• ziraat bankası, hem ülke ekonomisine katkı sağlayan hem de müşterilerine enflasyon karşısında yüksek getiri sağlayan ürünlerine iki yeni ürünü daha ekledi.
    yatırımlarını türk lirası’nda değerlendiren ve değerlendirmek isteyen müşteriler için türk lirası tasarruflarında sabit faiz oranı korumasında yüksek getiri sağlayan enflasyona endeksli-faiz korumalı mevduat hesabı’nın yanı sıra, anaparasını enflasyon karşısında reel olarak korumak isteyen müşterileri için de enflasyon korumalı (3 aylık dönem ve yıllık getirili) mevduat hesabı ürünlerini uygulamaya aldı.

    -açılışında sabit getirili vadeli mevduat faiz oranı taahhüt ediliyor. vade sonunda taahhüt edilen faiz oranı, yıllık enflasyona eklenecek ilave oranla oluşan (yıllık tüfe artı ilave oran) yeni faiz oranı ile karşılaştırılıyor. iki oran arasında yüksek olan faiz oranından hesaba faiz işletiliyor. böylelikle müşterilere türk lirası yatırımlarında garantili yüksek getiri sağlama ve enflasyondan etkilenmeme imkanı sunuluyor.

    -vade süresi içerisinde hesaptan para çekilmesi durumunda vade bozulmuyor, vade sonunda hesapta kalan tutar üzerinden faiz işlemeye devam ediyor.

    -yeni vadeli mevduat ürününün vadesi 92-370 gün aralığında belirlenebiliyor.

    enflasyon korumalı mevduat hesabı ile;

    -müşterilerimize gerçekleşen yıllık enflasyon oranına eklenecek bir getiri ile toplamda enflasyonun üzerinde bir getiri imkanı sağlıyoruz.

    -366-370 gün vade ile açılabilecek bu hesapta 3 ayda bir gelir ödemesi seçeneği de sunuyoruz.

    şeklinde bir türk lirası yatırım ve kazanmak isteyenler için ....

    detaylar
    yorumlar alt tarafda
  • bu mevduat türünde parasını vadeli mevduat gibi sağlam bir üründe tutmak isteyen mudilere enflasyon üzerinde +2 olmak üzere uzayan vadelerde +3 ve +4 puana varan kazançlar sunan avantajlar var. örnek: 6 ay vadeli para bağladın mevcut faiz oranı %20 enflasyon yıllık bazda 23 oldu mevduat dönüşünde %26 alacaksın. dövize karşı ciddi avantaj taşıyor. şu anda 5,85 olan dolar 6 ay sonra 6,50 yi aşmalı ki mevduattan daha fazla kazanç getirsin. aşarmı peki ? ben bilmem forward kurlara bakın ona göre karar verin.
  • en mantıklısı +4.5 ek oran ile vakıfbank veya aynısını diğer bankalar da yapıyorsa diğer bankaların da hesap 1 veya hesap 1 ile aynı özelliklerdeki hesabı.

    https://www.vakifbank.com.tr/…plar.aspx?pageid=2699

    hesap 2 ve hesap 3 de güncel mevduata göre zarar etme riskin de var.

    ek bilgi: stopaj 0. belki de en güzel özelliği bu. bilmeyenler için yazayım normalde 15% stopaj alınır elde ettiğiniz kazançtan. tabii bu sanırım 6 ay ve 1 senelik vadede 12% lere kadar düşüyor.
  • enflasyonu düşük gösterdikleri için bu hesap bir şey ifade etmeyecektir.
  • olm mağarada mı yaşıyorsunuz faizler enflasyondan az gösteriliyor. şuan yapacak birşey yok teker bir yerde patlayacak bekleyelim görelim
  • gündemde olan enstrüman. döviz endeksli ile beraber sağlam gelecek, ekonomi için önemli bir araç olacaktır.
  • tuik'in enflasyonuna mi endeksli olacak simdiden merak ettigim mevduat hesabi.
    bu saatten sonra bunu kimse yemez diyeyim de.
  • götünüzüde yırtsanız artık kimse yemiyor.
  • enflasyona endeksli rte korumalı mevduat hesabı enstrümanı* olsa da yararlansak.
  • ben ayçiçek yağı endeksli - faiz korumalı mevduat hesabı istiyorum
hesabın var mı? giriş yap