• elzem olarak hemen hayata geçirilmesi gerekmektedir. 45 ile geçmek ihanettir. eğitimde merhamet vatana ihanet. sen öğrenmen gereken dersin %55'ini bilmeden o dersi nasıl geçebilirsin?
    bir ögrenci aldığı dersin en az %80'ini bilmeli ki o dersi geçebilsin. buna itiraz eden de dombili taocudur.

    milli eğitim bakanlığını hemen göreve çağırıyorum. gelişmiş bir türkiye için bu elzemdir. 2023 hedefine emin adımlarla yürüyebilmenin tek yolu budur eğer buna inanmiyorsan oku oku kudur.

    şimdi onlar düşünsün

    edit: ders geçme notu 2017 de 45 ten 50 ye çıkarılmış. muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için büyük adım gerçekten.
  • görüyorum ve artırıyorum. üniversitelerde geçme notu en az 90 olmalı ve bazı konulardaki soruların yanlış olması durumunda kesinlikle ders geçilmemeli. sonra konusunda uzman olamamış mezunlar veriyoruz.
  • lise için bir öneri ise katılmıyorum. lise hiçbir işe yaramaz... insana adam akıllı birşey de katmaz. askerliği uzun dönem yapıp, asgari ücretle markette kasiyer olmak için bu kadar yüksek geçme notuna ihtiyaç yok.
  • her öğrenciye ilgi alanı, yeteneği, kapasitesi farketmeksizin aynı dersleri ezberletmeyi dayatan eğitim sisteminde, geçme notunu yükseltince muasır medeniyetler seviyesine ulaşılacağını sanmak...
  • not veren hocalar, duygularini ise karistirmayi biraktigi, hakkaniyetli not vermeyi ogrendigi, soyledigine itiraz eden ogrenciyi notla tehdit etmeyi biraktigi gun gelecek sistemdir.
  • katıldığım önerme.

    ortaöğretim için de üniversite için de zaten havadan en yüksek not alınan dersler var (beden eğitimi, ev ödevi, kültürel etkinlikler, proje dersi vb.).

    öğrencinin, mezuniyeti için 2.00 ortalama gerekiyor ise bu derslerin ortalamayı yükseltmesi sonucu asıl bölüm derslerinden 2.00'nin altında ortalama yaparak mezun olabiliyor.

    bu da, mezun olmak için tüm bölüm derslerinden cc veya cd almak yeterli olduğu anlamına geliyor.

    çan eğrisi olmayan üniversite veya derslerde, cd harf notu 50-55 aralığında, cc harf notu 55-60 aralığında tutuluyor.

    yıllarca okuyup her gördüğü bölüm dersi konularının yarısı hakkında bilgisi olmayan öğrencinin o bölüm diplomasını almayı haketmediğini düşünüyorum.
  • 45 düşükken 80 yüksektir. bence ortayı yüzde 10 aşmak yeterlidir. yani 55 isabetli olacaktır.
  • apartmandan bozma üniversiteleri kapasak yeterli bence.
  • üniversiteler için konuşursak, dersin sınavından alınan not neyi temsil eder diye düşündüğüm başlık.

    tek sorunun sorulduğu medeni hukuk sınavına girdim ben. bu tek soru "bir ögrenci aldığı dersin en az %80'ini bilmeli ki o dersi geçebilsin" cümlesini ne kadar kapsamaktadır.

    öte yandan çoğu akademisyen dersi alan sayısı arttıkça kendi çalışmaları veya kendisine zaman ayırmak için haliyle ona göre bir sorulara düzenleme getirdiği bilinen bir şey.

    şahsi fikrim nicelik ile nitelik arasındaki farka odaklanmak. nitelikli bir eğitim sunuluyorsa geçme notunun ne olduğu çokta önemli değil.
  • önce bir ders geçme notu kaçmış onu öğrenseydiniz keşke. ülkede eğitimle ilgili yapılan tüm gelişmelerin altı bu işte.
hesabın var mı? giriş yap