• sadece cüneyt arkın'dan değil, dönem itibarı ile yeşilçam'da kamera karşısına geçmiş hemen hemen tüm oyunculardan dayak yiyen veya dayak atan adamlardır bunlar efendim.
    ancak kavgası, gürültüsü, takatukası en bol film çeken oyuncu cüneyt arkın olduğu için en çok bu oyuncunun filmlerinde görülmüşler, en çok cüneyt'ten sopa yedikleri ve attıkları için literatüre bu isimle geçmişler, sokakta görüldüklerinde "ahahahah, cüneyt arkından dayak yiyen adam dil mi lan bu" diye parmakla gösterilmişlerdir.
    senelerce yeşilçam sokağı'nın cefasını, çamurunu çekmişler, küçük paralar karşılığında binbir tehlike içeren sahnelerde oynamışlar, kah kazara gerçekten yumruk yemişler kah yüksek yerlerden atlayıp, pencereden atılıp ölüm tehlikesi geçirmişlerdir.
    bir kısmı hayatta olmayan bu oyuncuları beyoğlu kahvelerinde görmüş, sohbet etmiş biri olarak yüzlerindeki kırgınlığa şahit olmuş biriyim.
    ibrahim kurt sanırım, şöyle demişti bir tv programında:"biz olmasaydık da cüneyt arkın olmazdı"
    abilerimizi bir hatırlayalım, selam duralım.
    süheyl eğriboz
    çetin başaran
    ibrahim kurt
    ihsan gedik
    cevdet balıkçı
    kadir kök
    cevdet balıkçı
    kadir kök
    abdi algül
    erdoğan seren
    ibrahim uğurlu
    kudret karadağ
    yılmaz kurt
    mehmet uğur
    necip tekçe
    osman han
    sönmez yıkılmaz
    tevfik şen
    yadigar ejder
    yusuf sezer
    yusuf çetin
  • kadıncıklar oyunundan parlak karakterinin de değindiği adamlardır.

    --- spoiler ---
    şimdi, abdullahcığım.. ilk filmimi çevirmekteyim.. cüneyt ağbi başrolde.. kız da türkan sultan.. cüneyt ağbi gariban, bizim gibi.. türkan sultan varlıklı bir pezevengin kızı.. cüneyt ağbi de yoksul bir pezevengin oğlu.. aşk ferman dinler mi, bi görüşte vuruluyor cüneyt ağbimize.. buluşacaklar.. türkan sultan arabasıyla, yoksul delikanlı cüneyt ağbimizin beklediği sarıyer sırtlarına gelmektedir.. cüneyt ağbi uzaktan arabayı tanıyor.. "sultan, sultaaaan" diye koşarken, aniden bir kamyon.. (müzik sesi yapar) altına alıyor cüneyt ağbiyi.. kör oluyor kör.. artık o, kör bir kemancıdır!.. ona acıma, gözleri açılacak sonunda.. bana acı asıl.. dublör benim!.. kamyon bana çarpıyor, cüneyt ağbi yatıyor.. sahneyi yeniden çekiyorlar, kamyon bana çarpıyor, cüneyt yatıyor.. beğenmiyorlar yeniden çekiyorlar, kamyon yine bana çarpıyor.. cüneyt yatıyor!.. türkan'ın sevgisi sahte değildir.. babasının karşı koymalarına rağmen, cüneyt'in çalıştığı, kör keman çalıp arabesk söylediği meyhaneye gelmektedir, her gece. buraya dikkat.. yeşilçam'da bir kahve vardır, siz görmediniz oraları.. o kahvede bizim figüran takımı bekler.. (duygulanır..) bir rol verilir umudu ile beklerler.. (yeniden neşeli.) işte o kahvede, günlerdir bir rol verilir umuduyla bekliyoruz.. bir minibüse doldurdular hepimizi.. yallah sarıyer sırtlarındayız.. işte o meyhanedeki içki içenleri oynayacağız.. hani dedim ki, madem içki içenleri oynayacağız, filme uygun olarak sosyal gerçekçi olsun, baştan bir iki kadeh atalım.. tam bizim sahne geldi ki hepimiz zom, aynen.. o memduh olacak bağırdı!.. recisör.. "ben sizden meyhanede içer gibi yapacak adamlar istedim.. bunlarla olmaz.." ben de vallaha da billaha da sırf latife olsun diye, kolumla da destekleyerek "yeşilçam'da ayık adam nah bulursun!." demiş bulundum. birden, başta memduh ağbi olmak üzere, setçisi, ışıkçısı, kameramanı ve hatta cüneyt'in üstüme doğru geldiklerini gördüm.. fatma abla var ya, o da çekimi seyrediyormuş, ayakkabıyı çıkarttığı gibi yallah üstüme!. yer misin yemez misin? hani, cüneyt karateci ya, kolumu kırmaya çalışıyor, fatma topuklusuyla başıma, hele o türkan yok mu, bi de hanımefendi derler, hayalarıma hayalarıma ver ediyor tekmeyi.. memduh ağbi desen, durmadan kafa atıyor!.. tam bayılıyordum ki memduh'un şunu söylediğini duydum: "bu ipneyi!" yani beni! "bu delikanlıyı, en seri vasıtayla istanbul il sınırları dışına çıkartın, bu yaştan sonra hapishanelere giremem!" gözümü açtığımda burdaydım, ankara'daydım.

