• sigmund freud'un the interpretation of dreams adlı kitabında tanımladığı "dream work", yani rüyaların işleyiş mekanizmasının bir parçası. condensation rüyamızda gördüğümüz bir şeyin birden fazla şeyi temsil edecek şekilde yoğunlaştırılması demektir, mesela rüyamızda gördüğümüz bir sınıf arkadaşımız aslında bütün sınıfı temsil etmektedir.
  • türkçemize yoğuşma olarak girmiş bu kelimenin tanımladığı fiziksel fenomen ise bir maddenin gaz fazından sıvı faza dönmesi olarak tanımlanabilir. gözlük kullananların soğuk havadan sıcak havaya girdiklerinde gözlerinin önüne inen perdenin de, klimalardan damlayan suyun da sebebi olarak bu fenomen verilebilir.
  • eski yunanın ünlü filozoflarından aneximenes in dünyanın özünü tanımlamak için yaptığı ayrımın temel parçası. bunlar rarefaction-condensation olmak üzere 2 tanedir. tüm dünya bu iki denge ve onların ilişkileri üzerine kurulmuştur.
  • egzostan gelen sivinin da nedeniydi diye hatirliyorum ama eminde degilim. normal birseydir bu arada.
  • (#895296) entryde bahsedildiği üzere freudun rüyaların yorumu adlı kitabında bahsettiği condensation diğer adıyla yoğunlaştırma rüyanın oluşma sürecini oluşturur. bu süreçte bir kişinin özellikleri diğer kişinin özellikleri ile birleştirilir. ortak özellikler belirginleşir, örtüşmeyen özellikler ise silikleşir.
hesabın var mı? giriş yap