• 7 ocak tarihinde kanal d'de yayınlanan cinayet isimli programda, ölü köpek sahnesi için maket, cgi vs kullanmak varken ucuza kaçarak yapılan işkencedir.

    http://oi39.tinypic.com/258wlt0.jpg

    şikayet için rtukistanbul@rtuk.org.tr adresine mail atabilirsiniz.
    olmadı buradan, o da olmadı 444 1 178'den rtuk'e sikayetinizi ulaştırabilirsiniz.

    kanal d'yi boşuna aramayın. sinirinizi yıprattığınızla kalırsınız.
  • görüntü üzerine uzun uzun yazmaya gerek yok. diziyi izlemedim ama linkte gördüğüm bir canlıya yapılan işkencedir, savunulacak bir tarafı yok.

    umarım bu başlık entry ile dolar taşar da yapım şirketinin açıklamasını okuruz, bakalım ne gerekçe sunacaklar? ondan sonra detaylı yazarız.

    edit: 'ne var bunda?' diyenler var. haklılar, biz de zaten yapımcının açıklama yapmasını bekliyoruz. bakalım hangi şartlarda, hangi yönetmeliklere uyarak o sahneyi çekmişler. belki herşey kontrol altında, bilemiyorum. açıklamadan sonra yorum yapmak daha mantıklı.

    edit 2: arkadaş bu olayın kemalistlikle ne alakası var, git başka yerde nefretini kus.
  • rtük'e sorulmalı; muhtemelen muhafazakar demokrat yapımıza ters olmadığı için ceza almayacaktır. yapımızı sikeyim.
  • sizin yapacağınız diziye diye başlayıp devamını burada yazamayacağım cümleler kurdurup beni katıla katıla ağlatmış olan durum.

    bunu yapana tek diyeceğim, inşallah diri diri gömerler sizi de... bu kadar. yaptığınızın aynını size yapsalar o yetişir size.

    edit: siz tedavi amaçlı narkoz almış olabilirsiniz, evcil veya vahşi hayvanlar tedavi amaçlı narkoz alıyor olabilir. bunlar zorunluluktur. siktiri boktan bir dizi için hayvana narkoz vermek nedir, diri diri gömmek nedir? "ama ölmedi". köpek ölmedi evet ama senin insanlığın öldü. bugün bunu yapan yarın neler yapmaz?
  • sorumluları cezalandırılmalıdır.
  • diziyi izleyeni siksinler dedirten.
  • tam da bu sebeple türk dizileri düşük bütçeli kalmalı zaten. yoksa muhteşem yüzyılda savaş sahnelerinde gerçekten iki orduyu cenge tutuşturup katliam yaratacak zekalar dizi çekiyor bizde. allasen bu kadar mı güdük zekalı varlıklarsınız siz ya?

    hayır yapımcılarımızın misal doctor who'da her değişen doktor için eskisini öldüreceğini yada estetikle matt smith'i capaldi'ye çevireceklerini düşünüp gerildim resmen. yönetmenlik zeka işidir, 1977'de çekilen star wars kalitesinde işi.2014 yılında çıkaramayacak zekalar bir zahmet tvlerden defolsunlar.

    insanı deli edersiniz siz.

    tanım: böyle millete böyle dizi yapımcıları layık dedirten, sinema televizyon tarihimiz için ibretlik olay.
  • hayvanları çok sevsem de bu olayın gerçek olması durumunda köpeğin hayatını yada sağlığını ciddi bir şekilde tehtit ettiğini düşünmediğim olay.

    belgesellerde de hayvanları uyuşturucu iğneyle bayıltıp çok basit kontrolleri bile bu şekilde yapmaktadırlar.
    barınaklardaki hayvanların içler acısı halini, sirklerdeki hayvanların eğitiminde yaşananlar vs. gibi tonlarca hayvanın direkt hayatına kast eden olay yaşanmakta. ben bu dizi çekiminde bu hayvanın bu şekilde bir muamele gördüğüne inanmıyorum.

    gören de hayvanı komple gömdüklerini, eziyet edip öldürdüklerini sanar. sadece belinden alt tarafı hafif bir toprak ile örtülmüş.

    çekimin de yakın plan ve tekrarının çekilmesini gerektirecek bir oyunculuk içermemesi sebebiyle sanıyorum ki maksimum hayvancağız 10 dakika hafif dozda uyuşturulmuştur.

    uzman veterinerler eşliğinde yapıldığına da inanıyorum.

    keyfi olarak uyutulması biraz garipsense de abartılacak kadar bir durum değildir bence.

    şahsen ben de biri dokuz saat olmak üzere defalarca narkoz almış birisiyim.

    edit: sonuç olarak gerekli miydi bu sahne? tabi ki değil. ama hayvana eziyet olduğunu yada sağlığını ciddi şekilde riske ettiğini düşünmüyorum bu yapılan çekimin.
  • (bkz: #39628050)
  • bu hayvanı anesteziye alan veteriner hekiminde okulunu sikeyim,etik hocasının da kitabını sikeyim.
hesabın var mı? giriş yap