• sahibi halim aksoy kendini mucit sanmakta senelerdir olan ekmeği kendi bulduğunu iddaa ediyo.
    bu yüzden halim beye nobel ödülü veriyoruzz
  • batıkent gibi emekli yerinde, geç saatlerde oturulabilecek yegane mekan..
  • el değmeyecek sıcaklıktaki ekmeklerini her aldığımda, eve ulaşana kadar beynimle midemin savaşmasına neden olan fırınım
  • ankara'da, tahinli corekten bekledigim seye en cok yaklasan seyi yapan yer.
  • yaklaşın gençler rezalet var.

    tanımı en son yapayım da sürpriz bozulmasın.

    geçenlerde bir şey için dışarı çıktım çıkmışken yemek de yiyeyim dedim yedim felan neyse eve donucem evdekileri aradım bi istediğiniz var mı diye. babam dedi ki "oğul, canim lahmacun çekti annenle bana ikişer tane kap gel". olduğum yerde güzel kebapçı yoktu ben de dönerken cumhuriyetten alırım dedim. daha önce yediğim bildiğim yer dedim. neyse dönüşte uğradım buraya.

    girdim siparişi verdim 4 lahmacun, parayı ödedim, oturdum bekliyorum. otururken fişle oynuyorum sıkıntıdan gözüm tutara gitti, baktım 29.5 tl yazıyor. hesapladım rakam dörde bölünmüyor. kafama takıldı gittim kasaya sordum. dedim ki " hamfendi ben 4 lahmacun aldım ama 29.5 tale para ödedim nasıl oldu bu iş?" kadın döndü dedi ki "beyefendi acısız lahmacunun fiyatı 7.25 tl iken acılı lahmacunun fiyatı 7.50 tl"

    ben de dedim ki "iyi hesapladınız mı biberin maliyetini zarar etmeyesiniz sonra"

    "yok" dedi "ince hesap yaptık tam kurtarıyor"

    dedim ki "vay amk sinekten yağ çıkarmanın da bi usulü var, siz sineğin amına koymuşsunuz"

    siparişi iptal ettim hayatta bol şans diledim ve siktir olup gittim tükkandan.

    rezalet başlıkları açmayı sevmediğim için bu başlık altına yazayım dedim. böyle bir olayın yaşandığı bir restorandir efendim kendileri.

    not: diyaloğun bir kısmı üstte yazıldığı gibi yaşanmamıştır elbette. biraz ben renklendirdim. baştan söyleyeyim de küfür mı ettin kadına diye üzerime gelmeyin.

    şu notu da düştüm ya bir an "kedinizi mikrodalga fırınınıza atmayın" uyarısı yapılan kullanım kılavuzlari aklıma geldi.
  • batıkent şubesi için konuşuyorum, şu ana kadar verilmiş olan siparişlerin çoğunu yanlış getirmiş lokantadan bozma firmadır.

    öyle bir iki değil bu arada, mecburiyetten verilmiş en az 300 siparişten bahsediyorum. özellikle belirttiklerinizi bile yanlış getiriyor adamlar bıkmadan usanmadan.
  • bu sabah aldığımız oltu pidesinden dana kadar yumurta kabuğu çıktı. hamamböceği bacağı çıkmasından iyidir. rezalet puanım 2/10.

    caps1

    caps2 (alt soldaki resimdeki yumurta kabuğu kırıntıları ise kdvsi galiba)
  • bir sabah bir liraya aldığınız karper peyniri öğleden sonra bir lira elli kuruşa satmaya çalışan garip işletme.
  • elvankent şubesi aşırı pahalı lokanta. vasat vasat yemekleri alaçatı fiyatına getirip önünüze koyuyorlar. artık adım atmıyoruz.
  • ankarada şubeleri bulunan firin-kafe-restoran zinciridir. fiyatları sunulan hizmete oranla oldukça yüksektir. batikent için söyleyebilirim ki garsonlar genel olarak ilgisiz, yemekler verdiğiniz paraya değer bir lezzette değil, mekan da şık bir yer değil, fiyatlandirmayı anlamak gerçekten güç.
    fırın kısmında başarılı ürünleri olsa da fiyatlar cep yakar. işçi maliyeti, girdilerdeki artış vb ile açıklamak zordur. kısacası fiyat performans açısından sınıfta kalan bir yerdir.
    ayrica cld, web sayfasında geleneklerine bağlı öncü bir firma olarak tanıtılan ve sahibinin bizi seven eleştirir dedigi bir isletmedir.
hesabın var mı? giriş yap