• 2023 yılında gerçekleşen zam oranıdır, sözcü gazetesi erdoğan süzer haberidir,

    son bir yılda milletvekili emeklilerine yapılan zam yüzde 176'yı buldu.
    emekli vekillerin aylığı 51 bin 970 lira oldu.
    halen hem milletvekilliği yapan hem de emekli milletvekili olanların aylık geliri ise 125 bin 349 liraya çıktı.

    asgari ücretin altında maaş alan emeklilerin maaş düzeltme teklifi akp-mhp oyları ile reddedildi.

    link sözcü
  • gündem
    edit:aynı anda hem devlette öğretmen hem emekli öğretmen olmak gibi birşey. emekli vekilin dişinin 12(oniki!!) implantını bile biz ödüyoruz kaynak bi zahmet tekrar seçilince emekli maaşı almasın artık bu ne yahu!
  • zammı bırak hiç almamaları gerekir. mv maaşı başka bir iş yapamadığın için verilir. bir meslek gibi emeklisi olmaz. ama ciğeri kediye verirsen böyle olur
  • insanoğlu sürüdür ve çoğunluğu da gönüllü köledir. demokrasi insanların eşit şartlarda yaşamasını sağlar ancak ilk cümledeki nedenlerden dolayı gerçekleştirilemez. 58 yıllık yaşamımda en iyi öğrendiğim şey budur.
  • yapanların ve savunanların yetmiş yedi cedlerinin ırzına icardi geçsin dememe sebep olan mide bulandırıcı durum.
    osmanlı çocukluğu da denilebilinir.

    ama partilerin ve parti başında bulunan 100 yaşındaki bunak alçakların peşinden giden bu aptal halka müstehak. umarım akape bu seçim de kazanır da muhalefet olduğunu söyleyen partilerin başında bulunan alçak bunakların götüne teneke bağlanıp sektir edilirler.
  • aynı anda hem milletvekili olup hem de emekli milletvekili olmak nedir allah aşkına. bu ülkede çok ama çok köklü değişikliklerle bütün sistemi baştan inşa etmek gerekiyor. ama nasıl ve kimlerle? vatandaş olarak elimizden neredeyse hiçbir şey gelmiyor. oy kullanabiliyoruz sadece. ama onda bile istediğimiz kişiye oy veremiyoruz, birilerinin önümüze koyduğu listeleri oyluyoruz.
  • halen hem vekillik yapan hem de emekli vekil ne demek oluyor lan? adam üzerimizden tur atıyor. 1 dönem vekillik yapan adam 40 sene diz çürüten insanların 30 40 katı emekli maaşı mı alacak? hele ki şu an el kaldırmak dışında hiçbir vasfı olmayan insanlar. şöfor olan bile var. valla yapprak gibi ülkeyiz.
  • neden sürekli en düşük emekli maaşı örnek veriliyor? emekli maaşı asıl eriyen kesim örneğin 1/4 den emekli olmuş bir mühendis veya üniversite mezunu bir memur.
  • herkesin bir ve eşit oyunun olduğu şu sistemde işte tam olarak bu yüzden yardım etmekten, oy veremeyenler hariç zekat vermekten vaz geçtim.

    artık yeter. bir de 600 yaptılar sayıyı, çok lazımmış gibi...
hesabın var mı? giriş yap