• artık alenen ülkenin kurucusuna ve milli değerlerine yapılan saldırıların zirve noktasıdır.

    "atatürkçü" kelimesinin anlamını onun siyasi görüşlerini ve idelojisini adeta bir taraftar gibi tutan grubu ayrı bir kenara koyarsak genel olarak atatürk'ün ideolojisini anlayabilen insanlar bu eğitim sisteminde anlamış ve bu doğrultuda yararlı bireyler olmak için uğraşmıştır.

    haber

    --- spoiler ---

    50 akademisyen ve 400 öğretmen tarafından ortaokul ve lise müfredatlarından inkılap tarihi ve atatürkçülük dersinin çıkarılması, din dersinin islami ağırlıklı olmak üzere birinci sınıftan itibaren verilmesi önerileri yer aldı.
    --- spoiler ---

    yukarıda haberden verilen kesit ile diyorlar ki bu şahsiyetler osmanlı sistemine gidelim yine. neden diyorlar çünkü o zaman medreselere dönecekler. medreseye dönünce ne olacak. ilim ve irfan sınıfı olan(tabi sözde) ulema sınıfını ortaya çıkaracaklar.

    peki ulema sınıfı ortaya çıkınca ne mi olacak? şu an bildiğiniz bütün islami örgütler kendi medreselerini açacak.

    ee açılsın ne var bunda diyenler olabilir. şöyle anlatayım, şimdi a kişisi az çok parası olan biri medrese açtı; sonra bu medreseyi açtığı ve yönettiği için askerlikten muaf tutulacak, vergi vermeyecek, üstüne devlet buna para verecek.

    peki sonra bu a kişisi ne yapacak biliyor musunuz? tabi islami ilimler yanında fenni ilimleri öğretecek(tabi yersen). sonra da kendi oğlunu, amcasının oğlunu, kardeşinin oğlunu, dayısını, yeğenini herkesi medresede görevli veya öğrenci yapacak.

    peki bunun sakıncası mı ne? ülkenin sırtına en büyük yük olan koskocaman bir sözde vatanı milleti seven dindar bir sınıf ortaya çıkacak ve ülkenin ekonomisinin ağzına sıçacak ve milletin parasını yiyecek.

    işte bu sebepler yüzden; (bkz: türkiye laiktir laik kalacak)

    edit: videoları izleyip, "yeeaaa orada öyle bir şeyler demiyorlar ki" diyenler arama zahmetine girmesin diye raporun tamamını memurlar.net linkinden okuyabilirler.
  • bu teklifte payı geçen ne kadar öğretmen ve akademisyen kılıklı orospu çocuğu varsa hepsinin çocuklarının suriye'ye cihat yapmaya gitmeyeceğini ben nereden bileceğim mesela. dinden tiksindirdiler yeminle.
  • komple okulları kapatalım anasına satayım. camiye gitsin çocuklar. hiç değilse dinlerini öğrenirler.

    şaka lan. onu bile öğretemiyorlar.
  • ataturk kelimesi birilerini rahatsiz etmeye devam ediyor. ataturkculuk kalksin istiyorlar ki tum yolsuzluklari kafalarina gore yapabilsinler. devlet tek kisi tarafindan yonetilsin.
  • içsel arzuların, giderek dışa vurulmasını sağlayan girişim. (bkz: skandal)
  • tüm okullar imam hatip oluncaya kadar rahat uyumayacak bunlar.
  • sendikalar milli eğitim şuralarına davet usulü ile çağırılırlar. genelde de en fazla üye sayısı olan sendikalar çağırılır. şuralardaki görevleri dünleyici olmaları ve bazı konularda önerilerde bulunmaktır. en bilinen son önerileri ise 4+4+4'dür. şura kararlarında 4+4+4 ile ilişkili bir madde göremezsiniz çünkü bir sendikanın tavsiyesidir bu.

    e ne alakası var bunun başlıkla diyecek olursak. bu tarz değişiklikler ilk önce okullarda uygulanır. kitaplardan kaldırılır, müfredattan çıkarılır. az önce bahsettiğim gibi bir öneri gelirse ve şurada kabul edilirse yakın zamanda eğitimden kalkabilir bu kavram. çok da zırvaymış gibi algılansın istemediğim için açıklamak istedim.
  • “cumhuriyet elitleri, dini bağların güçlü olduğu ümmetçi bir toplum dan seküler bir türk ulusu inşa etmeyi kendilerine hedef olarak tanımlamaktadır. bunu gerçekleştirmek için din ifadesi anayasadan çıkarılmış, din dersleri, arapça ve farsça dersleri müfredattan çıkarılmış ve geçmişle bağı koparmak için alfabe değiştirilmiştir. pozitivist bir bilim anlayışı çerçevesinde modern eğitim sistemi tasarlanmıştır. aklı ve bilimi kutsayan ve dini aşağılayan pozitivist anlayışı ile insan yetiştirmek hedeflenmiştir”

    demek.

    cumhuriyetin eğitim devrimini " yermişler" mi yapılan işi " övmüşler" mi belli değil.

    kafaları karışık arkadaşların. *.
  • karma eğitimin de kaldırılmasını talep edecekler. istedikleri muhafazakar toplumu oluşturana kadar talepleri bitmeyecek. önemli olan iktidarın bu talepleri nasıl karşılayacağı. eğer gerçekten "büyük devlet "büyük güç" olmak gibi bir niyetleri varsa, ekonomik kalkınmanın bilimden, rasyonel düşünceden geçtiğini kafaları duvara toslaya toslaya anlayacaklar.

    cemaatin kendilerine ettiklerini görünce laikliğe, atarürk'e bakış açıları biraz değişti. (ya da değişmiş gibi yaptılar) ekonomik kriz kapıya dayanınca inşaatın değil, üretimin önemini hatırladır. (ya da hatırlamış gibi yaptılar). suriye politikasında saçmaladıklarını da yeni yeni görüyorlar.

    demem o ki, kendi küçük dünyalarıyla büyük güç olunmadığını anlamaya başladılar ya da en azından sezmeye başladılar. her ne kadar ülkede işler boka sarmış olsa da, dünyanın kaçınılmaz gerçeklerine bir yere kadar direnebilecekler.

    o yüzden bu gericileri artık ciddiye almamaları gerektiği ya görecekler ya da hayat onlara gösterecek. artık tek ümidim bu.
hesabın var mı? giriş yap