• frito lay firmasinin uretmekte oldugu, bir zamanlar turkiyede de bulunabilen enfes misir cipsi. mavi paketiyle gonullerde taht kurmustur.
  • doritosun en leziz, en şahane ürünü iken, artık türkiye'de üretilmeyerek tadını damakta bırakan cips.
  • türkiye'de senelerdir üretilmeyen, kendisini çok çok özleten, olsada yesek dedirten, gece yarısı akla düşüp hasret çektiren cipstir.
  • mavi paketli ekşi tatlı cipsler familyasının özlenen üyelerinden biri.**
  • doritos'un hangi akla hizmet turkiye'de artik satmadigini anlamadigim cips. doritos cesitleri arasinda en lezzetli olani. gavurdagi aromali gibi hayatimda yedigim en igrenc cips ve diger yeni sacmaliklarla ugrasacaklarina, sunu geri getirseler ya!
  • doritosun tek sevdiğim ürünüydü.. lakin mavi pakedini bi sevememiştim.. bir paket de yetmezdi ayrıca

    (bkz: olsa da yesek)
  • eğer o da bu da aynı şeyse, türkiyede 'cool original' adıyla vardı bu cips. paketi maviydi, gitar çalan tavuklu bir amblemi vardı.
  • sadece benim o zamanlar bütün paramı yatırdığım cipsti. günde 3-4 pakete tekabül ediyordu. birden ortadan kayboldu.

    tanım: gece gece o hafif ekşimsi tadı akla gelen, özlenendir.
  • yıllardır mavi cips hayaliyle yetişmiş nesilden biriyim bende. küçükken babamın alıp getirdiği ve hayallerimde sadece mavi paketini hatırladığım cipsi asla unutamadım. lezzet olarak bana hep farklı gelmişti fakat türkiye'de satışı bitince mavi cips sadece bir küçüklük hayali olarak kaldı hayatın akışında. zamanla şu google'a bir doritos mavi cips yazayım acaba ben yanlış mı hatırlıyorum şeklinde denemelerimde adının doritos cool ranch olduğunu öğrendim. bu ismi hafızama yerleştirdim ve yurt dışına çıkışlarımda aramaya başladım çünkü internette okuduklarıma göre bu cips bir yerlerde hala satılmaktaydı. italya, fransa, belçika vb. derken bir gün hollanda'da ufak bir markette gece 2 sularında gördüm mavi cipsi. sabahı zor ettim, çocuklar gibi şendim çünkü düşünün lütfen bundan 10 yıl önce tattığınız çocukluğunuzun lezzetini yine buldunuz. evet o gün geldi çattı sabah uyanmamla markete fırlamam bir oldu ve sabah mavi cips ellerimin arasındaydı. önce ya aynı kokuyu bulamazsam, ya değiştiyse, ya yanlış hatırlıyorsam korkuları kapladı. ellerim paketi açmaya zor gitti ama paketi açtıktan sonraki ilk an burnuma gelen o koku işte o koku beni büyüledi. yıllar öncesinden el sallayan eski dostun sıcak bir merhabasıydı doritos cool ranch. bendeki yerin ayrı seni çok özledim diyerek yemeye başladım. kaç paket yediğimi sayamadım ama bir o kadarda uçakla türkiye'ye getirdim. şimdilerde ise hollanda'da bulunan arkadaşım bana düzenli olarak bu cipslerden yolluyor. evet eski dost artık seni buldum ve bir daha lütfen bir yerlere kaybolma. bu entry doritos mavi cips sevenler için onun hala bir yerlerde var olduğunun bilinmesi için yazılmıştır ve umudunuzu kaybetmeyin eski dostunuzu arayın, bulun ve yiyin.
  • türkiye'de efsane olan cips.

    mavi paketi ile gönüllerde taht kurmasının yanında, şimdilerde hatırlamaya çalıştığım o efsanevi tadıyla ünlüdür.

    mükemmel bi tadı vardı diye hatırlıyorum, ama emin de değilim belkide hatıralarım bana oyun oynuyodur...
hesabın var mı? giriş yap