• r programlama arayüzünü siteye entegre ederek sanal ortamda programlama öğreten başarılı bir site. içindeki bazı dersler coursera'daki dersler ile eşzamanlı ilerliyor ve uygulamalarını bu site üzerinden yapıyorlar. ilk zamanlarında eklenen dersler ücretsiz olmasına rağmen son eklenenleri yüksek fiyattan çakmışlar. heralde dışarıdan içerik üreten akademisyenleri cezbetmek için böyle bir yola gitmişler ama beleş devam edeydi iyiydi.
  • cüzzi bir fiyata oldukça efektif bir biçimde r programlama dili öğrettiğini düşündüğüm site. (python da öğretiyor; ama o tarafa hiç bakmadım daha.)

    başlangıç seviyesindeki ben için oldukça kullanışlı. bir kere coursera'daki gibi geleneksele yakın bir metod izlemiyor. daha çok alıştırma odaklı. videoların hemen ardından seçtiğiniz konuda alıştırmalar eşliğinde ilerliyorsunuz. ve kurslar ortalama 5 saatlik. bir haftasonunda iki tane kurs yapabilirsiniz.

    aylık ücreti 25 dolar. hiç de pahalı değil. size sertifika veriyor, bol bol alıştırma yaparak elinizin kirlenmesini sağlıyor.
  • python veya r ile data science öğretmeyi vadeden online eğitim platformu.

    tam şurada
  • hafta boyunca cyberweek nedeniyle premium üyelik için %50 'lik indirim yapmıştır. 300 $ olan üyeliği 90$'a alabilirsiniz. swirl'den de öğrenmeme rağmen r öğrenmek için faydalı bir platform. paraya kıyın alın derim. sanırım aynı indirim code school'da da var. hani diğer kod dillerine ilgilenenler olursa code.school'da janti bir platformdur.
  • r ile beraber python öğretse de r dilinin bir tık önde olduğu platformdur. zira r-fiddle isimli online r compiler ve rdocumentation isimli r help dökümanları ile r paketlerini barındıran siteler yine buradan çıkmıştır. cran.r-project sitesinde de aynıları olmasına rağmen rdocumentation çok daha iyi bir kullanıcı arayüzüne sahiptir, navigasyonu daha rahattır. ayrıca r dersleri python derslerinden sayıca ve çeşitçe çok üstündür.

    ücret konusunda ise en önemli güzelliği ders bazında değil aylık üyelik bazında ücretlendirmedir. bir derse değil siteye üye olursunuz ve premiuma dahil de olsa bütün derslerin ilk chapterları ücretsizdir.

    videolar, ardından örnekler, test soruları, proje gibi olaylarla sizi içine çeker ve günde bir ders tamamlayarak iyice öğrenebilirsiniz.
  • muadili dataquest'dir.
  • senelik 300 usd olan ücreti kısa bir süreliğine 90 usdye indirmiş olan data science üzerine ilerlemek isteyenlerin kaçırmaması gereken site.
  • yılbaşına özel bir indirim ile yılda 90 dolar vererek üyelik alabildiğiniz websitesi. ayda 7.50 dolara geliyor. r ve python öğrenmek için düşünmeden verilmesi gereken bir miktar.
  • telefon için app de yapmışlar. iktisat mezunu biri olarak sıfırdan başladım az önce. gayet güzel gidiyor yarım saattir.

    öğrenirim de buraları güncellerim inş.
  • veri bilimciyi online yetiştiren. bu yönde en doğru yolu önceden belirlemiş uygulama. size sadece seçiminizi yapıp ilerlemek kalır. ayrıca sektörel gündemdeki gelişmeleri data camp news kısmından takip edip güncel kalabilirsiniz
hesabın var mı? giriş yap