• şuradan izlenebilecek olağanüstü olay simülasyonu. 500 km çapındaki bir asteroidin dünyaya çarpması sonucunda neler olduğunu gösterir. the great gig in the sky (bkz: dark side of the moon) eşliğinde daha da etkileyici hale gelmiştir.
  • kısa film tadında, üzerinde emek harcanmış video. aynı asteroid güneş sistemindeki diğer gezegenlere çarpsa sonuç ne olur onu da görmek isterim.
  • o asteroid, ortadoğuyu toptan yoketse de insanlık kurtulsa dedirten.
  • astreoid pasifik üzerinde dünyaya çarpıyor, yalnız simülasyondaki cisim o kadar büyük ki ebatları dünya ile kıyaslanabilir. buna iki gök cisminin çarpışması demek gerekir. dünyaya düşmesi demek yanlış olur. tamam, böyle bir cisim gezegeni közlenmiş kömürleşmiş bir nesneye çevirir, okyanusları kurutur, onlar gösterilmiş ama kürenin öte tarafında harap olmuş şehirler ve kalıntıları var, bu bile fazla iyimser geldi, londra da alevler içinde big-ben harabesi. bana kalırsa yer kabuğunun bir halı gibi dalgalanması ve yırtılması ile onlar üzerinde bir tül kadar hacmi kütlesi olmayan insan yapılarının yüzlerce binlerce metrelik kül ve toprak yığınları atlında kalması gerekir.
  • "bence böyle olmazdi" diyerek abartili buldugum myth.
  • sıfır noktasındaki hasarın azlığı dışında gayet gerçekçi olan simulasyon. kaldı ki daha küçük ebatlardaki bir asteroid bile aynı etkiyi gösterebilir zaman içinde. bütün dünyayı kaplamaz belki ama yarattığı bulutlar ilk önce bitkileri öldürür sonra da hayvanlar gider zaten güneşsi, kül bulutlarıyla kaplı atmosferde.

    öbür taraftan kimisi yazmış neden yanar dönerli diye, uzayda oksijen mi var vs vs. şimdi efenim, kuyruklu yıldızlar neden yanıyosa bu da öyle yanar, hoş kuyruklu yıldızlar da aslen asteroiddir zaten, yıldıza yeterince yaklaştıklarında yanar bünyesindeki bazı mineraller, buz vs. hadi sizin mantık doğru diyelim, güneş'te oksijen mi var amk paso yanıyor.
  • meksika tarafina çarpıp dinozorların neslinin ortadan kalkmasını neden olan göktaşının şiddetinden dolayı japonya taraflarında volkanların harekete geçtiği görüldüğü için pek de abartılmış gibi gelmeyen simülasyon.
  • akşam akşam canımı sıkmış videodur. kardeşim bu kadar gerçekçi simülasyonlar yapmayın lan. yani simülasyon aslında, adı üstünde gerçeği simule etmek için yapılır ama yine de bir tuhaf oldum.
  • astroid ne ki . saatte 1,5 milyon km hızla andromeda galaksisine bodoslamadan gidiyoruz koca samanyolu olarak . bu iş karakolda biter diyecem de karakol da ortada kalmaz
hesabın var mı? giriş yap