• andre harrell * ve alonzo brown * ikilisinden kurulu zamanının ses getirmiş old school hip-hop ikilisi. 1980 senesinde üyesi oldukları harlem world crew grubundan ayrılarak dönem piyasasına girmiş ikili bu noktadan sonra kurtis blow ve russell simmons * 'ın yardımlarıyla ilk 45'likleri ,tom tom club'ın genius of love sample'ları üzerine kurulu genius of rap ile ilk büyük çıkışı 1981'de yaptılar, sonra sırasıyla fast life, gettin money gibi hitlerle 1982-84 döneminde de seslerini duyurdular. nihayet 1985 senesinde golden age hip-hop döneminin en sağlam albümlerinden biri olmuş champagne of rap ile en büyük çıkışlarını yaptılar. bu albümden scratch on galaxy, he's the band ve yellow panties profesyonel 'drum machine' düzenlemeleriyle dikkat çekti. ikili aynı zamanda yine 1985'de çekilmiş golden age hip-hop filmi krush grooveda oynadıktan sonra dağılmış; alonzo brown kariyerine solo albümlerle devam ederken, andre harrell ise bir müddet sonra motown'da üst düzey bir mevkiye gelmiştir. diğer dönem rapperlarının aksine şık takım elbiselerle sanatlarını icra ettikleri için stilleri forbes styling rap olarak da bilinirdi.
  • robert louis stevenson un çok güzel bir yapıtı saygın bir doktor olan jekyll nin karşı konulmaz iç kötülüğünün vücut bulmuş hali hyde başta bu durum bu iki vücut dr. jekyll e ne kadar da güzel gelse iş ciddileşir ve karşı konmaz bir dönüşüm başlar bir iç hesaplaşma ve sonu hüsran , günümüzde de psikiyatrlar tarafından çok konuşulan hayal ile gerçek arasında olduğunu düşündüğüm durum psikolojik çözümlemesi kesinlikle gerçek olabilir ama bunun vücut bulması hayal o kadar fizyoloji biyokimya gördük en çokta bay utherson a üzülürsünüz çünkü bir arkadaşınızın elinizden kayıp gitmesi ne demek yaşayan bilir
  • 1920 yapımı olan filmi için tanım olarak tam bir film noir demek istediğimdir.
    hikaye orijinal haliyle zaten fazlasıyla karanlık ve sorgulayıcıdır. içimizdeki iyi-kötü savaşını tek bedene hapsolmuş iki kimlik altında anlatmak dahice bir fikirdir.
    işte film noir diye nitelendirmek istediğim bu film de, karanlık ve kötücül tarafın gücünü, dönemine göre kusursuz şekilde yansıtmıştır.
    filmdeki iki diyalog, bana göre kilit noktalardır:

    "a man cannot destroy the savage in him by denying its impulses. the only way to get rid of a temptaion is to yield to it."
    "insan dürtü olduğunu söyleyerek içindeki canavarı reddedemez. kurtulmanın tek yolu günaha teslim olmaktır."
    -mr. hyde'ın doğuşu belki de bu cümleyle başlar-

    -filmin sonundaki isyanı da bu cümleyle tamamlanır:-
    "it was you -you with your cynicism- who made me ashamed of my goodness, who made me long for a knowledge of evil!"
    "senin yüzünden... sen ve senin ahlakı hor görüşün beni iyiliğimden utandırdı, kötülük ilmini arzu ettirdi!"

    buradaki iyiliğinden utandırılmak mevzusu kafamda çok yer etti. çünkü hepimizin yaşadığı ve hissettirildiği bir utanç bu. iyiliğimizi sorgulamak zorunda bırakılmak belki de gerçek hayatta bizi hyde'laştırıyordur.
    her neyse, konuyu dağıtmadan...
    makyaj kullanımı, müzik ahengi, kostümler ve özellikle örümcekli kabus sahnesi gibi ince göndermeleriyle harika bir iş çıkarılmış ortaya.
    klasikleri, sessiz filmleri, film noir severleri kalbinden vuracak yapımdır.
  • hayret kimse bir sey yazmamis. bir broadway muzikali olan dr jeykyll and mr hyde, hayko cepkin ve elcin sangu ile dun zorlu psm de sahne aldi.
    link
  • şu sıralar zorlu psm turkcell sahnesinde sergilenen müzikal.hayko cepkin ve elçin sangu'nun başrollerini paylaştığı,sahne tasarımı ,müzikleri,kostümleriyle belirli bir çizgiyi yakalayan yapıt;seyirciye kaliteli bir gösteri sunuyor.klasik ve az çok içeriği bilinen bir romanın müzikal şeklinde sahneye taşınmasının zorluklarını , yönetmen başarıyla üstesinden gelmiş.hayko cepkin de müzikal yıldızı düzeyine ulaşmış.
hesabın var mı? giriş yap