• doggett/reyes relationshipperın kısaltılmışı. x files dizisinin karakterleri, john doggett ve monica reyes arasında bir ilişki olmasını arzu edenlerin kendilerine verdikleri isim. bu kişiler arasında değme noromoların*bulunması da ilginç bir noktadır.
  • damlalık,
    sabit basınçta sürekli damlama sağlayan faydalı bir eserdir.
    damla sulamada kullanılır. yaklaşık 4-5 cm büyüklüğündedir. üzerinde bulunan labirent kanallar içinde suyun dolaştırılması ile basınç düşürülür, damlama sağlanır.
    planlı tarımda kullanılır. bitkilerin su stresine girmeden yetişmesini sağlar. planlanan hatlar boyunca döşenen lateral borular içine belli aralıklarla döşenir.
    lateral borular; içine damlalıkların gireceği çapta, üzerinde damlama delikleri olan borulardır.

    (bkz: damla sulama sistemi)
  • (bkz: shipper)
  • bir kahve demleme ekipmanı.

    (bkz: pour over coffee maker)
  • avoria'nın gizli içeriği (en azından oranları gizli) ile çok sevilen, keyften keyfe savuran e sigara sıvısı.

    (bkz: dripperbase speziell für tröpfelverdampfer)

    dripper
  • gunde bir iki bardak kahve icenler icin oldukca kullanisli, yer kaplamayan kahve damlaligi. koy kahve kupasinin ustune, yap kahveni. mutfak tezgahinda yer kaplamaz, bazi makinalarda oldugu gibi ozel kapsul istemez. buyuk rahatlik. su yerine butun gun kahve iciyorsaniz o zaman is degisir.
  • kahve hunisi şeklinde tanımladığımdır.

    çok pratik. ucuz. sağlıklı. kırmadığınız sürece performansı yıllarca sabit kalan bir nesne.

    kahve içmek kadar kahve yapmaktan da zevk alıyorsanız, tercih edilebilir. makinenin tek tuşuna basıp şıp diye içerim diyorsanız sizi bunaltır.

    ama o filtreyi yerleştirmek, içine kahveyi koymak, sıcak suyu dökünce kahvenin köpük köpük olması, kulağa gelen şıp şıp damlama sesi, yayılan koku... bunlardan zevk alıyorsanız sizi pişman etmeyecektir.
  • başta konik taban mı yoksa düz taban mı olduğu, sonrasında ise kanal yapısı, tahliye deliği sayı, şekil ve büyüklüklerine göre binbir çeşidi olan kahve demleme aparatlarının genel ismi. en bilineni hario v60 olmakla birlikte kono meimon, torch mountain, orea, april brewer, clever, kalita wave, origami, cafec flower gibi saymakla bitmeyecek kadar dripper örneği var. bu kadar çeşit olması işin ticari yönünden de kaynaklanmakta birlikte dripper'lar arasında hiçbir fark olmadığını söylemek haksızlık olur.

    yeni başlayanlar için konik bir dripper'dansa düz tabanlı bir dripper ile başlamaları tavsiye edilir çünkü stabil ve tekrarlanabilir demleme yapmak daha kolaydır. ayrıca düz taban dripper'lar genellikle kahvedeki genel tatlılığı ön plana çıkarırken konik dripper'lar asiditeyi ön plana çıkarır. elbette kullanılan tarif ve öğütme boyutuyla bunlar değiştirilebilir.
hesabın var mı? giriş yap