• bir ogretmenin kendi ders programi haricinde ogretmeni olmayan derslere de girmesi. maasin ustune ayrica para getirdiginden dolayi sevilen bir olaydir.
    ayrica ogrenciler de bazen kendi dersleri haricinde zayif olduklari konularda ilave dersler alir ki bu olayada ek ders denir.
  • öğretim üyesinin maaş karşılığında vermesi gereken ders (yrd.doç.lar 12, doç.lar 10, prof. lar 5, bölüm başkanları-dekanlar 0 saat) haricinde verdikleri derslerdir...
    (bkz: ek ders ücreti)
  • öğretmenlerin gelirini arttırmakda ciddi bir katkısı olan ek iş.
  • (bkz: süper olay)
  • (bkz: ek ders formu)
  • ek ders ücretleri hesaplara yatmadan genellikle 4-5 gün önce öğretmenler odasına; oluşabilecek bir hatayı önlemek için kimin ne kadar ek ders ücreti alacağını bildiren bir kağıt asılır, işte o an ,birlikte görev yaptığınız öğretmenleri gözlemlemek için müthiş bir fırsattır.
    ilk olarak (bkz: küçük hesap adamları)( kadınları) gelir kâğıdın başına hesap makinelerini çıkarır kuruşu kuruşuna hesap yaparlar, kimin ne kadar aldığı ile pek ilgilenmezler zira genellikle ekonomik olarak zor durumda olan, ucu ucuna geçinen eğitim emekçileridir.
    sonra dedikoducular peyda olurlar, bunlar üçün beşin peşinde deli gibi koşan, aynı zamanda da milletin aldığı parada gözü olan tiplerdir. kendi aldığı paradan önce diğerlerinin aldığı paraya bakar sonra da kendi yaptığı işe bakmaksızın “x bey de hiç iş yapmıyor aldığı paraya bak yazık bu paralara “ diye dedikodusunu yaparlar. ağzına ağzına vurulası tiplerdir.
    bir de artık parayla pulla işi olmayan maaşı kocası tarafından çekilen ahı gitmiş vahı kalmış öğretmenler vardır. (bkz: ben bilmem beyim bilir)havasındadırlar. çoğunlukla kaç para maaş aldığını bile bilmeden emekli olurlar.
    son olarak giderek maalesef yaygınlaşan (bkz: ücretli öğretmenlik) uygulamasının mağdurlarından biri gelir bu kağıdın başına burun bükülen ek ders ücretleri ile kendi maaşının denk olduğunu görür; okuduğu üniversiteye, gençliğine lanet okur. o sırada kadrolu bir öğretmen ,öğretmenler odasına girince utanır, onun utanması odaya gireni daha çok utandırır oysa utanması gereken başkalarıdır.
  • insana ilaç gibi gelen. gecenin bu saatinde acaba yatmış mı diye hesap kontrol ettiren, yattığı görülünce ,işaret barnakları birbirine yapıştırmak suretiylen şaklattıran cancişim.
  • eğer ilgili haber doğruysa; öğretmen haricindeki bütün milli eğitim çalışanlarının yüzünü güldürecektir. yani utanmasalar milli eğitim bakanına bile ek ders verecekler ama asıl ek ders görevini yerine getiren öğretmene ise yine hayallerde yaşayın denilmiştir.
    ek ders taslağı
  • harcanan emek karşılığında verilen "sadaka" kadar ücret. öğretmenler milli eğitim sisteminin "maraba"ları olduğu için sadaka düzeyinde kalmaya devam edecektir. bilmeyene bilgi: sanılıyor ki tüm öğretmenler ek ders alır. oysa 15 saat üzerine ek ders verilir. matematik, edebiyat, türkçe branşları dışındakilerin ya ek dersi yoktur ya da çok azdır. ne çekemez milletmiş bu millet yahu. hortumcu, rüşvetçi mi öğretmen? dikkat,ağzımı bozuyorum: öğretmenlere verilen maaşı, ek ders ücretini çok bulup bik bik bik öten yavşaklar! tek mi çift mi oynuyoruz paralarla. tekleri dübürünüze, çiftleri de münasip yerlerinize duhul etmek için müteyakkızız.
    edit: teknik ögretmenler 20 saat maas karsiligi derse giriyorlar. bundan söz etmemişim, teknik öğretmenlere ve varsa adını anamadığım diğer öğretmenlere ayıp olmasın.
  • maaş gibi düzenli şekilde ödenmediği sıkça görülmüştür.
    okulların yahut bankaların işgüzarlığı sonucunda bazen günlerce sarkabilir.
    ayın ilk haftası genelde 5.6.7. günler hesabınızda olur,parasızlıktan kurtarır.
hesabın var mı? giriş yap