• havalimanlarındaki fahiş fiyat uygulamasının biraz daha küçük çaplı olanı.

    birkaç ay önce denizli'den ankara'ya yolculuğum sırasında afyon yakınlarında karşılaştığım durum.gariban yaşlı amca tepsiyle yemeğini aldı.yanılmıyorsam kuru fasulye,pilav,ekmek ve tatlı vardı.kasada 40 tl gibi bi fiyat çıkardılar.adamcağız şok oldu.tatlı haricinde hepsini geri bırakmak zorunda kaldı.belki parası yoktu belki de olayın farkına vardı.otobüs molalarında karnı aç olduğu halde çıkıp sadece otobüs yanında sigarası içen, yemek yiyemeyen,bu yerlere adımını atmaktan korkan bu amca gibi nice insanlar vardır.
  • en büyük sebebi müşterinin kendi iradesi dışında oraya gelip zaten bir daha oraya uğramayacak olmasıdır. fırsat bu fırsat deyip yaslarlar.

    müşteriyi oraya bırakan otobüs firmasının komisyonu da ikinci önemli sebeptir.
  • bu tür yerlerde hiçbir şey tüketmeyerek boykot edilmesi gereken uygulama.

    koyun çantanıza pet suyunuzu ve sandviçinizi, doyurun karnınızı afiyetle. -imkan varsa- yolculuğa tedarikli çıkmak bu fırsatçı şerefsizlere domalmaktan bin kat iyidir bence.
  • maliyeti artıran faktörler düşünülmeden kurulmuş cümledir.

    eğer ucuz fiyatlarla karşılaşmak istiyorsanız, güzel ülkemin yollarına konuşlanmış her 10 dinlenme tesisinden 9'u atıl durumda, ve bu atıl durumda olanların fiyatları da uygundur, buralardan yiyip içebilirsiniz.

    yok orası mezbele gibi yer, ben oradan yemem diyorsanız, işletmelerin ayakta durabilmesi için belirlenmiş fiyat uygulamalarıdır, kabul edeceksiniz, havaalanı fiyatlarıyla da karşılaştırmayacaksınız, bütün bir yolculuk su içmeden gidersiniz vallaha.

    ben mesela bir kez daha pamukova'ya metin dinlenme tesisine ne zaman yolum düşecek diye haftada bir iki an düşünürüm. kavurması çok güzel.

    konudan sapmayalım neyse,

    bir tarlayı, ticari bir müesseseye çevirmek ciddi bir maliyet getirir, yol üzerindeki arsaların fiyatlarını konuşmaya lüzum bile yok zaten. eğer iş yeri kiraysa, kira ücretinin değerinin azlık çokluğunu da tartışmaya gerek yok. iş yapacak bir konumdaysa ve iş yapıyorsa fiyatları uçuktur. çoğumuz götümüzü satsak alamayız.

    bunun dışında, mekanın tüketim maddelerini mekana getirme maliyetinin diğer mekanlara göre yüksek olması, çalışanların işe gidip gelme ücretleri gibi etkenler düşünüldüğünde fiyat tarifesinin şehir içindeki bir mekana göre daha yüksek olması normal karşılanabilir.

    bunun dışında bir gerekçe daha vardır

    (bkz: bir gelenin bir daha kim bilir ne zaman gelecek olması)
  • bir çok kimsenin uçağa binmesine sebeptir. uçak daha pahalı olmasına rağmen uzun bir yolculukta yemeğe verilen para ile otobüs bileti birlikte düşünüldüğünde neredeyse aynı paraya gelmektedir.
  • yemeyi içmeyi geçtim hadi insafınız yok tuvaletin paralı olması ne demek ? ( tüm kamuya açık alanlar için geçerli bu söylediklerim ) insanların mecburiyetlerinden bu kadar mı faydalanılır. yol kenarına mı sıçalım pezevenk !
hesabın var mı? giriş yap