• uzun süredir yığılarak çoğalan sorunlar sebebiyle dile gelen tespit.

    ekşi sözlük bitmiş, oktay gibi sinsi bir heyecanla eto'o bitmiş bitişi değil bu. troll istilalarına verilen taviz, gg konusundaki keyfiyet vs vs kendi sosyal çevresini oluşturan, döneminde ve hala böylesine güçlü bir medya iletişimi olan ekşi sözlük belki yeni değil ama son bir iki yıldır bitmişlikten muzdariptir.

    buralar eskiden yeşildi demek anlamsız, her zaman kendi içinde sorunları olan bir oluşum oldu ekşi sözlük fakat çoğunluğuyla keyifli ve öğreticiydi, artan kullanıcı sayısı ve buna bağlı düşen entry kalitesiyle sol frame akış hızı takip edilemez boyutta, takip edilebilenleri ise okunması zaman kaybı olan yazılarla karşılaşılmakta.

    eskiye yağan nur yüzünden mi? yoksa ilerleyen yaşımız sebebiyle şu an ki yazarların ortalama yaş aralığının üstünde kalmamızdan mı? yoksa mevcut iktidarın politikasıyla evren paşa ile başlayan içi boşaltılmış gençliğin semeresi mi? bilemiyorum fakat artık sözlükten bir şeyler öğrenmek ve keyif almak ciddi çaba isteyen bir iş oldu.

    gg konusuna tam anlamıyla açıklık getirilmeden, troll kavramının dozunu ayarlayacak önlemler alınmadan, moderasyonun keyfilik katsayısı hatrı sayılır bir düzeyde düşürülmeden devam edilirse bu bitmişlik artarak devam edecek gibi görünüyor.

    sözlük yönetiminin sözlükle ilgili istekler başlığını biraz daha ciddiye alması gerekiyor gibi.
  • (bkz: eto'o bitmiş)
  • sözlükte bu cümleyi en az bir kere dillendirmeyene kız vermiyorlar amına koyayım.
    ben sözlükte eskilerdenim tribi atacağım şimdi hazır olun.

    be amına koyduklarım 2002 de yazar oldum o zaman da aynı muhabbet dönüyordu 2012 oldu hala aynı boku çomaklıyorsunuz. bitmiyor evladım sözlük. ne sözlükmüş anasını avradını sikeyim, 40 bin kere sallandı yıkılmadı. sözlüğü sol frameden takip edip, gün boyu tepesinde dikilip, her siki kafaya takarsan bitiyormuş gibi gözükebilir ama bitmiyor evladım.

    özgür düşünce sıklıkla insanları rahatsız edebilir, lakin ki öyle değildir.
    bırakınız artık şu statükocu yaklaşımınızı.
    bırakınız yazsınlar, bırakınız söylesinler.

    birileri format dahilinde yazarak böylesi organik bir fikir paylaşım alanını bitirebiliyorsa onların da taşaklarını emerim. helali hoş olsun. sanki eskiden tüm gün kütüphaneye gidip tematik çalışıyorduk da şimdi değiştik amına koyayım.

    peder zickler ve zenci orta yaş krizinden kurtulup eski günlerdeki gibi yazmaya başlasa ilk uçakla ülkeyi terk edersiniz, o dönem sözlükte düzenlenen grup seks partilerini anlatsam iki dakikada duşa sokarım haberiniz yok. ama lafa gelince bitiyor da bitiyor.

    bir bitmediniz amına koyayım
  • baştan ölü doğmuş bir oluşum için az bile söylenen söz. ekşi sözlük zaten bitik doğdu. yazarları da aynı şekilde, "bir bitmediniz" gibi bir sorun yok ortada. hepsi bitik.
  • (bkz: guten morgen)
  • ekşi sözlük beta'ya geçme zamanının geldiğini ifade eder.
hesabın var mı? giriş yap