• amerika'da discovery channel'da yayinlanan sahane bir belgesel. sunucu mike rowe her bolumde bir kac pis isin nasil yapildigini deneyerek anlatiyor. misal kanalizasyonculuk, domuz ciftligi temizleyicisi, su basan evleri temizlemek, japon lokantalari icin denizden acayip hayvan toplayiciligi, timsah yetistiriciligi gibi. gayet komik bir kisi mike rowe, bu da programi daha da eglenceli yapiyor. benim gozumde alemlerin en birinci belgesel serisidir.
  • yeni nesil, berbat yayin yapma politikasi guden discovery channel programlarindan biri.
  • defalarca tekrarlamak suretiyle, örneğin yengeç toplayıclığı mesleğini icra edebilecek kadar bilgi birikiminin elde edilmesini sağlayan bir program. yine de, bir yengecin öldüğü zaman aynı suyun içindeki on yengeci öldürebilecek kadar dehşetengiz bir sıvı salgıladığını ezberleyebilmiş olmak gurur verici. sıkılmışsak izliyoruz.
  • dicscovery channel'in enfes programıdır. mike rowe'un eğlenceli kişiliği sayesinde sıkılmadan izliyorsunuz. özellikle domuz çiftliği ile ilgili bölümde, çiftlik sahibinin verdiği tepkilerle koltuktan düşmüşlüğüm vardır. öyle ki, görüntüsünden bile ne kadar iğrenç koktuğu tahmin edilebilen bir bulamaca, 'oh oh ne güzel kokuyor değil mi mike' diyebilen enteresan bir amcaydı. bir de lamalı* bir bölüm vardı. mike tüylerini kesmeye çalışırken, sürekli tükürüyordu bir adet lama.

    haftaiçi her akşam 21.00'da discovery channel'da.
  • mike rowe'un dirty jobs'unda bu aksam denk geldigim bolumlerden biri: kan solucani toplayiciligi. kan solucani denmelerinin sebebi, ince derileri sebebiyle, ic renklerinin disaridan gorulebilmesi, yoksa dogalarinda vampirizm soz konusu degil. ama solucanlar fena isiriyor. dune'daki wormlarin minik kopyalari gibiler adeta. yarim yamalak dinledigim icin solucanlarin *neden* toplandigini ise kacirdim, yine de bir takim insanlarin solucan toplayarak para kazandigini bilmek insanin ufkunu aciyor.

    son dakika haberi: balik yemi oluyormus garibanlar. o kadar da canli tutmak icin ugrasiyorlardi, meger taze kalsin diyeymis.
  • dunyanin en umarsiz ve sohret kavramindan en uzak adamlarindan biri olan mike rowe'un super yapimi. reklamlari sirasinda, "bize bildiginiz en pislik isleri yazin, issiz kalacaz bak!" diye dilenmesi nefis.
  • yeni sezonda peter schmeichel sunacaktır.
  • yayınlanan birkaç bölümden sonra peter schmeichel versiyonu türkiye'de pek tutmamıştır. başarısız sunum, sektörlerin ilgi çekici olmaması ve kötü dublaj bir araya gelmiş ve her şeyden önemlisi o alışık olunan ve sevilen mike rowe'un eğlenceli sunumundan yoksun oluşu bence en önemli sebeplerindendir.

    yani yeni sezonda, yeni bölümleriyle discovery channel'in prime time'ında mike rowe'la "kirli komediye" devam diyoruz..

    -evet ne kadar iğrenç olsa da ben eğlencede ısrarcıyım arkadaş, hatta biraz daha abartıp; şoray'ın uzun yolunu dahi buna** benzetebilmekteyim muntazaman. sunumun-komedinin-gezmenin-görmenin-göstermenin-öğrenmenin-öğretmenin-işin ucundan tutup da becerememenin-eline yüzüne bulaştırmanın vs.. tıpkısının aynısı oluşu ama bunda gezmek yerine çalışmanın ana temayı oluşturması, olay budur zannımca..

    ama ve lakin program ne kadar güzel olsa da; prime-time'dan bahsediyoruz, bi'mythbusters'ın alternatifi midir bu?

    tuttun onu yerinden ettin, gün içinde üç yere dağıttın, hangisi yeni bölüm hangisi tekrar belli değil, zorla discovery channel science'a yönlendirdin milleti, amiral gemisini tamiraneden canlı yayın yapan bilimsel-magazine çevirdin, bu programıda onların şerefiyesi ilan ettin..
hesabın var mı? giriş yap