• sağcıların örgüte teşkilat demesi ile hemen hemen aynı şeydir.

    söylemlerden herkesin rengi belli oluyor.
  • (bkz: ilim adamı)
  • (bkz: negatif bilim)
  • onların anladığı bilim ile gerçek bilim aynı şey olmadığı için bence gayet yerinde olan hadisedir...

    adamların ilim dediği şeyin %90'i "kimleri sikebiliriz" sorusuna cevap aramak zaten...

    kalanı da ilkçağ bedevi kabilelerinin günlük yaşamını günümüze uyarlama çabası...
  • ilim, (bkz: bilim) değildir.
    alimden gelir ve alimin düşünceleri, lafları falan gibi bir şeydir. bu konularda ilmi kuvvetli olanlar alim olur. yaptıkları şeye de ilim derler. ama bir eksiklik olduğunu kendileri de bildikleri için bazen ilim-bilim diye konuşurlar ve ilmi de bilim diye yuttururlar.
    (bkz: yersen)

    şunu da koyayım şuraya:
    takmayacaksın (dk. 0:58) "o da do, o da do"
  • sanat ve zanaat akımı gibi birşey.
  • dincilerin tüm varlıklarını kelime oyunlarına ve manipülasyonlara borçlu olmalarından dolayı kelimelerle ilgili özel dertleri vardır.

    din ve bilim tarihte karşı karşıya gelip de bilim tüm gerçekleri somut bir şekilde ortaya koymaya başlayıp, dinin bütün foyasını ortaya çıkarmaya başladıktan sonra, bilim kelimesine düşman oldukları için alternatif arayışına girmişlerdir.

    malum şahıs ve çetesine bir bakın; zam değil güncelleme, istifa değil görevden af, öğretmen değil hoca, türk değil türkiyeli vs.

    korku ve nefretten beslenen, dinci adı verilebilecek bu grubun elinde masallardan ve kelimelerden başka somut hiçbir şey olmadığı için kelimelere kafayı takmış durumdadırlar. çünkü, varlıklarını borçlu oldukları manipülasyon yöntemlerini kimya ile değil, fizik ile değil, bilim ile değil kelimelerle yapabilmektedirler.
  • böyle düşünen tek ben değilmişim diye sevindiren başlık. dincilerin kendilerini bir bokmuş gibi gösterdiği örneklerden biri
  • ilim diye kastedilenin senin anladığın bilimle ilgisi olmamakla birlikte ilim dedikleri kelam, tefsir, hadis, fıkıh tasavvuf filandır. özellikle radikal olanları ilim öğrenmeye afganistan veya pakistana gider,buralara giderek parçacık fiziği veya kuantum mekaniği öğrendiklerini hiç sanmıyorum.
  • "dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir."
    mustafa kemal atatürk

    sanılanın aksine bilimin eski adı ilimdir...

    bilim bilmek kökünden gelir ve öz be öz türkçedir.
    dinciler eski dil kullanmaktadırlar..
hesabın var mı? giriş yap