• gayet iyi bir film ama yönetmenin bronson gibi müthiş ama underrrated film çekmiş olması beklentimi yüksettiğinden çok sevmedim. ama yılın iyi filmlerinden.
  • renkleriyle, müzikleri ve hikayesiyle sizi içine çeken son yıllardaki yükselen performansıyla göz kamaştıran ryan gosling'in oyunculuğuyla yükseldikçe yükselen kaliteli bir film.
    kamera açılarından yönetmenin eski çizgi filmleri ne kadar sevdiğini hissediyoruz. 80'lere ait renk ve sesler katkısını fazlasıyla sunmuş.
    bu bir aksiyon ancak o kadar yalın bir sunum var ki oldukça yavaş ilerlemesine rağmen koltuktan kaldırmıyor.
    yan rollerde yer alan tanıdık isimler de (bryan cranston, ron perlman, carey mulligan, christina hendricks) etkiliydi.

    bu filmden bir ve/veya birden fazla oscar adaylığı bekliyorum.

    an itibariyle imdb görünümü:
    imdb top 250 #160 | 3 wins & 2 nominations.
    ratings: 8.2/10 from 65,579 users

    son olarak bunu seven bunu da sever.
    (bkz: no country for old men)
  • senaryosu pek matah olmasa da oyuncuları ve yönetmeni seyretmek çok keyifli. bu seyri badalamenti müzikleri eşliğinde yapmak ise son derece lezizdi.

    --- spoiler ---

    red kit modeli bir sonu hiç yakıştıramadım. gözümde kahraman olacakken sıradanlaşıverdi sevgili driver.

    --- spoiler ---
  • oyunculuk : 7 / 10
    senaryo : 7/10
    müzikler : 9/10
    görüntü : 8/10
    etti mi size 31/40 yani 8/10.

    öyle bir filim işte. izlemekte yarar var.
  • gordugum en overrated film
  • no country for old men'in kısa gölgesi
  • şöyle bir hata barındıran film. ya da onun gibi bir şey.

    --- spoiler ---
    bizim eleman adama arkadan arabayla gömüyor araba yoldan çıkıyor. elde var 1, bizim adam daha sonra arabaya bir daha gömüyor, araba uçurumdan takla atıyor. elde var 2, lakin daha sonra bizim adam tepeden bunlara bakarken arabanın farları çok net ışıl ışıl parlıyor. arkadaş o far hiç mi kırılmaz ? en azından bi' tanesini söndürtseydiniz..

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    kanı böylesine stilize vermek son yılların mahareti. sürücü ile jef costello arasında bariz bağlantı gözüktü bana; kaplan ile akrep benzerliği de eklendi. baygın bakışlı carey mulligan için ideal filmlerden biri. ryan gosling bir iki yerde duygusala bağladı, hayır iyi güzel rol kesti ama sanki karakter için fazlaydı o tepkiler. vasatın üstü derim, olay örgüsü bariz aksak olsa da.

    --- spoiler ---
  • 2012 yılı oscar ödül törenlerinde boy göstermesi gereken filmler arasındadır.film; ustaca hazırlanmış kurguya, harika oyunculuğa ve unutulmaz müziklere sahiptir.
  • sözlükte görüntünün, senaryonun ve kurgunun ne olduğunu tam olarak bilemeyen sürüsüne bereket insanla dolu olduğunu görmeme vesile olmuş film. aslında geleneği sürdürüp bir de filmde mads mikkelsen olsaymış bir rolde iyi olurmuş. bu yıl izlediğim en iyi filmdi, kısa ve net olarak.
hesabın var mı? giriş yap