    -parantezler otomatik kapanıyor mu? hayır! komplex algoritmalarda hızlı yazarken kimin parantezi kimde belli değil.

    -autocomplete yavaş.

    - renklendirme var mı yok mu belli değil

    - silik ve sikik bir font üzerinde ufak harflerle 2.30 saat beyaz ekrana baktıktan sonra gözlerimden kan geldi.

    bu arada teklif aldım, hıncımı codilityden çıkarmıyorum.
  • online kod yazma sitesi.

    ama bir hackerrank değil. çünkü içeriği hala kendileri üretiyor, web2.0'dan haberleri yok..
  • hackerrank in yanından bile geçemeyen online kod yazma sitesi. autocomplete başarısız, compile hatalarını göstermiyor, frameleri istediğiniz gibi büyütüp küçültemiyorsunuz. sadece 1 test case var, gerisini manuel olarak kendiniz eklemeniz gerekiyor. bazı yazılım firmaları adaylarını bu sitede hazırladığı algoritma soruları ile testten geçiriyor
  • soru içeriklerini sanırım kendilerinin hazırladıkları yazılım alanında iş veren ve çalışanı sorular aracılığı ile birleştiren site. şirket size burası üzerinden soru gönderiyor ki bakayım ne durumdasın, işin özü bu.

    ide olarak pek iyi değil, kendi ortamınızda yazıp buraya yapıştırmakta fayda var diye düşünüyorum. kendiniz test case ekleyebiliyorsunuz sol alt kısımdan, bu iyi aslında. edge case leri ekleyip deneyebilirsiniz. kodunuzu submit ettikten sonra 8 testten geçiriyor. bunlar edge caseler ve assumption lar göz önünde oluşturulan caseler.

    yazarsınız kodu kendiniz test edersiniz, sample testlerden de geçer. sonra bi bakarsınız %25 correcness çıkar apışıp kalırsınız. sonra vay efendim ben nerede yanlış yaptım demeyin, ben dedim bulamadım oradan biliyorum.

    amazon ve zalando bu site üzerinde çözmeniz için test gönderebilir.
    amazonun sınavında 2 soru 85 dk, zalando da 3 soru 135 dk vardı. bu bilgiler junior-mid level için girilmiştir.
  • data structures ve algorithm çalışmadan girmeyin, big o notasyonunu iyi anlayın,constant time,quadraric time ve lineer time complexity ne,space complexity ne bunları iyi bilin ha bide edge caseleri gözardı etmeyin:)
  • yakın zamanda testine girdiğim sizin kod yazma konusunda yeteneklerinizi ölçen hede. dikkat edilmesi gereken bazı konular var. öncelikle yazmış olduğunuz algoritmanın doğru çalışmış olması sadece +-20 puan. geri kalanı yan case lerden, performans ölçümlerinden geliyor. o yüzde ben kodu yazdım çalışıyor submit et gitsin derseniz patlayabilirsiniz. (bkz: time-complexity)
  • trendyol.com'un da teknik alımlarda kullandığı site. başvurumun ardından bana bu siteyi kullanarak oluşturdukları bir test case gönderdiler, toplam 4 adet programlama sorusu vardı ve verilen süre 3 saat. bana denk gelen sorular nispeten zor, biraz tecrübe ve düşünmenizi gerektirecek sorulardı. en sevdiğim özelliği ise çözümünüzü submit etmeden önce kendi test case'lerinizi oluşturup uç durumlarda* doğru çalışıp çalışmadığını görebiliyor olmanız oldu.
  • firmalarin sirketlerindeki calisanlara uygulasa yuzde 90 nin sinifta kalacagi, ancak adaylarina zorla dayattiklari, iceri girdikten sonra da codility ile alakali hicbir seyin olmadigini gorecegini hede.

    bununla adam alan firma zaten o kadar adam almak istemiyordur. is olsun diye, adam almamiz lazim alalim iste diye koymustur.

    ide nin kontrolu cok zayif, debugging demiyorum yok, sorular anlamsiz, test caseleri gostermemesi ise gulunc. gercekten iste de calisanlara ornek data vermiyor mu kimse? 1 saat sure taniyor degil mi calisanlarina kurumlar?
hesabın var mı? giriş yap