2 entry daha
  • doksanların hemen başında galatasaray hatta türk futbolu tarihine geçmesi gereken birisidir. surinamlıdır, gulit'le tanışmazlar. ailesi rijkaard'ın ailesine mahalle komşusudur. türk arkadaşlarından ögrendiği ''merhaba'' dışında türkiye hakkında bir bilgiye vakıf değildir.

    transfer hikayesi inanılmaz, bir dönemin aynasıdır.
    mustafa denizli'nin çalıştırdığı galatasaray yeni sezon hazırlıkları icin hollanda'ya kampa gider, kampta önce exercios ertesi gün de robin hood takımları ile üst üste maçlar yapılır. burada siyahi bir surinamlı forvet topçudan pek anlamayan galatasaray başkanı alp yalman'ın dikkatini çeker.. hemen ertesi gün başkan menajerlere ''o arabı istiyorum'' şeklinde sanki şarküteriden kangal sucuk alır gibi oyuncuyu allahın kavli peygamberin emri ile istemiştir.

    neyse galatasaray türkiye'ye döndükten hemen bir hafta kadar sonra atatürk havalimanına bir surinamlı iner. şaşkın şaşkın bakmaktadır etrafa, galatasaray yöneticileri hollanda uçağından gelen bu futbolcuyu kapıp hemen florya'ya götürürler. watson tesislerdeki hoşbeşten sonra antremana çıkar.

    ancak ters giden bir şeyler vardır. watson'ın bırak ortalıkta fırtınalar estirmeyi, yürümeye mecali bile yoktur. watson fırtına forvetten çok ssk kuyrugunda beklemekten bitap düşmüş, suratının üç bölü ikisi dudak olan, saçları kareem abdul jabbar'dan çalıntı olan bir garip oğlandır. mustafa denizli başkana çıkıp "bu adam futbolcu falan değil" demesine ragmen alp yalman ben onu izledim, çok iyi bir futbolcu, fırtına gibi bir santrafor diyerek oynatması için mustafa hocaya baskıda bulunur. ancak gerçek yavaş yavaş kendisini göstermeye başlar.
    forvette verimli olamıyorum, benim asıl mevkim sağ açık, orada daha iyiyim diyen watson'un biraz araştırıldığı zaman alp yalman'ın istedigi exercios forveti ''burleson'' değil de robin hood'un sağ açıgı watson olduğu ortaya çıkar..
    olay biraz daha eşelenince gerçek ortaya çıkar. alp yalman kamp bitiminde "o kırmızı beyazlı takımdaki arabı istiyorum" deyince uyanık menajerler bu işe yaramaz vatandaşı sizin başkanın istediği fırtına arslan parçası bu diye ülkemize gönderdigi ortaya çıkar. alp yalman şanssız bir başkandır. takım ismini telaffuz edememesinin sonucudur bunlar.. filhakika hollanda kampında izlenen iki takımında forma rengi kırmızı beyazdır ve bu gözden kaçar..
    watson göztepe ve everton maçlarında sarı kırmızı forma giyer, ancak sahadaki 21 futbolcunun galatasaray forması giymiş bir fanatik sahaya girdi zannetmesi yüzünden ne top alabilmiş ve de topu görebilmişti.

    watson yaklaşık 20-25 gün kadar türkiye'de ikamet etmiş, sultanahmet'te kuşlara simit atmış, boğazda yediği balığın parasını kulübe sokmuş, florya berberinde saçlarını da düzelttirip ülkemizden terk-i diyar eylemiştir..
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap