• güneş sisteminde geçen bir bilimkurgu serisi.

    türkçe yayınlanmış 3 kitabı birden alarak okumaya başlayıp iki haftada zor bitirdim. genelde 500 sayfadan fazla değilse aynı gün bitiririm beğendiğim kitapları. bence bir klasik olacak potansiyele sahip değil bu seri.

    konu gayet akıcı, olay örgüsü güzel kurulmuş, bilim ve teknoloji de işlenmiş güzelce. ama yan karakterler ham kalmış. ilk kitap boyunca miller'ı tanıyoruz, holden bile gölgelerden tam sıyrılamıyor. ikinci kitap daha çok gezegenler arası siyaset ve entrikalar üzerine. son kitapsa iyiden aksiyona vermiş kendini.

    bir de kitapların sanki televizyona uyarlanmaya dönük kurgusu beni çok rahatsız ediyor. hayal gücünü bu şekilde sınırlamak yazılı metnin imkanlarından vazgeçmek bir anlamda da. sanki kitap okumuyoruz da sahne geçişlerini izliyoruz. özellikle george rr martin'in danışmanlığı kitabı bu tür şekle sokmuş olabilir sanırım. bilimkurgu okurken beni gerçekten rahatsız ediyor bu durum. oysa isaac asimov olsun, arthur c. clarke olsun, böyle görmedik biz ustalardan.

    umarım üçlemenin bittiği yerden başlayacak olan kitaplarda bu eşleştirilerimi dikkate alır yazarlar.
  • merakla, 4. kitabı olan cibola burn'nün, 5.kitabı olan nemesis games'in ve 6. kitabı olan babylon's ashes'in, türkiye baskılarını beklediğim bilim-kurgu serisi. yani anlamadığım şey, serinin türkiye'deki yayın haklarına sahip olan ithaki yayınları, neyi beklemektedir? 7. kitabı önümüzdeki günlerde çıkacak olan serinin, 4. kitabını basmak bu kadar mı zor. anlamış değilim.

    edit: bu entry'i yazalı iki buçuk yıl oldu hala daha beklemekteyim. umarım, dizisinin 4. sezonu yayınlanmadan 4. kitabı okuyabilirim. bekleye bekleye çürüdüm.
  • dizinin ilk iki sezonu serinin ilk iki kitabına denk geliyor. ben dizinin iki sezonunu bitirip kitaba başladım. keşke diziye hiç başlamadan kitaplarından okumaya başlasaydım. kitap ile dizi arasında bariz farklar var ama ikisi de çok güzel.
  • (bkz: the expanse)
  • serinin kitaplarının çok yavaş çevrilmesi bence önemli bir sorun kitaplara bağlı olan dizisini takip ediyorum. ben önce kitabını okuyup sonra kitaba bağlı olan bölümleri izlemeyi istiyorum ama şuanda dizi biraz daha önde gidiyor ithaki bu kitap serisine bi el atmalı bence.
  • başka ülkelerde enginlik serisi olabilir ama bizde tadımlık serisidir. 3 kitabı okuduk üstüne herhalde 4 tane daha yazıldı ithaki paşamızın basmasını bekliyoruz! aradan yıl geçse de bazı geceler aklıma geliyor 4. kitabı basıldı mı acaba diyorum sonra sinirleniyor ve zor uyuyorum.
  • kitapları bulsam okuyacağım da bulamıyorum. dizisi olağanüstü.
  • hala 4. kitap çevrilmedi dilimize
    sanırım ithaki bıraktı seriyi
    bari başka bir kitap evi alsa da çevirse diğer kitapları
  • sadece ilk üç kitabı çevrilmiş türkçeye... dizinin kaldığı yer olan 5. kitaptan başlayarak seriyi bitirmeyi düşünüyordum alıp ama ingilizce okuyacağız anlaşılan. umarız fazla bilimsel terim kullanmıyordur, dizisi böyle detaylıysa kitapları düşünmek istemiyorum.
  • ithaki'nin insafına kalıp yazık olmuş bilmem kaçıncı seri.
    memlekette 'sokarım yapacağınız işe' deyip ellerinden alacak başka bir yayınevi de yok ki bu utanmaz heriflerin eline bakıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap