13 entry daha
  • bir şekilde 3 dalda altın portakal ödüllü yazısını görüp de izlediğim film.
    ödüller:
    en iyi kadın oyuncu: yeşim salkım
    en iyi görüntü yönetmeni: ertunç şenkay
    en iyi labaratuvar: fono film

    öncelikle filmde karakter diye bir şey göremiyorum. gördüğüm şeyler sadece kişiler. ama onları kişi yapan hiçbir özellik göremiyorum. tamam başroldeki yeşim salkım bir şarkıcı ve film süresince neler çektiğini görüyoruz. ama bu kadının geçmişi hakkında hiçbir şey söylemiyor hikaye izleyiciye. diğer karakterler zaten hep sevda erses * etrafında yaşayabilen karakterler. bununla şunu demek istiyorum: filmden sevda erses karakteri çıkarılsa bu insanları birer hikayesi kalmaz, karakterleri de oyunculuk veya imgelerle anlatılamaz. kendilerini sadece sevda erses ile olan ilişkileriyle, davalarıyla var edebiliyor karakterler.
    bu fikrimce senaryoda bir eksikliktir. karakterler merkezdeki karaktere yaslanıp durmamalı, kendi hayatları içinde merkez karakter ile iletişimde olmalıdır. yoksa öykü de o karakterler üzerine yıkılır.
    ayrıca oyunculuk hakkında ahkam kesecek değilim ancak her ne kadar önyargılı izlemeye başlamasam da bu filmi en iyi kadın oyuncunun sahip olması gereken mimikler, oyunculuk, ses tonu, vücut dili gibi birçok unsur eksikti; sanırım yeşim salkımın tek fazlası altın portakal ödülü olmuş; ha bir de filme yaptığı maddi yardım.

    filmin görüntü yönetmeni ertunç şenkay ise pek çok filmde görüntü yönetmenliği yapmış, başarılı bir görüntü yönetmeni.

    mühendis rolündeki faik ergin yanlış bir oyuncu gibi geldi bana. yeşim salkım'ın seçilmesindeki yanlışlığı da ne örttü orasını bilemeyeceğim, hatta altın portakalı ona ne getirdi hiç bilemeyeceğim.

    gelelim ersin pertan'a: kendisinin yönetmenliğini yaptığı 6 filmi vardır. ve film yönetmenleri derneğinin de başkanı seçilmiştir 2002 yılında. ama beğenmediğim sayılı filmden birini de çekmiş bulunmuş bu filmle.

    berhan şimşek'in oyunculuğunun da gayet güzel olduğunu söylemeden bitirmek istemiyorum.

    neden yeşim salkım? bunu bir söylese biri bana çok mutlu olacağım. ama o günleri görebilecek miyim bilmiyorum.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap