• [http://dergipark.ulakbim.gov.tr/ http://dergipark.ulakbim.gov.tr/] adresinden hizmet veren bir tübitak hizmeti.

    dergipark, açık dergi sistemleri (ads) ya da orjinal adıyla open journal system'i (ojs) temel alarak memkeletimizdeki dergilere barındırma ve yayımlama hizmeti vermektedir ki dergi sayısı 400 adete ulaşmış.

    yani yeni tübitak'tan böyle bir hareket beklenecek bir şey değildi lakin oldu işte.

    edit:
    söz konusu bünyede yer alan dergilerdeki makalelere ücretsiz doi numarası verildiğini yazmayı unutmuşum.
  • fikir çok güzel.

    fakat bu naneden önce direkt adresine gidip anında ulaştığım iühf mecmuası arşivine, on dakikadır ulaşabilmiş değilim.

    çünkü site açılmıyor, hiçbir tarayıcıda, hiçbir sayfasıyla.

    bir işi düzgün yapın arkadaş allah peygamber aşkına ya.
  • yeni versiyonu yazılmış https://github.com/ojs/ hatta açmışlar http://dergipark.gov.tr/
  • son 10 gündür sistemi düzeltilmiş durumda. 1000'e yaklaşan dergi sayısı yüzünden böyle bir yavaşlama kaçınılmazdı sanırım. tübitak ekibi uds (ulusal dergi sistemleri) adında yerli bir sistem üzerinde çalışıyor. taylor and francis dergilerini andıran sistem beta sürümünde iyileştirme çalışmaları devam ediyor. umarım bu da çöp olmaz.
  • www.dergipark.gov.tr adresinden ulaşabileceğiniz "ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak" amacıyla kurulmuş bir dergi yönetim sistemidir.

    "türk tıp dizini veya doaj gibi bir dizinleme sistemi olmayıp, dergilerin ulusal ve uluslararası dizinlere girebilmesi için standart bir alt yapı hizmeti sunmaktadır."

    20.12.2016 tarihi itibariyle bünyesinde 1214 dergi bulunmaktadır.
  • bugüne dek yaralı parmağa işediği görülmemiştir. atatürk'ün dediği gibi "tarih böyle bir hâdise kaydetmemiştir."

    tübit-ak'dan daha iyisini beklemiyorduk zâten. imam eriğine devam...
  • login ekranına bir ssl koymamışlar. şifreler, kullanıcı adresleri kabak gibi açık iletiliyor. üye olayım dedim tarayıcı ağladı resmen. "abi emin misin buraya e-mail adresi ve şifre girmeye" dedi. kıytırık forumlar bile bir ssl sertifikası alıyor artık login ekranına sene 2017 be kardeşim.
  • (bkz: tübitak)'a bağlı alt kuruluş olan (bkz: ulakbim)'e bağlı, "dergipark" hizmeti kapsamında, türkiye'de yayımlanan akademik dergiler için elektronik ortamda makale barındırma hizmeti sunan devlet kuruluşu. makale erişimi ve kaynakça tarama için hayat kurtarır.
  • lisans tezimi hazirladigim donemlerde epey yuz goz oldugum, baska tezler okuma aliskanligini bana kazandirmis servis. halbuki kim okuyor bunlari diyordum kendi tezimi hazirlarken*

    ustunden epey zaman gecmesine ragmen halen ara ara tararim tezleri.
  • şubat 2018 itibariyle 9 dilde yazılmış 1680 dergiyi bünyesinde barındırıyor. yayın hayatına dergipark'la başlayan dergi sayısı 714; ve bu dergilerin pasif olanlarının sayısıysa 112'dir.
hesabın var mı? giriş yap