• hikayesi gerçek olduğu için dikkatimi çekmiş olsa da son derece zorlanarak seyrediyorum devam edebilir miyim bilmiyorum ama başroldeki oyuncunun yüzüne baktığım zaman gerçekten içim ürperiyor. bu kadar gerçekçi olabilir mi
  • insanlar seri katillerin isimlerini bilir, hayat hikâyelerini en ince ayrıntısına kadar okur, haklarında diziler yapılır, şarkı sözleri yazılir. çok havalı isimler verilir. yani bu manyaklar bir nevi celebrity muamelesi görüyorlar.
    ama kimse kurbanlarını bilmez. onlar sadece birer sayıdir. yoldan geçen otostopçu ya da bir fahişedir. sevdikleri vahşi şekilde öldürülmüş insanların hayat hikâyesi kimsenin ilgisini çekmez. seri katil yapımları da kurbanlari çok üstünkörü anlatır. hepsinden bahsedilmese de kurbanlara ve ailelerine dahmer kadar yer verdiği için beğendiğim dizi.
  • her gerçek hayat hikayesinde olduğu gibi yine çok etkilendiğim bir netflix dizisi oldu benim için. başrol oyuncusunun gerçeğine çok benzemiş olması ve sinir bozucu sakinliğiyle çocukluğun, ailenin ne kadar önemli olduğu gerçeğini dibine kadar hissettim.

    son 3 bölüm biraz daha mahkeme ve hapishane meseleleri ile durgun geçse de ilk bölümler sürükleyiciydi. bence izlemeye değer.

    biri yukarıda yazmış, kurbanların hayatları çok da önemsenmez diye, genelde doğru. o yüzden tony'nin doğumuyla başlayan bölüm daha bir etkileyici geldi bana. ne hayatlar, ne acılar...
  • henüz babasıyla sorun yaşadığı için seri katil olan birine rastlamadım. anne çok mühim bir varlık.
  • ilk bölümü izlerken kaşıkçı cinayetinin adliye dosyasından kopya çekmişler sandım. ikinci ve sonraki bölümlerde geçmişe saracaksa temponun düşmesini, savunma ağırlıklı bir oyun izlemeyi bekliyorum.
    bu arada, ödüllü soru ilavesi için zorunlu edit:

    ödüllü soru:
    birinci bölüm sonunda babayı sorgulayan iki polisten, sorgu odasında sağda oturanın seslendirmesini yapan kişiyi başka hangi yapımda duymuştunuz?

    ödül: arcopal'den 2056 parçalık yemek takımı
  • (bkz: #143130660)

    mal herif demiş ki netflix olduğu belli çünküm siyahi, gay ve sağır karakter koymuşlar. amk malı bu dizideki olayların gerçek hayat hikayeleri olduğunu da mı bilmiyorsun? gerçekten iyice aptal doldu bu sözlük ya inanılmaz. dizi ile ilgili bir şeyler okuyup yazalım diye girdim vallahi sinirim zıpladı. neyse başrol çok güzel oynamış en azından onu belirtmiş olayım.
  • jeffrey dahmer'i canlandıran evan peters'ın oyunculuğu muhteşem. bir insanın yavaş yavaş nasıl soğukkanlı bir katile dönüştüğünü gözler önüne seriyor.
  • sanırım izleyemeyeceğim dizi.

    insanların öldürülmesi, cinayet davası soruşturmaları vs. hala ilgimi çekse de bu tür katillerin arka planında büyük trajediler olduğunu görmeye dayanamıyorum. geçende bir yerde yazıyordu "size kötülük yapanların acı çeken insanlar olduğunu anlayın. mutlu insanlar kötülük yapmazlar" diye. doğuştan psikopati bulunan beyinleri hariç tutarak vicdanı kaybedecek, soğukkanlılıkla insan doğrayacak yere gelene kadar o insanların yaşadığı işkence ve istismarın, buhran ve acının miktarını düşündükçe onlara merhamet duyuyorum ve elimden gelen hiçbir şey yok.

    bu berbat sebeplerden ötürü de bu tür yapımları artık izleyemeyeceğim.
  • t: bir netflix dizisi.

    --- spoiler ---

    antisosyaller kimi kaynaklara göre kendi içinde psikopat (yani doğuştan itibaren psikopati belirtileri gösteren) ve sosyopat (aile ve çevrenin etkisiyle sonradan gelişen) olarak ikiye ayrılıyor. dahmer bunlardan sosyopat olanı diye düşünüyorum. çünkü diziden de gördüğümüz kadarıyla, kendisi bağ ve sağlıklı iletişim kurabileceği güvenli ortama çok ihtiyaç duyuyor. buna ihtiyacı olduğunun farkında olması onun sosyopat olduğuna işaret eden en büyük ayrıntı.

    ayrıca jeff, kiminle arkadaşlık kurmaya kalksa, yeterli sosyal becerilere sahip olamadığı için karşısındaki insanlar onu tuhaf buluyor ve uzak durmayı tercih ediyor. o da o anlarda çok ciddi bir aşağılık hissine kapılıp karşıdaki kişiye zarar verip öldürüyor. dizinin sonuna doğru aslında kendi içinde bir dönüşüm yaşamaya ve iyiye doğru evrilmeye çalıştığını izliyoruz. bu da aslında onun dizide de söylediği gibi "bir şeylerin ters gittiğinin" farkında olduğu anlamına geliyor ki sonradan jeff hasta olduğunu kabul ettiği anda içi rahatlıyor.

    dizi boyunca bütün bunlar katille empati kurmanıza vesile olsa da jeff, pek çok genci öldürerek yaşama şanslarını elinden alan, onlarca ailenin acı çekmesine neden olan hasta ruhlu bir insan. bu gerçek hiçbir zaman değişmeyecek.

    ayrıca glenda karakterine çok saygı duyduğumu eklemek isterim.

    diziyi ise atlayarak izledim.

    --- spoiler ---
  • baştan sonra iğrenç bir karakter. öldürülmesi bile o ailelerin içini rahatlatmamistir. sapık, tecavüzcü katil, ırkçı, faşist.... all in one.
hesabın var mı? giriş yap