• kurtulus caddesi no: 148 adresinde ikamet eden, yazin dondurma kisin ise boza satan bir dondurmaci. minik bir dukkani vardir, marka olmamasina ragmen oldukca meshur oldugu soylenir. tel: (212) 233 49 25
  • hürriyet'in "dondurmanın en iyi 10 adresi" arasında gösterdiği dondurmacı.
  • bir topu 75 kurus olan, bilinenin aksine kisin da dondurma satan bir yerdir. dondurma konusunda oldukca secici olan ben bile kendisine tavimdir. boyle sakizli gibi, maras dondurmasi gibi ama oyle de olmayan super kivamda dondurmalar yaparlar. iki kardes isletir ve gordugum kadariyla ikisi de gayet efendi insanlar.
  • bozasi biraz sekerlidir. azicik mayhoş olsa iyiydi.
  • tulumba da yapar burası, şu ara sezon bitti tamamen dondurmaya dönüldü o ayrı. kurtuluş'u sevme nedenlerinden biridir.
  • şahsıma göre istanbulun en iyi dondurmasını yaparlar. zamanında oturup yarım kilo dondurma alıp yemişliğim vardır. sahipleri çok güleryüzlü, çok efendi insanlardır, tam esnaftırlar.
  • yaklaşık 13 yıldır müdavimi oldugum dondurmacı. kıyaslamalara hiç girmeyeceğim daha dogrusu giremeyeceğim çünkü başka hiçbir yerde açık dondurma yemedim.

    benim için anlamı, konumu bir başkadır damla dondurmanın. üzgün olduğum veya depresyonun kenarında köşesinde olduğumda girerim ve fiks menümü söylerim:

    -külahta iki kaşık. karamel ve kakaolu.
    -sos? hindistan cevizi?
    -sadece sos alayım lütfen.

    sonra? sonra aşağıya, kurtuluş caddesinin sonuna doğru yürüyüş. işte beni rahatlatan bu yürüyüş. ve huzur. ve rahatlama.

    not: yaklaşık 2 hafta önce aldığım dondurma (2 tabakta üç kaşık kakao + karamel+ vanilyalı) benimle birlikte metroda seyahat etmiş ve yaklaşık 40 dakika uzaklıktaki mekana gitmiş. ama erimemiştir hatta taş gibi kalmıştır. sonra arkadaşla afiyetlen yenmiştir efenim:)
  • hayal kırıklığı tadında dondurma yapabilen kuruluş. dondurmacı asla değil. çünkü dondurma başka bir şey. onların sattığı başka bir şey. algida'dan hallice diyeyim gerçek dondurma severler anlar

    hürriyet en iyi dondurmacıda ilk ona girince mi bozdu yoksa hep mi şekerin sahtesi sütün tozu vardı merak ederim.
  • bozası tazedir, dondurması fiyat-performans canavarıdır. teşvikiye'deki italyan dondurmacısından kreması bol dondurma yerine daha pastane dondurması tercih edenlere tavsiye edilir. yaz kış ziyaret edilesi. kurtuluş caddesi üstünde, taksin yönüne doğru giderken sağda, dönerken soldadır. nakit çalışır. eve litreyle boza alacağınız zaman buradan alınabilir. sahlep de satıyorlar da, aşırı şekerli geldi, onu sevmedim.
  • sahipleri iyi esnaf, tatli insanlardir. fakat ne bozasi bozadir ne dondurmasj dondurma. ikisi de vasatin altidir. ozellikle bozasinin tadinda hic burukluk bulunmaz. daha cok muhallebiyi andirir. sirf semtin en eskilerinden olmasindan dolayi boyle un yapmistir.
hesabın var mı? giriş yap