    --- spoiler ---
  • yazık herseferinde acımışımdır bu insanlara.hiç cüneyt arkına dayak atana rastlamamışımdır.
  • döverim seni, hepinizi döverim ülen !

    mafya şarkısı
  • figüran gibi figüranlardır.
  • gerçekte günlük şu an ki parayla aldıkları her rolde 60 tl gibi para almış olabilirler, hatta muhtemelen 50'ler 60'larin ilk yarısının jönü 60'lardan sonra ise kötü adam rollerinde oynayan turgut ozatay'in da yine rol aldığı filmlerde çok para aldığını düşünmüyorum. bi noktadan sonra cüneyt arkın'in avantur filmlerinde kötü adamı ve kemal sunal natuk baytan filmlerinde de rol almıştır. turgut özatay kötü karakterleri bilal inci, hayati hamzaoğlu gibi baskın değil daha geri planda kalmış kötü karakterlerdir. şöyle ki bilal inci kötü adamı oynadığında başrol kadar sahne alır, karakterin ailesi adi sani olur baş villian olur, turgut özatay ise başrol kadar sahne almaz hatta filmde ikinci kötü karakteri bölüm sonu canavarini oynar. bilal inci kötü adamı oynarken aşık olur ( türkan şoray dönüş , hatta bu filmin erkek oyuncusu kadir inanir'dan çok bilal inci'dir) turgut ozatay kötü karakteri aşık olmaz, salt kötüdür. bu noktadan sonra turgut özatay kötü karakterine en çok benzeyen kazım kartal oynuyor diyebiliriz ama farki vardır. kazım kartal turgut özatay ve bilal inci arası bir kötü karakterdir. bilal inci kötü karakteri gibi hırslı turgut özatay kötü karakterleri gibi de ruhsuzdur. hatta dengesiz ne zaman ne yapacağı belli olmaz. hayati hamzaoğlu ise bilal inci erol taş arasi bir kötü karakterdir. erol taş aşık olmaz ama güç elindedir. ruhsuz da değildir. güç öylesine elindedir ki bir çok kötü adam ona itimat eder, bilal inci ise erol taş kadar güçlüdür ama tek zaafı bilal inci tarafıdır, aşık olur, duygusaldir. erol taş'in üstünde ise hüseyin peyda vardır o kötülüğün tanrısıdır. kötülük deyince sözlükteki karşılığıdır.

    kötü adam sıralamam şu şekildedir.

    tanrı : hüseyin peyda
    peygamber: erol taş
    duygusal peygamber : hayatı hamzaoğlu
    jönlüğü 1 puanla kaçırmış karizmatik kötü : bilal inci
    hırslı adam : kazım kartal
    ruhsuz adam : turgut özatay
  • özellikle siyah pelerinli bizans askerleri. bölünerek çoğalır bu askerler ama yine de cüneyt abimizle baş edemezlerdi.
  • tek yumrukta bayılır ya da ölürler, bazen ittirmeyle de canlarından olduğu kayıtlara geçmiştir.
  • battalgazi ve türevi filmlerde sayıları milyon kadar olan adamlardır. şato içerisinde sürekli karşısına çıkar dayak yerler ama bi karınca yuvası misali hiç bitmezler. genel olarak yeteneksiz askerlerdir. bi vuruşta ölme özellikleri vardır. aldıkları parayı hak etmezler. ben olsam bırak orduya almayı yemek bile vermem bunlara*
  • john wick’ten dayak yiyen adamlardan daha şanslıdırlar çünkü wick herkesin kafasına sıkar. bunlar yumrukla ölüp, başka odada yeniden dirilip gelirler.
hesabın var mı? giriş yap