• buz kırıldı yol açıldı. 103. yıl dönümü kutlu olsun !
    insanlığın ilk sosyalist yaşam deneyimi.
  • sosyalistlerin yaptığı devrimdir. daha sonra sovyet sosyalist cumhuriyetler birliğini kuracaklardır (bkz: sscb) . rus devrimi, bolşevik devrimi olarak da adlandırılır.
  • 103 yaşındadır! kutlu olsun!

    "ve lenin bugün yine genç
    ve yoldadır genç ekimler"
  • "tarihin en büyük buluşu yapılmış, proleter tip bir devlet yaratılmıştır. yeryüzünde hiçbir güç sovyet devletinin yaratılmış olduğu gerçeğini yok edemez. bu tarihsel bir zaferdir. yüzlerce yıldır devletler burjuva modele göre yaratıldı ve ilk kez burjuva olmayan bir devlet keşfedildi. yönetim aygıtımız bozuk olabilir; ama icat edilen ilk buharlı makinenin de bozuk olduğu söyleniyor. hatta hiç kimse bu buharlı makinenin çalışıp çalışmadığını bilmiyor; ama önemli olan bu değil; önemli olan buharlı makinenin bulunmuş olmasıdır.

    ilk buharlı makinenin hiçbir işe yaramadığını varsaysak bile somut gerçek, bugün artık buharlı makinelere sahip olduğumuz gerçeğidir. yönetim aygıtımız çok bozuk olsa bile onun yaratılmış olduğu gerçeği değişmez."

    -v.i. lenin
  • “yok olursak, dünya proletaryasına muazzam bir deneyim bırakacağız. kazanırsak dünyanın ilk proleter devletini kuracağız. ama uzlaşmayacağız, teslim olmayacağız.”

    103 yıl önce bugün kara deryalarda fener olmuştur, ışığıyla yürüyoruz.
  • bin dokuz yüz on yedi
    ikinciteşrin yedi...
    yumuşak ve derin
    sesiyle lenin:
    "dün erkendi, yarın geç
    zaman tamam bugün," dedi..
    yağlı çarklılarla yağlı işçiler:
    "bugün!" dedi.
    ölümü açlıktan öldüren siper:
    "bugün!" dedi.
    ağır
    çelik
    kara
    toplarıyla avrora:
    "bugün!" dedi,
    "bugün!" dedi..
  • 103 yaşındadır, kutlu olsun.

    "hayat denilen kavgaya girdik
    çelik adımlarla yürüyoruz,
    biz bu karanlık yolun sonunda
    doğacak güneşi görüyoruz."
  • mikhail romm tarafından “ekim’de lenin” adıyla filmleştirilmiştir.
  • asıl devrim budur.

    ekim devriminden önce şubat devrimi ile beraber menşevikler ondan önce de monarşi ile çar yönetimi elinde tutuyordu.çar ve menşevikler kendi yönetimini baskı ve şiddetle benimsetmeye çalışsa da halk en sonunda ayaklandı ve sonuç ekim devrimiyle sonuçlandı.

    ekim devrimiyle bolşevikler sosyalist-marksist anlayışta ülkenin temel yapıtaşlarını oluşturmaya başladı.iç savaşta kızıl ordunun zaferi ile ülke de yapılan çalışmalar tamamiyle oturmaya başladı ve kökten değişiklikler meydana geldi.

    devrim olduğunu ise yapılan yeniliklerin köklü değişikliklere neden olduğunu görerek anlıyoruz.somutlaştırırsak;

    1.marksist ve sosyalist anlayışta ploteryanın ihtilal yapmasını ve düzenin oluşması için ploter yönetimin başta olması gerektiğini vurgular.ihtilal olduğunu ve ihtilal ile birlikte ploter sınıfın yönetiminde sosyalist-marksist anlayışta düzenlemeler yapıldığını görüyoruz.

    2.ekonomik alanda özelleştirme yerine ürerim araçlarının kamulaştırıldığını görüyoruz.

    3.gelir dağılımının fazla olmadığını herkese eşitlik ilkesiyle yaklaşıldığını görüyoruz.(stalin döneminde tartışılan konular olabilir.)

    4.eğitim anlayışı tamamiyle sosyalist-marksist anlayışa dayalı.bize en yakın örrneği köy enstitüleri(aslında aralarında farklar var)

    5.askeriye büyük temziliğe uğrayarak sosyalist-marksist görüşte kişiler
    orduyu oluşturuyor.
  • çarlık rusyası'nın cellatları ve sovyet rusya'nın fikir babaları... devrimin geçimsiz troykası:
    lenin, troçki ve stalin...

    lenin'in siyasi dehası, troçki'nin askeri idare yeteneği ve stalinin sinsiliği, akla sığmaz gaddarlığı bu devrim başarısını getirmiştir. her devrim gibi komünist devrim de evlatlarını yemiştir. işin sonunda kimin ayakta kaldığını anlamak zor olmasa gerek.

    stalin devrim sonrası yaptığı her şeyle günümüz diktatörlerine ilham verecek buluşlar yapmıştır. propagandada medyanın etkin kullanımı, muhalif seslerin yok edilmesi (bkz: lev troçki) ve kurulan düzenin işleyişi adına halkın çalışma kamplarında ölüm pahasına buna zorlanması dahil, çok şey.

    şimdiki diktatörlerin stalin özentili halleri şöyle başlıyor:
    siyaseti tüm gücü eline geçirebilmek için sadece basamak olarak kullanıyorlar ama arka planda her zaman farklı şeyler var. buna kısaca stalinvari sinsi devrim hilesi diyebiliriz.

    dikkat edilecek olursa lenin ve troçki'nin eksikliği, işin sadece barbarlık ve zulüm üreterek güdük bir devrim olmasına sebep oluyor...
hesabın var mı? giriş yap