• gelecekte bankaları gereksiz kılacak sistem.
  • nedir ne değildir için türkçe bir yazı;

    https://www.binance.vision/…entralized-finance-defi
  • ethereumun yilbasindan beri ikiye katlamasinin baslica nedeni. ether uzerindeki defi projeler buyudukce fiyat daha da artacaktir.
  • "decentralized finance (defi) lending protocol bzx has just been exploited - again."

    https://www.theblockcrypto.com/…stimated-to-be-lost

    kuralları iyi koyulmamış merkeziyetsizliğin tat kaçırdığı yukarıdaki örnekte kötü niyetli amca:
    1) sistemden borç aldığı eth'i merkeziyetsiz dolara karşı satarak merkeziyetsiz doların(susd) kurunu 2 dolara kadar yükseltmiş (muhtemelen orderbook çok derin olmadığı için 2 dolara kadar yükseltirken aşırı zarar etmemiş)
    2) elindeki bu merkeziyetsiz dolarları teminat göstererek tekrar yüksek miktarda eth borç almış. (çekilebilecek borç teminat miktarına göre değişiyor, teminat şişmiş olunca alınabilecek borç da yüksek oluyor)
    3) bu 2. borcun bir kısmıyla ilk borcu kapatmış, ilk teminatı ve kalan eth'i çekip gitmiş. içeride yanan teminatı da fiyatı şişkin susd'lermiş.
    4) onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine
  • bankaların blockchain teknolojisi üstüne yapa olmaya çalışırken aslında kendi tabutlarına çivi çakıyorlar.

    aslanlar sizin devriniz kapandı.
  • kafadan atma tehlikeleri,

    kontrolsüz ticaret. her türlü illegal ürünün aracı ve kontrolör olmadan satılması. ( gümrüğü bilemem, yurtiçi çok tehlikeli.)kara paranın sistem dışında dönmesi.

    faydaları,

    elveda dolarizasyon.
  • buraların hala dutluk olma ihtimali patlama ihtimalini kuvvetlendiriyor.
    mevcut fiyatlardan uzun süre tutmak için bnt,rep,zrx,knc,req,lrc,mkr,mln aldim, bakalım nolacak. param olursa bir iki token daha alabilirim.

    edit:defi olmasa da bat token aldım ek olarak, en çok brave browser tokenı olan bu tokenın değerleneceğini düşünüyorum.
  • defi şu sıralar çok popüler. chainlink ve compound başı çekiyor...
  • bütün altcoinler bu ve benzeri işlemleri ön plana çıkarıyorsa oradan kaçmanın vakti gelmiş de geçiyor demektir. üstelik btc de bu kadar şişmişken...

    ben takibi bırakmıştım syscoin elimde patlamasından sonra. onlar da bridge teknolojisi ve hala net anlayamadığım defi muhabbetine girdi, binance ile işbirliği açıkladılar, matic ve ethereum, erc20 altyapısıyla köprü kuracaklarını, bu sayede ethereum tabanlı transferlerde kesintileri azaltmayı sağlayacaklarını açıkladılar. hala hodl bizde ata sporu, hala satmadım gerçi syslerimi. ben sys'den ohannesburger hamlesi beklerken birden hepsi bu alana yöneldi. tıpkı bi önceki alt boğasında olan, merkezi olmayan borsalar muhabbetinde olduğu gibi.

    binance her geçen gün bu alanlardaki projeleri listeliyor ardı ardına.

    altcoin alemi de o kadar değişmiş ki takip etmeye etmeye, teknik kaynakları da artık anlamıyorum. mesela yearn.finance nam-ı diğer yfi diye bir şey çıkmış, çıkaran adam demiş ki bunun finansal değeri sıfır, hatta bunu satın da alamayacaksınız, bunlar varlıklarınızı korumaya yönelik assetler, hatta siz bi sik yapmayın o zaten yapıyor, sizi deli gibi kara geçirecek ama değersiz. e amk 6500 dolardan sattı tanesini binance? ya ben çok cahil kaldım bu defi muhabbetinde ya da birileri fena tokada çıktı yine. ben ikinci seçeneğin olduğunu düşünüyorum.

    sahi bu alanda, merkezi olmayan borsa muhabbetinde çok övülen vertcoin vardı, ilhan irem gibi oldu coin aleminde... ha ben zaten arşivciyim oldum olası, onu bile satmadım. bakalım ne olacak.

    biz eppek kemirmeye devam yine.

    adettendir, ytd.
  • - kim, hangi motivasyonla sahip olduğu parayı verip daha azını borç olarak alır?

    (bkz: inanlımak istenen yalanlar)
hesabın var mı? giriş yap