• insana acilardan aci begendiren istenmeyesi hadiselerden biridir. insanin ayagini uzunca bir süre devreden cikartan ve insani denizden sogutan hadisedir.
  • kestanenin ayağa giren tikenlerini çıkarmayı unutabilirsiniz veya farketmeyip orda kalmasına neden olabilirsiniz. işte o zaman boku yersiniz. çünkü bu meret aradan uzun bi süre geçtikten sonra alışıyo bünyeye, sonra evde kendiniz iğneyle, cımbızla bağıra bağıra küçük bi operasyona girişiyosunuz. (bkz: eyvah eyvah) (bkz: vucudumuza yaptigimiz mini operasyonlar)
  • sağlam bir sekilde uygulandığı takdirde saatlerce cımbızla uğraştıracak kadar dikeni bünyenize download eden olay.
  • her adim atista bunyeye verdigi aci, o ilk basma anini bile solda sifir birakacak turdendir. bu yuzden deniz kestanesi bulunan bir yerde denize girilecekse ya terlik veya uyduruk bir spor ayakkabi ile girilir ya da az miktarda zeytinyagi tedarik edilir. zira o batan kestanenin dikenlerini cimbiz ve igne ile temizlemek yerine birazcik zeytinyagi surup nazikce sikarsaniz o kalles ignelerin mucizevi bir sekilde ayak tabaninizi terkettigini gorursunuz.

    (bkz: pratik bilgiler)
  • üzdün
  • tam 10 sene önce bodrum bardakçı koyunda bastığım deniz şeysi. çığlık kıyamet sağlık kabinine gidildi, bir hemşire ve bir doktor bildiğin ameliyat etti. çıkarabilecek gibi olanları çıkardılar ancak pek çoğu çıkmadı, uzunca bir süre dayanılmaz olmasada acıdı ve aradan geçen onca zamana rağmen hala izleri var , ben söylemesem anlaşılmaz ancak ben biliyorum ve söyleyince herkes farkediyor. sakın basmayın ve bastırmayın yoksa ömür boyu sizinle kalan hatıralarınız olur.
  • yosun sanıp sakın basmayın. bu acı tatilinizi mahfedebilir. bir hafta ayağın üstüne basamazsın. çaresi öyle cımbızla falan tek tek çekmek gibi görünsede değil.
    zamanında basmışlığım vardır. zeytinyağı sürüp sarmışlardı bizimkiler. e ege olunca böyle. inanın sabah uyandığımda hepsi baş vermişti. pıt pıt çektiler. dikenler çıktı ama gene bi iki gün basamadım üstüne o ayrı.
  • ciddi derecede acı verir ve tüm dikenleri ayağınızda kalır. onlar çıkana kadar yere basamaz ve acı çekersiniz. fena
  • didimde başıma gelen olay. sağ ayak parmaklar ve topuklar fena halde idi. bölgedeki hastane ve sağlık ocakları biz çıkaramayız kendi kendilerine çıkmalılar dedikleri için yaklaşık 1 ay benimle yaşadılar. cımbızla oynama zeytinyağına batırmalar derdime derman olmayınca acımdan istanbulda acilde açtım gözümü. 5 asistan ve bir doktorla kestane avına çıktık.
hesabın var mı? giriş yap