• sarah michelle gellarla cektigi dirtynin making the moviesi tarzi seyle yaran insan...
  • "sanki steve madden'la çalışsalar parmaklarımızı yerdik" hissiyatı yaratan semi-god...
  • kendisi icin "unlu olmak istiyosan, kendisini ve/veya onun fotografladigi birilerini tanimak zorundasin" gibi yorumlar da yapilir. yani onemli bir fotografcidan cok, "en onemli goz" sifatina erismektedir.
  • amanda lepore'u imge olarak kullanan fotoğrafçı.
  • hakkında çok ahkam kesilen, atıp tutulan bir fotoğrafçıdır.
    bienal ortamlarında fink atan bir sanat sevicinin "bu adam işe yaramaz.. ben 3.2 megapixel makinemle daha güzel şeyler çekerim" dediğini duymuşluğum bile vardır. söz konusu yorum sonrası aynı kişiye o makineyle ilgili alternatif kullanım yolları önerilebilirdi tabi ya neyse..

    bu anekdotun ışığında, anlaşılacağı üzere ortalama beğenilerin adamı degildir david lachapelle, bundan dolayı çok beğenildigi kadar aynı zamanda sevilmez de. damien hirst, tracey emin, terry richardson gibi birçok sanatçı da ortalama beğenilere hitap etmedikleri icin aynı kamptadırlar zaten david'le.

    londra'nın azıcık dışında, yıllar önce bütün duvarları yosun tutmuş bir eski akıl hastanesinin soğuk ve böcekli duvarlarına dünyanın en seksi bayanlarını dayayıp, daha seksi, daha da bu dunyadan olmayan, daha kendi deyimiyle 'escapist', daha nostaljiden beslenen ama cok da üstünde durmayan fotoğraflar yaratabilen, hakikaten fotoğraf kurgularının aşırı 'kişiselleşmiş', aşırı akılda kalan kurgular olduğu gerçektir. birçok sanat eleştirmeninin söyledigi üzre yeni bir sürrealisttir kendisi.

    bir de; hakkında ahkam kesen ve kendisini beğenmemeyi marifet sayanlar gibi değildir david cocuk, o minik kepiyle şirin pozlar verirken gazetecilere hep şunu söyler, "hayatta çoğu şeyi beğenmeye çalışıyorum, o zaman daha mutlu oluyorum."

    ah david.. garip estetik kurgularına laboratuvar olmuş bir moda çekimin sonrasında, aşırı uyuşturuculu ya da uyuşturucusuz bir şekilde sabaha doğru londra oteline, kıçını yere sürte sürte döndüğünde, bir kahve molalık zamanını çalıp sana onca sorular sormak vardı david...
  • söylediğine göre 16 yaşındayken bir tane kız bir tane de erkek sevgilisi olan fotograf sanatçısı.
  • akaretlerdeki paul kasmin gallery sayesinde haberdar olduğum fotoğrafçıdır. abicim sen ne acayip fotoğraflar çekmişsin yahu...

    http://www.paulkasmingallery.com/…david-lachapelle/
    http://www.lachapellestudio.com/editorial
  • her fotoğrafçının örnek alması gereken muhteşem deha.
  • çok sıradışı, çok yaratıcı bir sanatçı özellikle bir sanatçı demek istiyorum çünkü yaptığı işler başka bir bakış açısından, anlayıştan geliyor diye düşünüyorum.
    fotoğrafları bazen öyle bir hal alıyor ki, bir tuval havasında mesaj veren bir fotoğrafa dönüşüyor! çok sıradışı ama temelinde vurgu olan bir sıradışı oluyor!
    bana, yaptığı işler açısından annie leibovitz'in daha uçuk versiyonuymuş gibi geliyor ama tabii ki değil!
    daha farklı, daha uçuk, daha ruhsuz ve temelleri irdeleyen!
    (bkz: veya ben saçmalıyorum, evet!)
hesabın var mı? giriş yap